Първоначално написано от sadsad
1.Какъв шампоан ползвате ?- Keune и BEDHEAD
2.Какъв сапун ползвате ?- НЕ използвам от години,само душ гелове
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? - Selvert -професионална и някои неща на AVON , за косата - пак BEDHEAD , KEUNE
4.Ползвате ли гримове ? Какви ?-Всякакви като най-вече спирала,молив за очи и лек фон дьо тен
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? - Да от серията Planet SPA AVON (в момента)
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ?-DOVE -харесват ми свежите,парфюм нямам в момента
7.Какви лакове ползвате ?-O.P.I- червени най-често
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ?Използвам най-често сешоар,пресите и машите най-много 1 път на 1-2 седмици.
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ?Не харесвам балсамите,безполезни са за мен,само маски - 2 пъти в седмицата.
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ?Плодов аромат - за тяло и за лице понякога
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала .- Компютър ха ха
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове .Тази която най-много ти подхожда![]()
1.Какъв шампоан ползвате ?-Gliss
2.Какъв сапун ползвате ?-Dove
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ?-Не
4.Ползвате ли гримове ? Какви ?-Да,спирала,черен молив,сенки за очи,фон дъо тен
5.Ако ползвате маска за лице , каква ?-Не ползвам често
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ?-PURSUIT
7.Какви лакове ползвате ?-Розов,бял,прозрачен
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ?-Да преса 2-3 пъти в месеца,когато ми хрумне за нея
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ?-След всяко измиване на косата пак от серията на Gliss
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ?-Рано ми е да ползвам още от сега кремове
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала .-Рядко ползвам и лосион за тяло
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове .-Серията на Gliss много съм доволна,правви косата ми чудесна.
1.Какъв шампоан ползвате ? - Бебешки, много съм доволна
2.Какъв сапун ползвате ? - На "Рефан" с лимон за лице, и "море" за тяло, освен това се мажа с кафе веднъж седмично и съм много доволна![]()
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? - нищо конкретно
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? - рядко
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? - правя си ги домашни
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? - адидас дезодорант, парфюм пак на "Рефан"
7.Какви лакове ползвате ? всякакви, но винаги със заздравител "Перфект"
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? - да, почти всеки ден през зимата си изправям косата
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? - Пръскам си краищата с Глис, всеки ден, иначе не
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? - О да, всичко си мажа. За лице един лимонов, иначе бебешките кремове за тяло и ако нещо ми се възпали - "Здраве"
I`m surrounded by liars everywhere I turn...
I`m surrounded by imposters everywhere I turn...
I`m surrounded by identity crisis everywhere I turn...
I don`t want to be anything other than me....
1.Какъв шампоан ползвате ?
head&shoulders къфто ми падне
2.Какъв сапун ползвате ?
dove ексфолиращ
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ?
ми не за всяко нещо ми е различна "марката" май..
4.Ползвате ли гримове ? Какви ?
по-скоро не
5.Ако ползвате маска за лице , каква ?
понякога некви домашни отвари![]()
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ?
dior - j'adore за парфюм и на adidas розовия дезодорант забравих как се казва
7.Какви лакове ползвате
еми шарени .. обичам наситени цветове
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ?
преса не, голямата четка върши същата работаа маша може би през седмица за разнообразие
![]()
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ?
след всяко къпане на косата
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ?
на leocrema за ръце и на nivea за лице
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала .
не се сещам
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове .
нивеа никога не са ме разочаровали .. за сега![]()
1.Какъв шампоан ползвате ? Nivea shine gloss
2.Какъв сапун ползвате ? Palmolive мед и мляко
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? Avon
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? да - фон дьо тен,спирала,балсам,гланц,че рвило,очна линия,молив за очи,пудра...не ест не заедно xD
5.Ако ползвате маска за лице , каква ?Avon
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? Tesori d'Oriente жасмин
7.Какви лакове ползвате ? черен най вече..после тъмно лилаво/синьо/червено
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? преса за изправяне, всеки ден
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? всеки път като се къпя
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ?Avon..праскова, за лице
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала . мноого и най различни лосиони за тяло (тва ми е мания xD)
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове .всеки да ползва каквото иска^^
I saw this place was open, tonight
And the girls and the boys
They were rocking
And the alcohol was flowing
And I knew right away this was my life
Oh what a night....!!
