- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Не правете секс на първата среща
Ако Бриджит Джоунс беше се вслушала в старата мъдрост, че е по-добре на не спиш с новото си гадже още на първата среща, щеше да си спести доста неприятност. Вече дори е научно доказано, жената увеличава многократно шансовете си да остане по-дълго с един мъж, ако не му позволи интимна близост още след първата разходка.
Професор Робърт Сеймур от Университетския колеж в Лондон ( University College London) използвал числен модел, за да докаже, че по-добрите партньори предпочитат да общуват по-дълго време преди да скочат в леглото и сексуално да изконсумират връзката си. “Лошите” мъже почти винаги настояват за секс още на първата среща.
Според проф. Сеймур, “по-дългото ухажване дава възможност на жената да събере повече информация за мъжа, на когото ще се отдаде. Отлагайки секса, тя успява да намали риска от това да попадне на мъж авантюрист за една нощ. А готовността на мъжа да ухажва по-дълго момичето, което харесва е сигнал, че той вероятно е сериозен и добър партньор.
“Продължителното ухажване е цената, която се заплаща за неизбежния секс. А когато се стигне до него, той ще бъде хармоничен и ще носи удоволствие и на двамата. Това е логиката зад древната мъдрост, че момичето не бива да се отдава на мъжа веднага след запознанството им.” - казва проф- Сеймур.
Изследването ще бъде публикувано в януарския брой на списание Journal of Theoretical Biology. В него участва още д-р Петер Созу от Мединиския институт Уоруик и преподавател по философия и естествени науки в Лондонския икономически институт. “Стратегическият проблем във всяка връжка е как жената да се предпази от “лош” партньор. Тъкмо това е ролята на ухажването. Мъжът винаги би искал веднага да прави секс с жената, но добрият мъж е много по-склонен да плати цената на по-продължителното ухажване и след това да получи секса като награда за търпението” - коментира д-р Созу.
Той добавя, че женската стратегия винаги е компромис, “трамПа” за нещо. Но д-р Созу предупреждава: Нашето изследване има за цел да се избегнат рисковете от повърхностните връзки. Но то не може да елиминира изцяло грешките – освен ако жената не се откаже изобщо да прави секс”. /БГНЕС
Е, то на малките разпоретини можеш ли им обясни, че не бива да лапат пишката преди даже да се знаят имената?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Най-много мразим чалга и McDonald's!!!
Есть только миг между прошлым и будущим.
Именно он называется жизнь!
Това и без да съм професор можех да ти го кажа![]()
"Fear is stronger than love.Trust nobody." Tupac Amaru Shakur (:
Now you see him, now you don't..
They got me starin at the world through my rearview
Go on baby scream to God, he can't hear you ...
А може ли да погледнем и от друга страна...
С всеки ли искаме да имаме сериозна връзка и по някога не търсим ли именно секс-а в нея. Не знам, но преди да почна да търся мъжа за себе си, аз излизах с някой, който просто ми харесваше, търсех именно сексуалната част, а не чувствата. Сега ако говорим вече за постояния партьор може би наистина не трябва да се отдаваме на първата, а даже и на следващите няколко срещи. Когато сме сигурни, че имаме интереса и вниманието и сме се убедили, че той не ни вижда като сексуален обект, тогава ставаме негови.
Да пазиш тайна е изкуство, което изисква много лъжи изречени по великолепен начин.
^Винаги съм търсила връзка и любов...Не съм май тази тип човек. за мен сексът следва любовта(или поне влюбването)...Винаги съм искала да имам връзка, не да правя секс с някой......
+1 ИМЕННО!!! ако няма чувства няма и секс ... поне при мен е така, не мога да си легна с кой да еПървоначално написано от krem4et0
![]()
Това което сам си направиш,и Господ не може да ти го причини!!!
"Не можеш без мен" - стой и гледай дали не мога !!!
То всичко това е вярно, ама ти с тая тема направо "промени" света.....
Не знам защо, но за мен определено има разлика в това да си на 15г и да правиш секс на първа среща, и да си на 25 и да направиш същото. В първия случай ставаш потенциална 'ку?ва', във втория жена с чисто сексуални нужди.![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
^Според мен си е все тая...на 15, 25 или 55...
