.
Отговор в тема
Страница 7 от 10 ПървиПърви ... 345678910 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 249
    Цитирай Първоначално написано от Extremescream
    Ako аз пишех тая поредица,щеше да завърши така:
    Едуард и Джейк осъзнават каква тъпа пача е Бела (убиват я и изпиват кръвчицата и,но това е по желание ),теглят и една майна и отиват да пият по една бира
    xax tozi krai si go biva

Едуард и Джейк осъзнават каква тъпа пача е Бела (убиват я и изпиват кръвчицата и,но това е по желание ),теглят и една майна и отиват да пият по една бира
    Nice...
    We are not men
    We are machines that take the breath of life away
    We are not men
    We are pathetic animals who kill to kill
    We are not sane
    We are colluding with the enemy is us
    We are not sane
    We are destroying things we are unfit to touch

Мега фен Аватара на PurpleDream
    Град
    ....in the rain...
    м да така може би,би било по- интересно,поне ще е с неочакван край
    Залагате ли?! Спечелихте ли?!
    Че аз умирам, а вас ви презирам!

Град
    Бургас
    И двете поредици съм чела, не съм кой знае какъв фен, но Хари Потър е с класи над Здрач определено. Стилът на Роулинг не може да се сравнява с този на Майър. И въпреки това и последните книги на двете поредици са толкова размити и проточени, че ми бяха невероятно скучни.
    I do what I want, I do what I please
    There ain’t a soul who will stop me
    I take what I want, get whatever I need
    There ain’t a soul who will stop me

Голям фен Аватара на gret4ety

Re: "Здрач" ще засенчи Хари Потър ?

Цитирай Първоначално написано от carinaNebula
    може,ама иначе е тъпо.
    много комерсиално.

хари потър,го харесвам заради онея рижавите близнаци..
    me2

Здрач е мн див филм обаче да сам честен на Хари просто му мина времето.. да някой ще кажат, че Потър все още може да държи рекорда по фантастически филми обаче вече не е същото, както преди години

^ Спокойно и на 'Здрача ' ще му се изтърка ,,
    "Здрач " е на пазара от ,, направо мижаво време с каква конкуренция се е преборил 'Здрач' ?? /НИЩО/
    Хари е отвърден на пазара , преборил се с голяма конкуренция , всеки може да прави фантастика обаче нивото на Хари е уникално.
    Трябва да си признаем , че няма втори такъв филм и такава поредица !
    Да видим Здрача като му се направат 5 -6 части , кой ще го гледа още , освен лудите пикли на по 12-13-14-15 и някой 16 излъгали се и то луди по оня , как беше ЕДУАРД .. Не отценявате качеството на филма и самото му съдържание , а това , че някъввв адския шшлядуурр и няква 'адската тъпачка' /на която всички завиждат , че играе с ЕДУАРД/ са влюбениии ,,, ООООО колко шлядкоооо детско

♫ Beautiful.. ♫
    Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
    Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
    че те обичам както никой друг,
    искам те, искам да си тук!
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.

Град
    .. EE tЪМ, некЪде на сел0о .. ;D ;D
    В момента чета седмата книга на ХП и наистина както казаха преди на пръв поглед си е съвсем обикновенна фантазия, но стилът на Роулинг е единствен по рода си .. направо незнам как е вързала всичко в седмата книга. Сякаш преди 10 години когато почнала да пише първата книга е знаела точно кои думи ще използва в последната книга от поредицата ТЯ ее моя идол докато Стeфaни Maйър само си мисли, че може да пише - е да може би иска да направи нещо гениално, но като няма талант кво да се прави ..

п.п... Да не говорим, че главният герой (Робърт Патинсън) стана известен, в петия филм на ХП.

Град
    ....in the rain...
    Цитирай Първоначално написано от Mastta
    В момента чета седмата книга на ХП и наистина както казаха преди на пръв поглед си е съвсем обикновенна фантазия, но стилът на Роулинг е единствен по рода си .. направо незнам как е вързала всичко в седмата книга. Сякаш преди 10 години когато почнала да пише първата книга е знаела точно кои думи ще използва в последната книга от поредицата ТЯ ее моя идол докато Стeфaни Maйър само си мисли, че може да пише - е да може би иска да направи нещо гениално, но като няма талант кво да се прави ..