1.Какъв шампоан ползвате ? - Palmolive
2.Какъв сапун ползвате ? - различни, но задължително течни
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? - Всяко нещо ми е на различна фирма, фон дьо тенът ми е на Oriflame, спиралата на Мейбълин и т.н
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? - ползвам основно фон дьо тен, спирала, молив и гланц
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? - не ползвам
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? парфюмите ми са BlackXS на Paco Rabanne, розовият на La Coste & J`adore
7.Какви лакове ползвате ? - различни, от selene до O.P.I.
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? - ползвам преса, да, еми .. различно, всяка седмица, през седмица..
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? - не, не ползвам
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? - не ползвам кремове
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала - ползвам кристали за коса
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове - спиралата Telescopic
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
1.Какъв шампоан ползвате ? - Еlseve
2.Какъв сапун ползвате ? - Dove
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? - точно определена не
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? - пудра,черен молив,спирала,балсам за устни и рядко гланц
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? - не ползвам
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? - ами в момента парфюма ми е лилав c-true,дезодоранта също
7.Какви лакове ползвате ? - най-вече Golden Rose
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? - рядко
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? - всеки път,когато се къпя
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? - Dove за лице
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала . - лосиони за тяло-Dove,She;рол-он-Dove
1.Какъв шампоан ползвате ? - Palmolive, само от него не ми се получава пърхот
2.Какъв сапун ползвате ? - Dove и Teo
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? - Всяко нещо ми е на азлична марка![]()
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? - Гланц за устни, черен молив за очи, спирала и понякога пудра.
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? - Не използвам.
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? - На Avon Incandessence
7.Какви лакове ползвате ? - Различни
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? - Ами вече твърде рядко я ползвам, защото много ми цъфти косата.
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? - Не ползвам, но съм си поръчала един на Avon без отмиване.
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? - Само за ръце през зимата.
http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ
[/b]Първоначално написано от sadsad
ПП: Как го прайте тоя удебелен текст![]()
1.Какъв шампоан ползвате ?
Garnier fructis
2.Какъв сапун ползвате ?
Dave,но повече предпочитам душ-гел на Nivea.
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ?
Не ползвам определена марка козметика.
4.Ползвате ли гримове ? Какви ?
Не ползвам гримове,освем гланц за устни.
5.Ако ползвате маска за лице , каква ?
Garnier Pure 3 в 1
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ?
Benetton,Naomi Campbell Cat Deluxe
7.Какви лакове ползвате ?
Нямам точно определена марка.Всякакви,стига да ми хареса цвета
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ?
Ползвам преса на един или два месеца.
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ?
Ползвам с бадеми.
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ?
За ръцете на Nivea
Нищо допълнително
Nivea,Garnier.По-известни марки.
Тъй като преди имаше подобна тема , а сега не я виждам , ще пусна тази
1.Какъв шампоан ползвате ?Себа Мед - за честа употреба.
2.Какъв сапун ползвате ?Обикновено какъвто има, най-често има Дав, Нивеа, Палмолив и някакви такива.
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ?Ами.. да - имам доста неща на Себа мед, Бюбхен и в момента пробвам БиоДерма
4.Ползвате ли гримове ? Какви ?Не се гримирам, само балсам за устни, или вазелин.
5.Ако ползвате маска за лице , каква ?Домашни обикновено.
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ?Ми.. в момента Allure на Chanel, но ми е много тежък, избягвам да го ползвам всеки ден. Достатъчни ми са зелената ролка на Виши и лосионът за тяло, когато съм на училище.
7.Какви лакове ползвате ?Не се лакирам.
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ?Не ползвам.
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ?Да, ползвам. Всеки път. На Себа Мед - за честа употреба, но мисля да го сменям с Фито. Трябва да има различие.
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ?Ами за всичко, за което ми трябва, позвам - за лице (БиоДерма), за ръце, тяло (Себа Мед, Бюбхен), за пети (нещо по-мазно.. каквато имам марка).. и за други неща сигурно имам, ама не се сещам
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала .Мм.. маска за коса - обикновено домашни маски и масла си слагам. Интимен гел - Себа мед. В момента за друго не се сещам.
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове. Понеже не се гримирам, мога да препоръчам бяла козметика на Себа Мед.
