- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Препоръка за ВУЗ
Силно съм затруднен с този избор и дали някой може да ми помогне.
Искам нещо с английски или туризъм,може и икономика но стига да не е супер много зубренето и да няма математика,че никак не я разбирам.
Предварително благодаря на всички помогнали.
Икономика без математика не става, туризъм без география пак не става, студент без учене- абсурд. Ако толкова те мързи да учиш пробвай в НБУ.
Точно сега се влиза толкова лесно навсякъде в сравнение с предишни години... грехора е да не се потрудниш малко,за да влезнеш в добър ВУЗ и добра специалност
УНСС - Направление с изучаване на език - специалност Икономика на туризма
Изпита
Полагане на ЕПИ-представлява тест включва 20 въпроса български (правопис) 20 въпроса задачи-овновни 90% се решават по един назубрен начин,без мислене и 40 въпроса по избор от Български език,или география или история или математика или икономика
+ Изпит тест + Есе по езика които искаш да учиш и които знаеш - Анлийски,немски,руски,иска ски
Има и в СУ,но таме писмен изпит по география (не знам какво представлява ) + писмен и устен по език
другите ти варянти са незнайните колежи и НБУ
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
A дали ще остане така и след 2 години?Първоначално написано от DjBaloon
![]()
стига да не намалят бройките ще останеПървоначално написано от plmn
след 88-89 е имало голям спад на раждаемоста
И примерно ако набор 88 бяха кандидатсвали 4000 само с бг в унсс,тия от 89 бяха 2500,а говорим само за 1 предмет,във всички предмети и вузове имаше доста голям спад от кандидати,няма да продължат да падат,така ще се задържат,само не трябва да намаляват броя на местата и ще ви е лесно
Аха, ясно.Еми тези, на които им предстои да кандидатсват (в това число и аз), да се надяваме, че няма да е много трудно да се влезе...Първоначално написано от DjBaloon
А как стоят нещата със "свободните" вузове?'Шот за сега с тоя успех 4,50 не знам къде ще вляза...![]()
Зависи къв пол си![]()
ако си момче ще ти е три пъти по лесно,ако си момиче кофтиии,но пак няма начин да не влезнес щом искаш,въпроса седи къде да влезнеш,не дали
момче съмПървоначално написано от DjBaloon
еми дано наистина е така, както казваш! сега ми е малко по-добре
![]()
Еее кво да ти кажа.. най-важно е желанието да влезнеш на добро място,ако ти я през... нема влезнеш
Ама щом имаш още 2 години.. ехее![]()
Е, не ми е през ...разбира се, че искам да вляза, малко ме помързява да чета, но предполагам има ли желание, има и начин.
![]()
Истината е че щом имаш пари влизаш и "учиш" щом нямаш край..навсякъде вече е така..и аз се убеждавам какви идиоти има ама като имат пари ще вземат висше..
Регионално развитие и политика в СУ... с география и език се кандидатства. Ако искаш повече подробности ще ти кажа каквото те интересува...
И аз съм чувала добри отзиви за регионалното развитие в СУ, но не си падам по ученето на теми, а май темите по география бяха най-дълги от по минимум 15 страници. Моят мозък е настроен математически.![]()
Туризмът на мен лично не ми допада особено, защото в тази сфера можеш да работиш и без образование за масовите длъжности, вече за по-високите спокойно те приемат и с мениджърска диплома и /разбира се опит/
В УНСС има доста специалности с география и са си доста хубави.
Е, глупости са това, че темите са минимум от 15 страници. А и балът не е висок.Но така е...вскички мои съученици, на които не им се учеше много сега са в УНСС