- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Бяло течение (флуор) - симптоми, причини, лечение
някой беше казал, че е нормално да ходим 2 пъти в годината на гинеколог. Аз питам - на 13 нормално ли е да ходя 2 пъти годишно? При положение че съм девствена, имам цикъл, а тоя секрет го имат като гледам поне едно 50% от момичетата.. А и мога ли да отида без майка ми, смисъл такъв, сама.. Малко тъп въпрос, ама не съм запозната ..
Всичко е по-лесно, когато се настроиш за него, приятел !
smile98 - девствените момичета няма нужда да ходят на гинеколог, ОСВЕН ако нямат някакви опалквания.
Не знам как определяш своето течение, но ако е наистина бяло, посещението при гинеколог е задължително, за да може да се установи дали не става въпрос за инфекция. Може да отидеш сама, гинеколога ще те пита първо дали водиш полов живот и после ще му обясниш какви са оплакванията ти.
Интимната хигиена е много важна, така, че силно ти препоръчвам ежедневно да се подмиваш и да изполваш итимен гел. Носи памучно бельо и гледай бельото и дънките ти да не ти стягат.
и аз вече от 1 год го имам това течение (на 11 съм) и съм доста притеснена ...
never say never
Sebby-chan НАПЪЛНО НОРМАЛНОМоето се появи след операция от Апендикс (Апандесит) Пиех антибиотик 1 седмица.После спря и аз се успокоих.После започна пак преди и след всяка менструация,при простуда и грип.Защо така?Някой може ли да даде логичен отговор?Бях на гинеколог и тя каза само да се мия с някакво лекарство.Миех се 1 месец няма спиране после спрях за около 1 седмица и течението спря.Спрях да го ползвам,защото помислихме,че е заради него.Но ето сега отново тази постоянност преди и след всяка менструация,при простуда и грип.Не мога вече.Адски гадно е а генеколкожката с нищо не помогна.Пра баба ми,дядо ми и майка ми са със захарен диабет.Възможно ли е и аз да се разболявам и да е от това?МОЛЯ ВИ ПОМОЩ !!!
Отиваш на лекар. Той ще прецени какви изследвания да пусне за кръвна захар. Може пак да отидеш при гинеколог или поне да си купуваш пробиотици от аптеката, докато провеждаш лечение с антибиотик.
МБИ правено ли е?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
аз също имам бяло течение... от около 1 година горе долу... казвали са ми че щом имам бяло течение скоро ще ми дойде цикъла... на 13 съм...вярно ли е?
Може да е вярно но определено не е нормално
^ да,аз също ми дойде около половин година след нормалното течение течение,но това не значи че и твоето е нормално.. отиди на гинеколог..
Аз имам бяло течение от 1 година ходих на гинеколог 5-6 пъти..но.. нищо ако нямаш замърсяване значи е признак че се развиваш но ако има замърсяване не е добре. На мен все още не могат да ми уточнят дали имам замърсяване или не но съвета ми е да се отиде на гинеколог защото после може да е късно. Искам само да попитам нещо което не е свързано с темата ( ако ви е дошъл цикъла случвало ли ви се е да ви дойде и повече да не ви идва защото на мен ми дойде на 10 и оттогава сега съм на 12 не ми е идвало повече дали е нормално??)
Аз съм на 14 почти и някъде от година и половина или 2 имам бяло течение. Мислех да отида на гинеколог но ме е срамТа искам да попитам като отидете на гинеколог какво точно прави той. Аз не искам никой да ме гледа отдолу а бялото течение е бяло, около 5 капки някъде на ден и има гадна миризма. Искам да се отърва от него. Ако може да ми предложете нещо като например да нося бодита повечко време .... да се храня повече защото съм чувала някакви такива неща ... но не искам да отида на гинеколог
И аз имам такова чудо от малка, но се появява за малко и изчезва. То не е точно течение, защото бельото ми не се цапа, а е бяло по-скоро "с вид на извара, без миризма" (цитирам от първия пост).
Хора не се притеснявайте. На всеки му идва по различно време. А и аз съм чела че не е полезно менструацията да настъпва много рано. Аз съм на 14 и още нямам цикъл. Но не се притеснявам. В повечето случаи е генетично от майката. На моята майка и е дошло на 15-16. Относно БЯЛОТО ТЕЧЕНИЕ имам го 2 години и моят гинеколог ми каза че бялото течение е нормално и всяко момиче трябва да го има. Това значи че е в нормално здраве.
iskam da popitam imam nqkakva leko bqla te4nost po belioto no ne e mn bqla , dali e nqkakuv vid bqlo te4enie . Chetoh no ne namiram to4na informaciq za problema i vuob6te tova problem li e? i tovva go imam nqkude ot godina i nito me surbi nito mi pari , ponqkoi put se poqvava leka mirizima
Последно редактирано от sunnnyyy100 : 05-30-2012 на 13:02
Има разлика между бяло течение и нормалната цервикална течност.Течението с епроменя в различните фази на цикъла-може да като крем,като белтък на яйце.На мен ми е като белтък по време на овулаци,пък става бяло и гърсто преди да ми дойде.
Бялото течение се появява при настинки,раздразване...разн и прашки,мрашки...нарушава се там флората във влагалището и затова се появява бяло течение.Обикновено те щипе,сърби..чат пат май трябва да има и миризма.
Ако не те сърби и не ти е гадно там долу значи си е нормално.
Тече ми нещо безцветно и то много, незнам какво да правя! Помощ само на11 съм!
РАЗЧИТАМ НА ВАШАТА ПОМОЩ !!!![]()
Аз вече имам бяло течение от 2 години някъде на 13 години съм. Чела съм по сайтове, че това е нормално за да се овлажнява вагината и да се предпазва от инфекции.Моето понякога е течно а понякога по-гъсто.
И аз имам бяло течение. Все още не ми е дошло и искам да попитам понеже не усещам сърбежи и разни подобни дразнения може ли това да е признак за наближаваща първа менструация???
Ако течението не е жълто и не мирише няма страшно напълно е нормално вагината отделя секрети просто трябва да ползваш ежедневни превръзки като: Discreet, Bella panty и др.
Аз имам такъв проблем..на почти 15 съм..и от както ми е дошъл цикъла не е спряло да имам бяло течение..мн е кофти..на гинеколог ме е срам да отида..срам ме е да се съблека пред който и да е освен приятелят ми..ужасно е..някакви съвети?
Слагай тампон да ти попива и няма да е толкова гадно.
Да.Или по-точно може би защото при всеки индивидуално .НОРМАЛНО е да ти дойде от 6 до 12 месеца след като се появи бялото течение . При някой идва след 2 години,при други след години и половина има и такива момичета на които им идва първата седмица след като се появи бялото течение . Ти не се притеснявай ! На колко си ?
Момичета да ви попитам вие всеки ден от месеца ли използвате превръзки (заради течението),дори и да не сте в цикъл?