п.п... Да не говорим, че главният герой (Робърт Патинсън) стана известен, в петия филм на ХП.
    1.сигувно искаш да кажеш 4тия филм на ХП :P
    2.съгласна съм,че ХП е много много много над Здрач,но съм фенка и на 2те поредици (на 17 съм)
    3.не съм съгласна,че само момичетата на по 12-13-14-15 харесват Здрач-въпрос на вкус е..и ХП се разказва за тийнейджър,обаче много възрастни харесват поредицата
    4.Роулинг наистина пише много по- добре от Майър,обмисля по-добре детайлите,но доколкото знам Майър е започнала да пише епилог на книга,което в последствие се е превърнало в Здрач и като са и казали,че ще публикуват книгата и е започнала да пише другите (до колкото знам аз) и според мен ги е написала на бързо (не че е имало смисъл да бърза) и за това не са много добре структурирани книгите и детайлите не са кой знае колко добре обмислени...
    ...Майър набляга повече на описанията в книгите (аз така го виждам) докато Роулинг повече на самата история и на действията,за това според мен много хора не харесват Здрач-защото почти няма действие,което и според мен е вярно,но не можете да отречете,че е добра любовна история,не най-добрата,но е добра (и пак е въпрос на вкус)
    ...и не знам защо на истина трябва да се сравняват 2те поредици,по какво ги сравняват,те нямат нищо общо-едната е любовна история,другата е на момче което спасява магьосническия свят...единствено може да се сравняват по мания-което пак поставя Здрач на второ място,защото много повече хора харесват ХП,докато Здрач много хора го мразят именно заради лудите 12-13 годишни фенки които си мислят,че са влюбени в Робърт или Едуард...ма това вече си е простотия...

Град
    Цитирай Първоначално написано от PurpleDream

2.съгласна съм,че ХП е много много много над Здрач,но съм фенка и на 2те поредици (на 17 съм)
    3.не съм съгласна,че само момичетата на по 12-13-14-15 харесват Здрач-въпрос на вкус е..и ХП се разказва за тийнейджър,обаче много възрастни харесват поредицата
    4.Роулинг наистина пише много по- добре от Майър,обмисля по-добре детайлите,но доколкото знам Майър е започнала да пише епилог на книга,което в последствие се е превърнало в Здрач и като са и казали,че ще публикуват книгата и е започнала да пише другите (до колкото знам аз) и според мен ги е написала на бързо (не че е имало смисъл да бърза) и за това не са много добре структурирани книгите и детайлите не са кой знае колко добре обмислени...
    ...Майър набляга повече на описанията в книгите (аз така го виждам) докато Роулинг повече на самата история и на действията,за това според мен много хора не харесват Здрач-защото почти няма действие,което и според мен е вярно,но не можете да отречете,че е добра любовна история,не най-добрата,но е добра (и пак е въпрос на вкус)
    ...и не знам защо на истина трябва да се сравняват 2те поредици,по какво ги сравняват,те нямат нищо общо-едната е любовна история,другата е на момче което спасява магьосническия свят...единствено може да се сравняват по мания-което пак поставя Здрач на второ място,защото много повече хора харесват ХП,докато Здрач много хора го мразят именно заради лудите 12-13 годишни фенки които си мислят,че са влюбени в Робърт или Едуард...ма това вече си е простотия...
    да сори искал съм да кажа четвъртия филм

но всъщност зрдач не е нищо особено една поредна любовна история, само че някой се е сетил да е между вампир и човек (не трябва да си гений за да ти хрумне) докато сякаш роулинг само със 7 книги създава един магически свят заедно с всичките особености и традици, до най-малкия детайл... а в здрач не се получава този ефект, защото сякаш всичко се върти около двамата влюбени..