На първа среща може както да се пие кафе, така и да се начукаме. Тия изследвания са глупости.
Хаха .. точно !Първоначално написано от ImmortalForever
![]()
Според мен едно е да си на 15 г, да не знаеш сърби ли те, ... ли ти се, да го правиш, защото е 'модерно', 'гъзарско', много яко, защото и другите го правят, защото те прави по-вървежен, защото ако не го направиш си задръстен, сдухан, комплексиран и т.н, и т.н,Първоначално написано от krem4et0
и съвсем различно е, когато си на 25 и си даваш ясна сметка за действията си, за желанията си, не го правиш за 'позата', а просто защото ти го искаш.
По един начин мисли човек на 15 г и по доста по-различен, когато е на 25.
Бедна, но мила
Нормална, но обсебена
Да различно мисли. Но пречупено през моята призма една жена е все еднакво лека...Може и да е за удовлетворяване на нужди..хм, за мен сексът НЕ Е това. Аз си възприемам интимните отношения между мъж и жена като следствие от връзката. Трябва да обичам, за да се отдам. Трябва и да съм сигурна, че това е човекът (двама преди Иво обичах и мислех да правя секс с тях, но не ги почувствах толкова близо и интимно,
че да ги допусна до себе си, въпреки че ги познавах отдавна).
Всеки прави каквото си прецени,за тези неща няма изследвания.Като искат да се чукат хората-е правят го,ако искат да изчакат-чакат.Това е моето мнение,няма грешно и правилно решение.![]()
![]()
![]()
разни хора,разни идеали.ти търсиш любов в една връзка а за някой е просто секс.така се устроениПървоначално написано от krem4et0
годините,хора!годините си казват всичко...когато идола ти е Бамби е някак си трудно да си представиш,че може да има секс без любов...има и нещо друго-днес децата растат мн бързо и 1 секс идва преди 1 любов!!!
а за тея,които казват че няма значение на колко години е жената,когато прави секс на 1 среща...изчакаите да пораснете и ще разберете![]()
"ше пийме ли сега на баща ти ракийката, тука сега във немотийката, усети ли къде е кирийката..."
Кремче, помисли, ако си от другата страна на барикадата. Ако нямаш мъж до себе си, няма любов, но ти се прави секс? Освен това си и на 2-и-няколко-години, така че отпадаш от графата за 15-годишните, която по-нагоре написах.Първоначално написано от krem4et0
Ти ще си много по-зряла и ще знаеш какво и защо го правиш.
Имам не една-две приятелки, които поне веднъж-два пъти са правили секс за една вечер с някого си, с когото впоследствие нямат нищо общо или пък са станали 'приятели с привилегии' и се виждат само за това. Те казват, че имат нужди и им се прави секс. Ясно съзнават какво правят, последствията от действията си и т.н. От тази гледна точка ги разбирам.
Но въпреки това, аз също като теб не мога да си представя да спя с някого за една вечер, независимо от това, че може да ми се вие от мерак.Просто не мога да отдам тялото си на някого, когото първо не мога допусна емоционално до себе си или той мен. Човекът, с когото съм държа да е специален за мен.
Но пък същевременно не заклеймявам веднага момичетата /20+ г/, които правят секс само заради самото удоволствие.
![]()
Бедна, но мила
Нормална, но обсебена
Не ги разбирам просто. не ми пречат, но просто не е моят начин. Обичам сексът, но ми идва музата за него с дразнителя. А преди това изобщо не ми идваше и желание. Всеки да си прави каквото иска, просто за мен е еднакво тъпо и на 15 и на 25(понеже съм по-скоро към тази възрастов група).
