- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Какво мислите, че ще постигнете в чужбина?
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Не се превъзнасям,но пък ми е много забавно,когато плюете останалите хора,които не са в България и задължително давате примера с миенето на тоалетни и чинии.Мога да ти кажа,че каквато и да е работа да работиш в чужбина,то тя е по-високо платена от тази в България.Не може да става въпрос за сравнение просто.Минималното заплащане варира от около 1000 паунда за неквалифицирана работа,отвори просто един сайт за свободни работни места и съответно тяхното заплащане за час.
Понеже има доста хора,които оспорват твърдението,че работата в чужбина,задължително трябва да е долнопробна,задължително трябва да присъства елементът с миенето на тоалетни и чинии една табличка:
SNAPSHOT OF UK SALARIES Job title Salary
Source: Office for National Statistics, Nov 2007
Accountants (chartered and certified)
За заплащането нищо не съм казала, ясно е, че е по-високо, но аз лично не бих се чувствала щастлива и доволна от факта, че имам више например и работя неквалифицирана работа в чужбина и да се кефя, че виж ме в чужбина съм...съгласна съм, че западните страни имат по-висок стандарт от този в БГ, начина на живот е друг, не казвам, че положението в БГ е цветущо, но в чужбина почти винаги си оставаш един чужденец и това си е каквото и да говорим...абе с една дума живота, който водят емигрантите някак не е представата ми за щастие това е..
Добре защо пък всички да работят неквалифицирана работа?
Майка ми е учителка по цигулга и откакто сме в чжбина все това си работи.
Приятелките й българки също си работят това за което са учили или си имат собствен бизнес.
Всичко зависи от човека и обстоятелствата.
Какъв е проблема хората да отидат да работят и а живеят в чужбина след като там се чувстват по-добре?
Ами и аз това се чъдя,явно нашите сънародници смятат,че българите в чужбина може да вършат само така наречената 'мръсна работа',а факт е,че срамна работа няма,стига да ти се заплаща коректно и да имаш подходящите условия.Първоначално написано от slun4ice
Точно мога да ти кажа че ако си добър в областа си и тук може да взимаш много добри пари
Абсолютно не е така.Първоначално написано от Jesus
Пастрока ми е програмист. Понеже ние със сестра ми а и майка ми искахме да живеем в БГ се върнахме за 1 година. Пастрока ми си намери работа по специалността си за мижави в сравнение със сегашната му заплата пари съответно заминахме отново защото просто не си заслужава.
Каквото и да си говориме всички сме наясно че в чужбина плащат по-добре отколкото в България.
Така е!!!!В България парите са смешни,искат не знам колко си години опит,западни езици,компютърна грамотност,възрастово ограничение до 30 за около 1000-2000лв,за мен това е недопустимо,как се живее с тези пари?Ама това е в добрия вариант,ако имаш връзки,защото е невъзможно да имаш опит в област ,за която кандидатстваш,защото,ако завтршир уни то ти си към 24-25,кой ще те вземе без стаж,та да натрупаш стаж-следователно заплатата ти ще е смешна през това време,вече след това,ако си издържална гаврата и безпаричието,ниския стандарт на живот и простотия,не си избягал в чужбина ще кандидатстваш за позиция,която вече е заета от връзкар!!!!Първоначално написано от slun4ice
изводът е...............няма смисъл!
Познавам програмист в България $ 15 000 на месец и това ако не е добре платена работа нз. Да има разлика в заплащането но то е съобразено със стандарта на живот !! HP съпорт центъра долкото знам там дават 2-3 000 паунда, в българия 1000 - 1500 лв, ама в българия това е добра заплата, доста над средната !
Цените в Англия са много по-ниски, бих казала.Аз се уплаших като влязох в бг.хранителен магазин......Първоначално написано от Jesus
Искаш да кажеш че за 1500 лв в UK се живее по-добре от колкото в BG ?Първоначално написано от SoFarSoG00d
Сега една елементарна сметка:
Хляб има по 30 цента(не е супер качество ама става),хубавия -50 цента
Прясно мляко 2литра-80 цента.
