- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ЖЕСТОКОСТТА КЪМ ЖИВОТНИТЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
След не един случай на жестокост към животни гражданска група "Град за отговорни хора" стартира КАМАПАНИЯ "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" в подкрепа на ИНКРИМИНАЦИЯ НА ПРОЯВИТЕ НА ОСОБЕНА ЖЕСТОКОСТ КЪМ ЖИВОТНИТЕ И ОРГАНИЗИРАНИТЕ БОЕВЕ С ЖИВОТНИ под мотото "ЖЕСТОКОСТТА КЪМ ЖИВОТНИТЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!".
По смисъла на Закона за защита на животните за особена жестокост се считат:
1. умишленото причиняване на смърт на животни;
2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;
3. организирането на боеве с животни;
4. стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни.
(не се смятат за особена жестокост деяния, извършени в условия на крайна необходимост, лов и др. особени случаи)
Според действащото законодателство особената жестокост към животните се счита за административно нарушение и се наказва с глоба от 500 до 1000 лв.
Целта на кампанията е с предстоящите промени в Наказателния Кодекс на Република България особената жестокост към животните и организирането на боеве с животни да бъдат обявени за ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, преследвани от органите на реда и накзавани с нужната тежест - лишаване от свобода до 1 г. или пробация (полагане на общественополезен труд).
Действията ни ще бъдат от името на гражданска група Град за отговорни хора и ще подкрепят паралелни действия на природозащитните организации.
Кампанията започва с национална подписка на хартиен носител. Официалният старт на кампанията е на 24.01.2009 г. в 11:00 часа, когато едновременно на много места в София и други градове ще се открият пунктове за събиране на подписи в подкрепа на идеята. Те ще работят на 24 и 25 и 31 януари и 1 февруари 2009 г.
В София ще има пунктове на следните места:
площад Славейков (при фонтана) - централно място, където ще бъдат поканени медиите;
паметник Патриарх Евтимий;
Южен парк - вход откъм бул. Гоце Делчев;
Южен парк - вход откъм бул. Витоша;
НДК - близо до входа на сградата;
хотел Плиска - около автобусните спирки и в двете посоки;
София Мол;
Сити Център София
Орлов мост
Пловдив:
площад Стефан Стамболов, срещу общината /до Бингото/
срещу пощата
Велико Търново:
до сградата на общината
Враца
Бланка на подписката може да изтеглите от тук.
Разпечатайте бланката и събирайте подписи до 03.02.2009 г.
В подписката могат да участват само пълнолетни лица, могат да участват и чужди граждани. Ако се обръщате към непознати уверете се, че досега не са подписвали същата подписка.
Разрешително от Столична Община, за събиране на подписи в подкрепа на кампанията.
В началото на всеки лист са синтезирани нашите искания.
Акцентът в нашата аргументация е обществената значимост на безнаказаната жестокост към животни, чиято връзка с бъдещо насилие над хора и с домашното насилие е недвусмислено доказана.
дано повече хора се подпишат
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Жестокостта над хората от органите е публична и явна за всеки, ние сме тръгнали за животните да се притесняваме.
И ние ли ще сме като онеи малоумни зоо полицаи от америка?
Ще мина да се подпиша, въпреки че не знам какъв ефект ще има.
Тука нещо не мога да разбера... клането на добитък счита ли се особено жестоко деяние? А ловуването на диви глигани? Понеже гледам, че ловът е споменат като не особено жестоко деяние?
А такива индивиди, дето се подписват за морално отношение към бездомните кучета и котки, ама вкъщи нагъват вратни пържоли, да ми ядат чорапите. Щото съм сигурна, че повечето от "загрижените хорица" са точно такива.
Парадокс.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Според мен те,както и организацията им далеч не са "малоумни". Трябва да мислим за животните. Не сме единствените на тая планета,мамка му!Първоначално написано от bulgarche
не ме ебе нито за хората нито за животните
Raise your fist!
Животните са направени да бъдат ловувани и ядени. Човешкият организъм се нуждае от месо.
"Evil is powerless, if the good are unafraid."
- Ronald Reagan, 1981
horata ne sa ni6to pove4e ot jivotnite
kakvo ostava jivotnite da sa suzdadeni za hrana na horata...
trqbva da ima nqkakuv balans v prirodata a horata go naru6avat s bezmislenite si deistviq koito 6te imat fatalni posledici sled malko ili mnogo vreme
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
шибан фейк американ ловърПървоначално написано от democratos
Raise your fist!
Членувам в природозащитната организация "Зелени Балкани" вече 5-та година и съм от активните доброволци. Смятам че съм направил за природата повече от всеки посещаващ този форум. Работил съм за запазването световно застрашени видове и по десетки други програми. Просто ми се струва пресилена тази тема. Както за тюлените, мечките и т.н. На белите мечки вредиш много повече като си пуснеш крушката с нажежаема жичка, отколкото помагаш с една тема в тийнеджърски форум. Прави нещата както смяташ за редно, прави забележка, ако според теб някой е сбъркал в отношението си към животните. Това би имало по-голям успех от "copy-paste" из форумите. Не че не помага, нека има информираност, но нека и като станем от компютъра да си мислим за това.
Така е. Преди милиони години ситуацията на Земята е била друга. Не само,че числеността на хората е била регулирана,но и тогава екологичната чистота е била на високо ниво. Нямало е фабрики,които да замърсяват водата и въздуха и с това да пречат на биологичното разнообразие,нямало е транспорт и автомобилни пътища,нямало е масово изсичане на гори,нямало е глобално затопляне.. Всичко в момента е обърнато с краката на горе.Първоначално написано от AutumnTears
bulgarche аз пък мисля, че съм направила много повече за животните от половината (че и повече) съфорумци тук
ти защитавай природата, аз животните...