но наистине двете поредици нямат нищо общо

Въпреки че може би ще има много хора,които не са на моето мнение казвам - Здрач е поредната глупост по която луднаха всички тийнчета по цял свят, а дори след няколко месеца ще се чудят кво беше тва "здрач" като се спомене. Тва си е пълен ъпсурт. А Хари Потър.. също

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    И Хари мислех,че е поредната мания,ама не е така.Хубаво фентъзи е,но ако сега бях започнала да чета книгите нямаше да ми се струва толкова интересно.Просто почнах книгите на 8 години и са важни за мен.
    А Здрач Мииииии,боза
    Бела-тъпо пуберче,дето не знае какво иска.Ааааа,не знае,прощаваите-иска да прави секс та 2 не вижда.Ако не беше Едуард,щеше да е Джейк
    Едуард-жалко подобие на вампир.И той не знае какво иска.Просто е тъпо
    Джейк-единственото нормално същество в тая проклета поредица.Забавен е,понякога е добър,понякога не=ИНТЕРЕСЕН Е!
    Най се нервирам на всички тъпи пикли,дето прочели Здрач и вече са най-най-най-умните на тоя свят.И като всички се хвалеха,че щели да си вземат Браво фентъзи,понеже и те чели фентъзи.
    По-нагло нещо не можаха ли да измислят?Хубаво,да разгледаме поредиците в Бравои сигурно са говорили само за филмите,но както и да е)
    -Хари Потър-фентъзи,но все пак детско фентъзи.Нещо малко по-хард от Хрониките на Нарния
    -Здрач-абе трудно го наричам фентъзи.Има вампири и върколаци,който са представени по-скоро като нормална част от еволюцията.Но хайде,лепваме му и на него етикет 'фентъзи'
    -ВНП-Ето това вече е точно.Хай фентъзи,страхотна книга,която всичките шладки фенки на Едитуууууу и Белъъъ не могат да оценят.
    -Карибски Пирати-WTF?Къде ги набитаха и тях при фентъзито....Другите са книги,това е фантастичен филм.
    Но се отклоних мноооооооооооооооого от темата
    На Мрач ще му мине модата след месец-два,ако не е минала още.
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

здр

Не мога да кажа , че здрач ще стане по добър от хари потър и двата филма са страхотни харесват ми и двата . На някой ще им хареса повече здрач а на други хари потър и двата пак ще кажа че са страхотни

Град
    София
    --------------------------------------------------------------------------------------

На мен и книгите и филма Хари Потър ми харесват МНОГО ПОВЕЧЕ Здрач е много далече от рейтинга на Хари Потър!!!

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Много съм съгласна. Само искам да те поправя - Майър написва първо сцената на поляната, защото я сънува. След това написва книгата до края и чак като свършва, се връща в началото, за да напише първите глави. Освен това, след като приключва със "Здрач", тя написва една книга "Forever Dawn" (Вечна зора, предполагам), която става твърде обемна и която е продължение на "Здрач". Когато й казват, че ще издадат първата книга, тя решава да преработи Forever Dawn и така я преработва, че успява да направи от нея цели три книги.
    Въпреки че "Зазоряване" много ми хареса, на мен лично ми се струваше, че цялата история е като изсмукана от пръстите. Поредицата съвсем спокойно можеше да завърши в 2 книги, но явно Стефани е открила златна мина там. Което си е така.
    Това при "Хари Потър" го няма. Там всичко е обмислено и подредено. Аз също останах със зяпнала уста в седмата книга. Наистина нещата бяха толкова добре подредени. Не ми остави впечатлението, че авторката просто се е чудила откъде да подхване, за да напише нова книга.
    Най-малкото - Роулинг е много по-добър писател. Аз четох и двете поредици на английски и дори начинът на изразяване на Майър е супер-елементарен.
    Наистина е създала страхотна любовна история, която вълнува много, но не виждам защо трябва да се сравнява с Хари Потър. Освен фантастиката, нямат нищо общо помежду си.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Град
    Варна
    Аз се отплеснах да пиша за книгите и забравих да спомена за филмите.
    Там изобщо не може да става дума за сравнение.
    Пресъздали са "Здрач" на екрана уникално некадърно. Като започнем от кастинга на актьорите, през режисьорката, до саундтрака. Нищо, нищо в този филм не ме грабна.
    Бела е супер инфантилна, а Едуард е толкова завеян, че няма накъде повече. Розали е дебела (а в книгата е описана като невероятна красавица). Единственото нещо, което ми пасна във филма, беше актьорът, който играе Карлайл Кълън.
    Докато "Хари Потър" е направен с много по-голям бюджет, много по-добър актьорски (и не само) състав и невероятен саунтрак.

