Такива теми...има колкото искате.Кажете ми,намерили ли сте отговор на този въпрос?Ако се замислите логично намирате ли "правилния избор" ?Уиндоус дава ли ви нужната сигурност,че няма да сдаде багажа?Е...линукс я дава(стига да знаете как да си го оправите).А игрите?Под Линукс играете ли ги на същото качество както под Уиндоус?
Всеки е свободен да избира...а някой Линукс дистрибуций забравят от къде са тръгнали и защо са тръгнали.Сусе...платено?!?!?И това е ЛИНУКС?Нали идеята беше безплатен софтуер с отворен код?Убунту...надежден?Лично на мен ми дава грешки при стартиране веднага след инсталация...и то не веднъж.За сметка на това Дебиан отговаря на всичките ми изисквания.Най-стабилната Линукс дистрибуция според мен-пълен набор от софтуер,сигурност и лекота.Нямам какво повече да искам,за това препоръчвам Дебиан на абсолютно всеки...няма да ви разочарова .
Уиндоус...нормално след като толкова много компютри използват тази ОС да се намери някой,който да намери нестабилните места и да печели от тях.Зависи как го използвате и какво правите с него.Прозорчето не е зле.
Всеки трябва да си знае какво иска да прави с компютъра си.Ако иска да си играе игрички,да си слага Уиндоус.Ако не мисли да играе...да си слага Линукс и забравя за всякакви проблеми.Лично аз не мога да кажа,коя ОС е по-добре,тъй като и двете си имат предимства и недостатъци.