.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Кой е най-добрият шампоан за мазна коса?

Косата ми още на 2рия ден се омазнява след къпане, а преди беше суха . Какъв шампоан да си взема, който хем много да не ми изсушава крайщата, хем да не се омазняват корените прекалено бързо Имам и леко пархот, ползвала съм Head & shoulders, както и Clever все за нормална носа.
    Благодаря

Супер фен Аватара на Sintya
    Град
    Is 'ur choise
    На мен Хед енд шолдърс ми помогна много, особено този с ментата, но трябва да го държиш около 5 минути на косата си.
    Иначе, ако е много мазна, използвай шампоан за ежедневна употреба, не за мазна и нормална коса.
    Успех с проблема!

Супер фен Аватара на gabi_94
    ползвала съм какви ли не шампоани, гарниер, шаума, хед енд шоулдърс, клевър, уош енд го, билка, тео, какво ли не и определено съм най-доволна от хед енд шоулдърс, като си мия с него косата, я мия през два дни, а с всичко останало през 1 ден, но не е хубаво да си мия косата с хед енд шоулдърс постояно и от време на време сменям с гарниер фруктис или клевър, да има малко разнообразие...
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Град
    Wonderland
    Купи си катранен сапун от аптеката и използвай през няколко измивания.Следната маска пък е много ефикасна,имам приятелка,която редовно я прави и адски е доволна:
    МАСКИ ЗА МАЗНА КОСА

Маска за мазна коса

С белтък, 1 ч. л. сол и сока на един лимон също се приготвя маска. Тя се държи половин час и е подходяща за мазна коса.

Лека маска за мазна коса

В зависимост от дължината на косата се взима кисело мляко. Към него се добавя чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква старателно. Допълнителна екстра е добавянето на лимонов сок и разбит белтък. Сместа се нанася веднъж седмично на косата и се държи около 40 минути. Измива се само с вода, и то хладка, заради белтъка.

Белтъчна маска за мазна коса

Разбива се един белтък на сняг. Към него се добавя чаена лъжичка сол, докато се получи гъста пяна. След това се сипва и сокът на един лимон и отново се разбива. Маската се втрива чрез масажи в кожата на главата. Държи се 30 минути.

ИЗМИВАЩИ СМЕСИ

За измиване по принцип може да използвате няколко домашни "шампоана" вместо традиционния, купен от най-близкия магазин. Най-лесно е измиването с жълтък. Има вариант обаче и с жълтък плюс чаена лъжичка сода за хляб. Мазната коса може да се измие със смес от кисело мляко и 1 ч. л. сода за хляб, сухата - с 1 жълтък и 1 чаена чаша кисело мляко.

мен ми изчистиха пърхота: "Ефтерпа" и "Clear"
    а за да не ти се омазнява ползвай "Clear" за мазна коса

Катранен шампоан. Мисля, че Милва произвеждаха такива.

Elseve и Garnier

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си