- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ученическа организация ?
Аве човек стига се филмира..
С парите от излишъка могат да се направят куп неща..
Един човек на 13-14----18 за какво би похарчил тези 80лв? За пиене и т.н. не е ли по-добре с този излишък да се направят игрища или зали някакви или пенсионерите да идат на почивка..все пак заслужават го, някои взимат 100лв пенсия, а твоите родители взимат много повече от това и съответно си много по задоволен от един пенсионер..
Пфа а бюджета от къде се събира?
И то реално ако има 10 ученика 10 майки и бащи ще плащат някви данъци за да може 1-2 да взимат стипендия и после тия 1-2 да взимали по-добри пари.. Пък и защо всичко тряя да е със стимул..ти ако искаш да учиш и да вадиш добри пари като завършиш ще го правиш и без стипендия <>Това покрива мнението ми, че всички зубрите за тия стипендии..бах мааму все едно те са ви целта на живота...
Виж разбирам България да не дава сума ти пари за ромите, които с всеки изминал ден ни унищожават и с тези пари вече някакви стипендии..
Аз уча, изкарвам добри оценки, в сравнително елитно училище съм и ми ги пишат заслужено. С парите си купувам книги. Последните 12 месеца съм си взел поне десетина книги - все на сериозни теми. Сега например съм си поръчал един учебник по история за ВУЗ, а не кандидатствам с този предмет.
Да, 2 майки и бащи ще дават някоя и друга година пари за да вземе някое дете КОЕТО Е УЧИЛО пари, а няма да ги дадат на своето дете, което не са го образовали и няма акъл за пет пари (и следователно ще изхарчи я за коз, я за алкохол), докато това дете, което ще взема по-висока стипендия ще има възможност да : продължи образованието си, да си вземе някоя дрешка, да си вземе книги, да ходи на уроци (защото знаем, че без уроци във ВУЗ не се влиза... тъжно, но факт). Аз бих ходил на немски език, защото в моето училище не се учи, даже съм почнал да си го уча така като хоби, но това струва пари, които бих дал за други неща (книги, дрехи, спорт - не пия (или поне много рядко), не пуша, не употребявам наркотици).
извода е - който учи значи не пие (толкова) и ще харчи за култура - заслужава той да похарчи парите, защото който ги изпие - носи някаква минимална печалба и то на някой с много пари, не прави производство... докато този който ги похарчи за култура ще ги върне над десетократно на нашето общество (20 и няколко пъти май беше статистиката). Излиза, че вместо някой лайнар да се пропие, някое умно дете ще има възможност да живее и учи в България.
България над всичко!
skype acc: bgb-dead
В момента не се строят никакви игрища, нито зали. Защо ? Защото няма кой да се бори за това. Като онея в парламента не си вършат работата ще трябва да ги накараме..Защото аз искам да живея в България и искам хубаво образование..а нямам никакви предпоставки за това..
Както каза freiheit няма по добра инвестиция от образованието...възващаемо тта е по голяма даже от наркотиците и от оръжията...
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
малко офтопик, който не иска да не чете
Ако изхождаме, че държавата - това е форма на единство на народа - народа са хора с общи белези (и др качества, които не са тема на този разговор) - народа е по-далечна форма на семейството... а най-далечна форма е раса, после вид... И по тази логика както майка ти има право да ти каже какво да правиш и държавата има право да ти се меси, както майка ти ти дава пари, така и държавата се очаква :P
Освен това - държавата представлява хората, а не хората държавата. Напротив, държавността не е самоцел - тя е средство.
(това по мнението "държавата не ти е длъжна")
България над всичко!
ми на мен 80 ще са ми.. дакажем добра кръпка в бюджетаПървоначално написано от BqlaLiniq
аз пък не съм съгласен гошо от кварталното даскало да взима същите пари квито аз взимам, ама за едина 6-ца по математика той просто си е предал домашната работа, а аз съм изрешил 4 сборника и съм решавал задачи за прием в ФМИ към СУ и съм си съдрал задника....