Град
    ....in the rain...
    м дам напъно съм съгласна с мненията ти и за книгите и филмите ^^

Град
    Само да допълня, че когато четох последните глави от седмата книга на ХП беше много късно и трябваше да си лягам, но просто не успях да спра да чета

Град
    Варна
    Само да допълня, че когато четох последните глави от седмата книга на ХП беше много късно и трябваше да си лягам, но просто не успях да спра да чета
    А това е ясно. Ако става на въпрос, аз така изчетох и "Новолуние".

Хари Потър беше хит, не че сега не е, но Здрач ще го засенчи. Иначе чела съм и двете поредици и мога да кажа, че на мен ми харесват, но Здрач е наистина по-интересен.
    ™°ە•°•ە°ەٿ Mņ0°0°_کlĀdК

Ами Здрач е доста романтична история, готино звучи, но аз съм си за Хари !
    "Човек се нуждае от най-лошото в себе си, за да достигне до най-доброто, което притежава"...
    LIFE ISN'T ABOUT FINDING YOURSELF, LIFE IS ABOUT CREATING YOURSELF!!!!!

Уау, още ли обсъждате това?
    We are not men
    We are machines that take the breath of life away
    We are not men
    We are pathetic animals who kill to kill
    We are not sane
    We are colluding with the enemy is us
    We are not sane
    We are destroying things we are unfit to touch

Ни Здрач е хубав, ни Хари Потър

Супер фен Аватара на bathory
    Град
    У Цецови..
    Хайде бе.. Още ли се обсъжда тази тема?
    Както и да е.. Стефани наистина набляга на описания, а диалога хич го няма. На моменти ми писваше, защото само на едно място и тя си обяснява. Дори си мисля, че беше завършила филология или английска литература ли беше к'во ддз.. Та и пак няма богат речник като Роулинг./знам, че не се прави речник от 'завършването'/ Цялата книга.. опа поредица ''Здрач'' се върти единствено около безкрайната любов между загорялата Бела и девственика Едуард. Писала, описвала та чак се оляла.. На моменти ми идваше да запратя книгата в ъгъла и да не я отгърна никога повече. То едни приключения бяха, направо пушек се вдигаше.. Всяка книга беше написана по един и същи начин: любов-премеждие някакво-любов.. бла-бла! Писна ми, но ги прочетох чакайки развитие. Такова така и нямаше.. Мога да пиша цяла нощ за простотиите на Майър..То само красавци в тази книга. Ебати мамата..
    За Джоан нямам думи.. жената знае какво прави! Пише, ама пише.. До колкото знам не е завършвала литература или нещо от сорта. Обикновена домакиня с много талант просто.. С удоволстве бих прочела още нейни книги.. Та Хари Потър е велика работа! Няма как да бъде изместена от скапано тийн романче.. Написана е по невероятно, нечовешки увлекателен начин. Гениално е пресъздадено всичко, описвала е по-малко което ми допада защото не съм по описанията.. По три страници описания се срещат в по горната поредица и то само за едно нещо....
    Оф не ми се пише повече.. ЗДРАЧ НИКОГА НЯМА ДА ИЗМЕСТИ ХАРИ ПОТЪР!!..
    П.С.: Това са Бела, Едчо и Джейк: Вие решете кой, кой е!
    Pain is inevitable. Suffering is optional.

Голям фен Аватара на gret4ety
    Четох първата книга и ми идеше да се издрайфам... Тази бела е някакво отчаяно емо дето реве посреднощ и има склонност към самоубийство... От поредицата ще стане една страхотна сапунка за баба ми.. Няма да засенчи Хари Потър но Може да мине рейтинга на Дързост И Красота

0бичам те Едуард ела да ти духам...
    А и авторката е прекалила с фантастиката ! Роулинг пише фантастика но се задържа на една идея - магия. А тази Майер - вампири върколаци... кфо още ще измисли- радиоактивни мечки?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си