- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- "Здрач" ще засенчи Хари Потър ?
Хари Потър и Здрач нямат почти нищо общо. Всички тръгнаха да ги сравняват заради Робърт, който играе и в двете поредици.
Иначе аз ги харесвам и двете. И мисля че ще трябва да минат много години преди Здрач да засенчи ХП.
И на двете поредици книгите са по - добри. Ако сравнявате книгите ХП е по - добра, а на Здрач филма просто е по - въздействащ.
Знаеш ли кое е удивителното на камъка?
Че той е твърд без да има нужда да бъде студен.
филмите за харито също бяха мания..сега и здрач..година,две и всичко ще мине...всяко чудо за година-две...
![]()
Did you ever hear what I told you? Did you ever read what I wrote you?!
на 18 мацко/момчеПървоначално написано от cherrypezz
и ако ще се претендира, че се чете ФЕНТЪЗИ, нека се чете фентъзи, а не някакви приказки.
и ще ме извиняваш, ама ако ми кажеш, че тея поредици са СЕРИОЗНА литература за възрастни, а не за ПОДРАСТВАЩИ, ще ти се изсмея.![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Twilight = gay
Harry Potter = ...quite gay
Why bother?
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
пууу ве! всеки ми дрънка за тоя филм, за книгата бла бла...и ми се стори некъв комерсиален боклук и не съм си правила труда да го глеам/ чета книгата. мани.
stia e,Първоначално написано от ScionOfStorm
na men hari potyr mi haresa, imam daje 5tata kniga, uber dobra -.-
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Talk to the hand.Първоначално написано от ScionOfStorm
Всеки има право да чете(гледа) каквото му харесва.НЕ МИСЛИШ ЛИ?
I am
има, ама да се внимава с определенията. щото ми е писнало от истерясали фенове, които причисляват това към сериозна литературанямам против да си се кефят, иначе.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
\/
.. хаха колко си забавен .. голям шегаджияя лелееПървоначално написано от 5StaR
![]()
не съм гледала тоя "Здрач",но мисля да си намеря книгите,но от коментарите разбрах,че имало нещо за вампири и малко се съмнявам да ми хареса,но и да ми хареса не се отказвам от Хари Потър ...
ХАРИ ПОТЪР RULZZzzz
Не ми се вярва да го засенчи, първите 4 хари потъра действително бяха пълен провал, но петият беше хубав, а същия режисьор ще прави и 6 и 7. Да не говорим че Twilight беше розова бонбонена бозица. Не разбирам какво ви е впечатлило толкова.
Welcome to the end of the thought process.
i wata sa adska tupnq ........ makar che Harry Potter mi e malko po interesno ...... ma malkooo nishtp che ne sum gledala twa twilight li e kwo e a i ne smqtam da go gledam ma mi zwuchi ADSKA tupnq ...![]()
Twilight наистина доста нашумя за много кратко време и филма беше интересен, вярвам че ще пожъне големи успехи, но не мисля, че би могъл да засенчи Хари Потър.
адски е "Здрач" !
И книгата, и филма "Здрач" са велики, но не мога да кажа дали ще надминат "Хари Потър". Спорен въпрос :P
Sometimes people run away just to see if anyone cares enough to follow.
Определено мисля че "Хари Потър" ще бъде засенчен , четох "Здрач" и гледах няколко пъти филма и направо се влюбих,а този Потър вече е банален
![]()
Гледала съм здрач и почнах да чета книгата. Много ми харесва. Но Хари Потър е велика книга спомняте ли си каква лудница беше при излизането на всякак книга. Това ще е се едно Simple Plan да засенчи Metallica![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
+1 Колкото и да си затънал в простотия не може да не си чувал за хари потърПървоначално написано от deSaa
![]()
може,ама иначе е тъпо.
много комерсиално.
хари потър,го харесвам заради онея рижавите близнаци..![]()
![]()
![]()
Здрач има пълното основание да мине и задмине Хари Потър. Погледнете на нещата така: от четирилогията на Майер е България е излязла само 1 книга, а в света вече всички, но и излязъл и само един филм. От Хари Потър са излязли 4 или 5 или 6 дори филма не знам не съм и фенка.. май ще има и още, както и да е. От Здрач ще излязат още 3 филма .. ако Майер ще подминава Хари Потър на първи филм, как ще стоят нещата според вас след 4-тия?
Но иначе книгите са несравними. Държат в напрежение, любопитството те гони постоянно и не искаш да оставиш книгата на страна.. така се чувствам аз като я чета. Колкото до филма - слаба работа. Актьорите са готини и са страхотни за ролите на Бела и Едуард, но в него липсват много неща и някой моменти са описани супер повърхностно - ето това е лошото на филма.
Също така мисля, че повече от хората в предните мнения имат грешна представа за филма, че е филм за някакви си вампири.. мани им вампирите. Те са като за фон. Истината е в любовта между Бела и Едуард, забраненият плод, любовта между безсмъртен и смъртна и най-вече невъзможната любов, която се оказва възможна, въпреки многото жертви и смъртни опасности. Смисълът е много на дълбоко и накрая те ''цапардосва'' и разбираш, че всичко е възможно и че любовта наистина същестува и че може да бъде написана и описана а не само изпитана..
На мен Хари Потър никога не ми е бил интересен докато Здрач ми е много интересен.Във филма наистина са пропуснати много моменти, но книгата е много по добра![]()
кхъ-кхъ
Стивън Кинг: Стефани Майерс не е никаква писателка
Стивън Кинг очевидно не е сред феновете на нашумялата напоследък авторка
на "Здрач" Стефани Майерс. Кралят на хоръра наскоро се подигра с Майерс в
интервю пред "USA Weekend", съпоставяйки я със създателката на Хари Потър.
"Основната разлика между Джо Роулинг и Майерс е, че първата е блестящ
писател, докато втората само си мисли, че може да пише". Авторът на
култовите "Мъртвата зона", "Зеленият път", "Мизъри", "Мъглата" и още много
други изглежда изобщо не е впечатлен от славата на Майерс, първият роман
от чиято поредица "Здрач" вече бе и филмиран.
При това филмът "Здрач" досега е инкасирал над 100 млн. долара печалба и
се очертава като предпочитан хорър сред младежите и девойките на възраст
14-17 г.
"Истинският читател бива привлечен от добрата история и ритъма на
повествованието, докато при Стефани Майерс няма нито история, нито
стилистика", гласи становището на Кинг.
"Книгите й - това са лошо скалъпени четива за любов и секс, предназначени
за поколение от празноглави тинейджърки".
и филмите за Потър за много готиниВсе пак Хелена Бонъм Картър
![]()
Briseis интересна новина. Сега се чуствам доста странно, след като съм чела и Кинг, и Майер, та и малко от Роулинг.![]()
Да, прочетох първата част, не е толкова зле, колкото я представят всички, но не е и толкова добра. Не разбирам защо всички изпадат в истерични писъци 'Едуааард, Бела, не знам си още кой'? Все пак, книга като книга.![]()
Your pseudo sunshine I don't need.
Чак засенчи...не съм чела книгата Здрач, но ще я прочета.Книгите на Роулинг са супер. А фантазията на авторката е гениална, докато като гледах филма Здрач, да отбележа хареса ми, но просто не знам защо го сравнявате с Хари Потър......само защото и двете като излязоха са хит ли ?!?
A.D.I.D.A.S.