1.Какъв шампоан ползвате ? Elseve Nutri gloss
2.Какъв сапун ползвате ? Различно
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? Нямам неща на 1 и съща марка
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? Черен молив,спирала,пудра
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? Гарниер 3 в 1
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? Fa Rise Dry
7.Какви лакове ползвате ? Всякакви
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? Да,през ден
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? Да на Нивеа за кестенява коса с всяко къпане
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? Не,не ползвам
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала . Балсам за устни на Нивеа,Гланц за устни отново на Нивеа, Кристали на Кристиан оф Рома,Лосион за тяло на Нивеа и Beauty planet
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове .Козметиката на Нивеа е много добра
1.Какъв шампоан ползвате ? - В момента Гарниер за обем
2.Какъв сапун ползвате ? - Дав, Палмолив...различно
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? - Точно определена не, но най-често Нивеа, Гарниер..
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? - Гланц. балсам, молив за очи, спирала, много рядко и сенки
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? - В момента не
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? Дезодорант (адидас, нивеа, дав) , парфюм (Mexx, Gucci, Bvlgari)
7.Какви лакове ползвате ? - Различни
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? - Преса всеки ден за бретона,а маша понякога
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? - В момента не,но по принцип какъвто е шампоана,такъв е и балсама
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? - Не ползвам
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала . - Почистващи продукти на Нивеа, Гарниер, Лореал ,маска за коса Natur Vital за обем...
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове . - Всеки си има мнение![]()
1.Какъв шампоан ползвате ? В момента Фитовал
2.Какъв сапун ползвате ? Palmolive
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? Определена - не! Но сред козметичните ми продукти преобладават - Гарниер, Нивея, Мейбълин, Есенс и т.н.
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? пудра, коректор, сенки, перли, черен молив, спирала, молив за вежди, гланц
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? Нивея от тези в пакетчетата
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? ролон на Нивея, парфюм Ултра Вайълет
7.Какви лакове ползвате ? Перфект, Катрин Арли
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? Преса 2-4 в месеца
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? След всяко измиване на косата
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? В момента съм с нивея за нормална кожа
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала . Маска за коса - Елсев, лосиони за тяло - Нивея и Ейвън, стилизаращи продукти за коса - пяна, вакса на Вела, лак на Нивея, душ гел - Палмолив
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове . Не използвайте съмнителни продукти, на съмнителни марки със съмнителни качества!!!
1.Какъв шампоан ползвате ? - Head&Shoulders по принцип,но вмомента имам един на Schauma
2.Какъв сапун ползвате ? - Бебе е много хубав,също и на Refan
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? - Не...всичко е различна марка
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? - Да.Всеки ден съм със спирала,молив и гланц и много рядко слагам фон дьо тен и сенки
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? - Ползвам май най-вече маски на Avon
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? - Nina Ricci Nina ... само него
7.Какви лакове ползвате ? - Нямам точно определена марка,важното е цветът да ми хареса
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? - Използвам преса,но не много често-зависи от времето и от случая
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? - Използвам балсам винаги
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? - Използвам кремове.Сега през зимата най-вече за суха кожа.Използвам и много лосиони за тяло.
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала . - кристали за коса,лак за коса,тоалетно мляко,тоник...това е май
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове . - Купувайте каквото ви хареса,без препоръки![]()
1.Какъв шампоан ползвате ? - Head & Shoulders.
2.Какъв сапун ползвате ? - Какъвто има.
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? - Ъъ..
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? - Ъъъ..
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? - Ъъъъ..
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? - Ъъъъъъ..
7.Какви лакове ползвате ? - Ъъъъъъъъъ..
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? - Ъъъъъъъъъъъъъъ.
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? - Ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ..
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? - Ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ..
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала . - Ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ..
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове . - Ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ ъъъъъъъъъъъъъъъъъ..
Интересен лексикон, беше ми доста забавно да го попълвам.
Но има един малък, мъничък проблем, който ме дразнеше през цялото време. Празно място не се поставя преди препинателния знак, но след него да. А ти навсякъде си го объркала..
Аре си одиме! НА СЕЛО!