и двете имат нужда от защита заради ''гъзари'' (смях в залата) които се изцепват, че не ги е грижа за нищо
![]()
Ако имах възможност и аз щях да се взема участие. Невероятна организация! Не се съмнявам и за секунда, че тези хора ще направят максимума за да постигнат целта си. На всяка цена ще отида да се подпиша.
Както казаха вие : всички хора оправихте и сега почнахте и животните![]()
На кого му пука за тъпите хора, бе?Първоначално написано от Jesus
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
В организацията се занимаваме главно с Клас Птици, които са в Царство Животни => и аз се занимавам с животни. Имаме проекти за видрата, делфините, прилепите и още куп други животни. Не знам ти какво си направила, но аз имам положени вече десетки човеко дни работа на терен. С лаене по форумите не ставаПървоначално написано от Jumbie483
![]()
Никой не лаеПървоначално написано от bulgarche
![]()
Не мисля сега да ти изброявам точно всичко какво съм направила (btw: радвам се да чуя, че и ти се занимаваш с животни) Но държа да отбележа, че аз повече помагам в градските организации.. Предпочитам Аз да помагам на животни или поне да видя как им се помага. Никога не бих и никога не съм участвала в кампании, като например ''дарете левче за 'еди кой си' кучкарник''.. Но това си е въпрос на принцип...
Разбира се, ти може да си направил нещо по-голямо от мен, но важното е колко стойностни са нещата, които се правят за опазването на каквото и да било.
![]()
странно как още се учудва, че на този свят живеят тоста тъпи хора, които не се интересуват от абсолютно нищо, освен да консумират хранителни ресурси.
по темата: един умен човек е казал, че за степента на цивилизованост на една нация може да се съди по отношението и към животните.
проблемите свързани с опазването на околоната среда и дивите животни са от изключителна важност днес. но това не умаловажава проблема. както е казано и в сайта (който мн малко са прочели изцяло, а по-скоро са видяли началната страница и започнаха да пишат простотии)
Драстичното и демонстративно насилие над животни е доказано отклоняващо се поведение, извършвано от отделни лица, скъсали връзка с моралните норми и чиито действия носят риск в бъдеще за самите нас.
НИЕ СЧИТАМЕ, че тяхното поведение трябва да бъде наказано преди да бъде насочено към много по-тежък вид престъпление срещу човека. Жестокостта към животни е ОБЩЕСТВЕНООПАСЕН АКТ СРЕЩУ МОРАЛА И СИГУРНОСТТА.
от психологична гледна точка издевателите над животни не са различни от педофилите, убийците или издивелите младежи, който се бият по улиците ни и нападат безпричинно невинни граждани. пресен пример, с който вече се прекалява: Стоян Балтов.
опитайте се да мислите драги съфорумци, а ако все пак не можете поне не пишете глупости.
Прасетата дето ги ям са убити по хуманен начин! Да не говорим, че нямаше да се бяха родили, ако не беше месопреработвателната индустрия. С моите данъци прасета се гледат и ще ги ям с кеф!
И животните не ги приравнявайте с хората. Все пак животно може да бъде нечия собственост, а човек не. Изобщо собствеността над живи същества е проблематична работа.
Считайте, че ако за вас хората и животните са равни и насилието към едните е насилие към другите, то факта, че притежавате животно може едва ли не да се счита и като поддържане на робството.
ПЪРЖОЛИ ЮБЕР АЛЕС!
Grumpy old madman
страшно много обичам животните, дори повече от хората и ми е адски жал да ги виждам на улицата, без храна и подслон, нека ви напомня че най-голямото животно е човека![]()
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
забравих да отговоря на обвиненията, че тук никой нищо не прави на практика, а само пише във форума. пускайки темата исках да призова повече хора към подписката. защото трябва да изградим гражданско общество, което да управлява страната. това няма да се случи изведнъж, но ако сме обединени, ако не спираме да опитваме, ако не спираме да протестираме тогава рано или късно ще променим нещата. стига сме говорили какво трябва да се случва, и какво не. нека просто го правим. всички се оплакваме от мръсните си разбити улуци, но какво правим - нищо. нека ви припомня за италианските протест, когато цената на пастата се повиши, всички отказаха да работят и започнаха протести. а какво става когато депутат е обвинен в педофилия, министър и кмет - в корупция. те остават част от висшата ни вслат, вместо да бъдат изгонени от политическия живот на страната. с какво италия е различна от България. може би с това, че демокрацията дойде при нас преди 20 години. но какво правим? не се възползваме от правото си на глас да кажем какво мислим, какво искаме от държавниците ни. не забравяйте, че българската нация сама избира политиците си. България не е монархия, нито живеем във феодални времена.
А малоумниците като теб за какво са?Първоначално написано от democratos
да, а робите тогава са животни, които просто изглеждар като хора. но все пак са собственост.Първоначално написано от Canis_Dirus
Не съвсем. Робството е отречено отдавна. Тоест правим разлика между хора и животни. Не се опитвайте да ги приравнявате.Първоначално написано от Uptown_soldier
ПЪРЖОЛИ ЮБЕР АЛЕС!
Grumpy old madman
тези като теб са за изяждане също като животнитеПървоначално написано от EarthShaker
![]()
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]