Олио-80 цента
Ориз-80 цента
Боб(консерва)-20цента
Домат(консерва)-16 цента
Кисели краставички(голям буркан)-80 цента
Шоколадии вскякави,ама последно 4 шоколада милка-1.20паунда
Пици(два броя)-1.60 паунда
Картофи(бланширани)1кг-50 цента
Гъби(коснерва)-30 цента
Банани(15 броя)от пазара-1паунд,даже има и по 50 цента към края на пазара
Ябълки-8 броя-80 цента
Лук 10кг-2 паунда
Кисело мляко-30 цента
Плодово кисело мляко(като данон)-20 цента
Филе от пъстърва-1 паунд
Дрехи-цените са без коментар..............
Има постоянни намаления!
А неща като козметика,домашни потреби да не говорим......няма база са сравнение.
Като гледам цените тва е само на АРОтях неги бива
Преди 2-3 години 1 фр като се върна от брига каза че там не е било много евтино както ти го описваш
Зависи къде пазаруваш,значи има магазини за всекиПървоначално написано от Jesus
1.Lidl-най-евтин,като склад е ,това е немска верига от магазини,която съществува във всички европейски страни-без Бг-то
2.Tesco-типична английска верига от магазини,има хранителни стоки,дрехи,техникка,домаш и потреби-храната не е скъпа,но пък аз не я харесвам,понеже е с типичния английски вкус-няма подправки,кухнята им е много зле
3.Sainsbury's-любимата ми верига,храната е на средна цена,не е много евтина,но пък има чудесен избор.
4.Mark&Spencer-малко количество храна за доста пари,скъпа верига,но наистина не намирам нещо по-така
Забравих да спомена за Aldi има много готини неща там,същото е като Лидл,ама в английски вариант
Да не пропускаме и кварталните магазинчета,аз харесвам и индийските
Ми нз аз си мисля че ако съм тук в бг, при приятели и семейство, пък парите ще го мисля
Ами виж,понякога и това не стига,искам един ден аз да мога да помогна финансово на нашите,на баба ми и дядо ми,защото ако стоя в България,няма да имам възможност да помогна на себе си,виждам мои стари познати,станали са зрели хора,а още искат джобни....Първоначално написано от Jesus
Ако не е тайна на колко си ? Знам че жена не се пита това ама...
Ох,не е тайна на 22 съмимах профил тук от 2004,нооо си прецаках юзъра
и сега наново.
как ти беше старият ? може и да го помня
22 и вече си се отказала от българияМоже би и аз като стана на толкова щесе откажа, но въпреки всичко съм горд че съм наследник на такава велика империя

Ами какво да се прави,за да бъда честна не са ми липсвали пари,но просто се чувствах зле,заобграждащата ме среда,хората,мизерията,без едиците....кофти.А ти на колко си?
Ами на 20 без 2-3 месецакак ти беше старият акаунт ?
В бг признавам доста е зле, но немисля поне за сега да се махна, може би като науча java ще се замисля, вярно е заплатите започват от 2 000 лв не са много, но след време могат да стигнат 20 000 лв ако си професионаст
В ИТ има доста пари,ако имаш и сертификат за CISCO ще си много добре.Първоначално написано от Jesus
циско ми казаха че лесно се изкарвало ама мразя езиканемога да ги понасям англичаните и американците мислят се за най-великите. Аз затова твърдя че в бг заплатите са адекватни, защото имам данни от разни познати че в IT сектора цените са по-малки с 5-10 %, което не е много

Годишната заплата в тази сфера е 60 000 паунда,което се равнява на приблизително 120 000лв,ако паундът е на най-ниско равнище.....Първоначално написано от Jesus