Винаги съм подкрепям матури за всички, всяка година - да видим кой колко реално знае.. и по матурата - стипендията... а не като моята по руски език - защото съм малко по-.. хм десен ме реже яко с оценки да кажем.. и от друга страна в долно Кутово - влезеш в час имаш 4ка, слушаш в час - 5, напишеш домашно - 6! ......![]()
България над всичко!
Абе, вие сте тотално изперкали.Първоначално написано от YouKnowImBetterThanYou
бтв а като се има в предвид, че някои зубрят само за парите, а не за знанията...![]()
Има си правила. Месечния доход на родителите ти като е под еди-си-колко паи месечно тогава имаш право на каквато и да било стипендия.
Някой каза, че ако била 80лв. някои щели да я харчат за пиене, за глупости, за не знам си какво. Та нали точно тези, които не учат и харчат парите на родителите си за глупости ще е трудно да вземат стипендия, тъй като се предполага, че щом са разглезени, значи родителите им зимат повече от 500лв. месечно, примерно.
От всички, ВСИЧКИ ученици, които познавам и които зимат една от двата вида стипендии, а те не са малко, не ми се вижда реално да похарчат парите си за купони и забавления.
ти чуваш ли се, бе, кой ще седне да ти учи 50 урока от всички предмети за един месец и да ходи всеки божи ден на училище, заради 21 лева ?!бтв а като се има в предвид, че някои зубрят само за парите, а не за знанията...
Това и най-глупавия човек няма да го направи.
Мен ако питате не ми е до стипендии.
Единствено искам да се стимулират всички ученици да идват по-редовно на училище, защото е по-весело. За всички ученици училището трябва да е приоритет, а не нещо друго.
...
Много хора не ходят много-много в часовете, защото за чии к*р ще висят по биология да ги занимават с разни вътреклетъчни химични процеси, като те ще кандидатстват с математика.... Малко по-специализирано в гимназиите - повече математика в математически гимназии за сметка на по-излишни раздели по някой разказвателни, за сметка на разни не толкова нужни предмети - а който иска по повече - сиповете винаги са решение. Ако искаш математика - отиваш в мг, ако искаш и философия - сип философия като хоби, а за зип-а - колкото ти е за обща култура и изграждане на мироглед, сиреч да не си прост като галош![]()
Въвеждане на някакъв сип за политология, социология и основи на икономиката - няма да е лошо... не може като стане на 18 год нормалния човек да не знае какво са леви и какво са десни или ако знае до тук да му се изчерпват представите... историята трябва да е аполитична, а не да образова в политика - тези цели трябва да се пренесат в сип.
България над всичко!
За стипендиите аз и преди съм казвала, че за мен решението е да се раздават процентно, примерно за всяко училище първите 20%, така няма да има значение дали първите 20% са с успех над 5,70 или 5,20 и би било най-честно. Стипендиите трябва да станат по към 35 лв, но да се намали броя на взимащите. В моя клас взимахме първите срокове повече от половината. А и така няма да ги има молбите, на които съм ставала свидетел "Ама г-жо успехът ми е 5,49 и ако не ми пишете по-високата оценка, няма да взимам стипендия".
идеята не е никак лоша - да е процентно...
минуса само е, че тмт Дунавци не може да са 20% колкото в ПМГ Видин.
може някак от матурите да се смята колко процента ще взимат и колко няма - пример - от пмг 100% изкарват на матурите 6, от тмт 15% => 5+100/2.5=45% ще получават стипендия, а в тмт - 5+15/3=11%. Конкуренцията ще е конструктивна.... малко ще поотцепи колектива, но живеем в лоши времена![]()
България над всичко!
^тъпо е, ама хората го правят.
мен най-често ме питат "мога без проблем да ти пиша 5, но ако взимаш стипендия ще те изпитам за 6"![]()
те даскалите си знаят самички...
и?
България над всичко!
И кво? Очакваш да дойдат да ти дадат стипендия ли
Нищо няма да стане...просто си чешем пръстите![]()
!!!МОМИЧЕ СЪМ!!!
Осъзнаваш, че едни са истински, а другите - нямало е смисъл да познаваш...Търся моето, пазя моето, както ти твоето, без значение кво е то..Оставам си такава каквато съм била...ВИНАГИ...И СЕГА...И ПРЕДИ...