Danto, правя 24 след 4-5 месеца
От краткия си престой в този форум откривам,че подтискате младите момичета,момчета към развращения,перверзности.С екса е между двама-ИНТИМНОСТ!!!А тука е едва ли не нещо като да си избършеш носа.Наричайте ме старомодна,дреме ми..![]()
Кремче, хубаво е, че за теб секса идва с чувствата. При мен не винаги чувствата са ме водили към секса, защото може би обичам насладата от него. Вярно е, че сексът без чувства е просто плътско удоволствие, но понякога имаме нужда само от това. Това беше в моето минало и в интерес на истината след няколко пъти с някой, сякаш охладнявах, не зная и до сега на какво се дължи, а мъжете които ми се дърпаха и "не ми пускаха" до ден днешен са ми тръпка. Може би това не важи само за момичетата, може би има има и момчета, които са като теб и при тях трябват чувства за секс. Живяла съм годините си на тинейджър както са ми харесвали, не исках да се обвързвам след първата ми болка от любов и спрях да търся чувствата, провокирана от това просто държах на някой, правих секс с него, но не си позволявах да го обичам. Не знам до колко съм била права, но поне не допуснах да съм наранена, от това повече ме беше страх, от колкото от самотата.
Да пазиш тайна е изкуство, което изисква много лъжи изречени по великолепен начин.
Няма лошо да си легнеш с някой на първа среща, особено ако е супер готин :P Пък и в дискотеката няма да тръгнеш да го питаш какъв е, що е.. Сваляй гащите и смело![]()
There Is Only One..
RoseDawn
Новак
Новак
МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 5:13 pm Заглавие: Отговорете с цитат
От краткия си престой в този форум откривам,че подтискате младите момичета,момчета към развращения,перверзности.С екса е между двама-ИНТИМНОСТ!!!А тука е едва ли не нещо като да си избършеш носа.Наричайте ме старомодна,дреме ми..
smqtam che si s mn greshno vpechatlenie...tuk se raziskva edna tema-ima gi vsichki strani...koi tichno vidq da podtikva mladite kum razvrashteniq...nai-veroqtno imash ideq che "mladite" v momenta imam po-golqt opit i ot "starite"!
"ше пийме ли сега на баща ти ракийката, тука сега във немотийката, усети ли къде е кирийката..."
traka, беше ме страх да не остана сама, беше ме страх да не бъда наранена пак, беше ме страх да не бъда използвана, беше ме страх да не ме запомнят(май от това се боя по принцип)...Може би ако бях правила секс на 17, когато бях на 30 секунди от това, щях да мисля различно. И тогава го обичах(е, бях влюбена май де). Всъщност бях влюбена в него 2-3 години безнадеждно. Той беше влюбен в братовчедка ми, но пожела мен. За кратък миг просто размислих, че дори и да го обичам.не ми стига. Не съжалявам-постъпих правилно и само 2-3 дни след това той го доказа.
Втори път, няколко месеца по-късно пак щях да направя същото с човек, който обичах (тук вече е така) ужасно много. Пак се спрях в разгара на действието, защото просто не беше ТОЙ. Знаех, че те няма да ме помнят, че не ме обичат, че за тях ще е просто секс, а аз ще стана лека за много хора...
Честно казано ме беше страх от секса, от мъжете и от това, че искат само секс. Година преди тези случки се убедих в това след предложение за секс в следствие на запознанство от 2 часа....
Исках нещо различно просто. не исках всичко да е само секс, защото влагах и много емоция. Честно казано и с Иво ме беше страх. Е, той ми доказа че не е като тези мъже и за това имах връзка с него и правих секс с него...Никога не съм съжалила че съм почакала(е, тъпо ми е че чаках толкова време, защото и по-рано бях готова и сигурна). не съм съжалила за миг, че не съм била и с онези мъже. да, те оставиха дълбок отпечатък в мисленето, чувствата и живота ми, но до там. Не искам да прехвърлям стри разочарования на връзката си. винаги съм съумявала да се "изчистя" от старите си чувства, преди да започна каквото и да е с някой друг. Било дори и флирт.
Колкото до сексът за мен винаги е било и ще бъде последствие от моите чувства (поне от моите). Може би след време няма да ми пука дали наистина ме обича, но аз трябва да го обичам.......Такава съм. Сексът никога не ми е бил физическа потребност, а емоция, която споделям с любим човек. Е, искам и да е споделена естествено.
П.С.Какво ли изобщо пиша. С 1 партньор хич не съм за тази тема![]()
krem4et0,hmmm moje
e qvno neshtata opirat do seksualnosta na choveka...![]()
a,az da vi pitam:daite mi defeniciq za leka jena...no neshto po-smisleno ot :takava,koqto spi s vsichki...