1.Какъв шампоан ползвате ?НА RENNE FURTERER
2.Какъв сапун ползвате ?не ползвам сапун а душ гел
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ?L`OREAL
4.Ползвате ли гримове ? Какви ?Да,спирала,фон дю тен,молив за вежди и очи
5.Ако ползвате маска за лице , каква ?Имам едно тестерче на LA PRAIRIE
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ?EMPORIO ARMANI-DIAMONDS И BVLGARI-OMNIA CRYSTALINE
7.Какви лакове ползвате ?OPI!
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ?ВСЯКА СУТРИН
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ?ВСЕИКИ ПЪТ
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ?VICHY AGUA THERMALE
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала .НЕ СЕ СЕЩАМ
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове .l`oreal !
1.Какъв шампоан ползвате ? Pantene
2.Какъв сапун ползвате ? Dove
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? Нем.
4.Ползвате ли гримове ? Какви ?Гланц, черен молив, спирала, очна линия.
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? Не ползвам. :д
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ?Парфюм Suddenly.
7.Какви лакове ползвате ?За коса - черен Taft. Иначе ноктите на ръцете си ги лакирам най-често с черен.
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? Не.
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? Не използвам.
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? Nivea.
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала . Кристали за коса. ^_^
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове .![]()
1.Какъв шампоан ползвате ? Garnier fructis
2.Какъв сапун ползвате ? за ръце-течен,иначе душ гел Nivea
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ?Avene,Garnier,Avon
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? черен молив,спирала,гланц
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? Не ползвам
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ?B.U
7.Какви лакове ползвате ?обикнавенни
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? Всеки ден
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ?Не
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ?За лице и тяло
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала-маска за коса,измиващи гелове,лосиони за тяло
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове -Avene,Garnier
1.Какъв шампоан ползвате ? - Попринцип най-често и най-доволна съм от Гарниер Фруктис (колор резист, 2 в 1 и т.н)
2.Какъв сапун ползвате ? сапун..използвам само за ръцете си и нямам представа какъв еа за тялото предпочитам душ гел
нещо от ейвън, на палмолив ми харесват както и фрутини
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ? нямам определени предпочитаниявпечатление ми е направило, че спиралите и сенките за очи на Буржоа са най - добри
4.Ползвате ли гримове ? Какви ? най-често спирала, очна линия, молив за очи, фон дьо тен (ако се налага)по рядко слагам сенки за очи
използвам още секви гланцове, балсами за устни, по рядко червила
5.Ако ползвате маска за лице , каква ? рядко използвам
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ? Дезодорантмного ме кефи аромата на :оушън фън:
иначе за парфюми...любимия ми е "Хипнотик пойзън"
7.Какви лакове ползвате ? марката не е от значениехаресвам ярки цветове-розово, лилаво, червено
рядко се лакирам в черно
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ? адски рядко, защото косата ми е ненормално правано все пак от време на време решавам, че трябва да я горя и...
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ? давсеки път когато си мия косата
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ? през зимата използвам крем за ръце![]()
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала . лосион за тяло...коректор..![]()
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове . Препоръка? -не мерсине издавам тайни за красота
Не бе..всеки с вкуса си
пък и както казах аз самата нямам предпочитания..как да препоръчам нещо
![]()
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
1.Какъв шампоан ползвате ?-- РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ
2.Какъв сапун ползвате ?-- РЕФАН
3.Ползвате ли определена марка козметика ? Коя ?-Avon,Impala..
4.Ползвате ли гримове ? Какви ?-Golden rose
5.Ако ползвате маска за лице , каква ?-Не използвам
6.Какъв парфюм и дезодорант ползвате ?-Парфюми понякога наливни ,но най-много харесwам ,,White & Blue-Dolce i Gabanna
7.Какви лакове ползвате ?-не обичам да се лакирвам
8.Ползвате ли преса/маша ? Ако да , колко често ?-да често
9.Използвате ли балсам за коса ? Ако да , колко често ?-рядко
10.Ако ползвате кремове , какви и за какво ?-крем за лице и ръце,лосион за тяло (стягащ)
11.Напишете ако ползвате някакви допълнителни неща , които не съм написала .-маска за коса,друго нямам какво да допълня
12.Напишете своята препоръка за някоя определена марка козметика и гримове .-Нямам препоръки
~•Inlסּwэ wIth yסּu •~·