- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Колко пари са ви достатъчни за 1 месец?
Абе така като ви слушам все едно някои живеете в Занзибар.![]()
Кви 50 лв на месец, вие чувате ли се??!?!
![]()
50 лв делено на 30 дни е 1,60. Да речем, че не пушите, което за повечето е малко вероятно, но да речем, че е малко вероятно. Ами че то едно кафе е толкова или една бира. Ами ако се съберете на купон, ами дискотека, ами ако искате да излезете първо с един човек на кафе и после с друг, ами ако искате да отидете на кино, много ами-та има, а парите малко. Според мен не е възможно човек да излиза нормално с толкова малко пари.
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Божее вие па вие па ,егати гъзарите станали в България . . по 250 кинта, кога съм харчила аз . . ц,ц,ц кризата ви е променила ейййЕми в бг пари ако говорим за месец с 100 лева стигам ,ама малко са ми мъничко .. Иначе някой дето вика цигари и тн ,ама то някой не си копуват всеки ден, други са пък много хитри - големи пушачи пък пушат само ,когато някой друг има кутия на масата -ей такива най-ги мразя.Аз поне за цигари и такива нямам вече разходи
Чувствам се фри!!!!!!
1. Джобни - джобните ми са по 5 лева, т.е. средно по 155 ако месеца е от 31 дни, а понякога и повече, ако нямат дребни
2. Интирнет - 40 лева.
3. Ток, вода - около 60 лева.
4. Телефон - 50 лева.
5. Пари за купони, излизания и други допълнителни разходи - да речем около 100 лева на месец.
6. Дрехи - 100 лева.
7. Тренировки, екскурзии и лагери - около 200 лева.
8. Транспорт - 50 лева
ОБЩО РАЗХОДИ - 755 лева
Възвращаемост на приходите:
1. Никаква.
ОБЩО РАЗХОДИ - 855 лева (приблизително).
Все пак , не всички имат пари за кафета всеки ден , все пак не на всички заплатата на баща им е 2 000 лева , все пак някои се ограничават от лиготиики и прочее . Много все пак-чета , не мислиш ли ?Първоначално написано от Ilikeliljon
![]()
И култура не ми липсва да подпаля , липсва ми запалка !
Не не мисля, защото аз съм от тези, които живеят с около 150 лв на месец не излизам всеки ден на кафе, защото парите ми ще свършат на половината месец и за това казвам, че с 50 лв, ама каквото и да става не могат да издържат, освен ако не си стоят вкъщи. Аз направих добра равносметка на парите и се вижда, че за нищо не стигат, забравих да добавя да си купях закуска в училище и те парите са свършили.Първоначално написано от VIOLENCEE
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Към 100 лв.
Като в тях включвам и дрехи евентуално.
Не харча много пари, тъй като не ги изкарвам аз и предпочитам да го раздавам по-скромно![]()
На нашите излизах около 100 за джобни (тва и за бензин докато не работех, а само учех) - и още 150 лв за телефон, нет и тн. на месец.
Иначе в момента със зор се побиртам под 2000лв на месец, но с малко дете мисля, че даже доста прилично се справям.
ЕДИТ:
Добреееее рядко ми се случва да изчета 13 страници с мнение, но наистина ми беше любопитно да видя колко храчи средностатистическия тинеджър в България. Занчи обобщение до момента
1. около 2-3% си изкарват парите сами и само живеят при родителите си, кото го слагаме в графата 0 - 80лв месечно (общи разходи за ток вода отопление и. тн.)
2. Средния тинейджър харчи между 220 - 380 лв месечно. Това са по мои сметки около 65% от Вас - което ми звучи напълно нормално и би трябвало да значи, че поне единия родител работи и взима доста прилична заплата.
3. Около 20-25% харчат пари между 550 и 700лв ...... (Не се обиждайте ама ако живете изцяло на разноски на вашите и те ви дават по толкова, Вие не цените парите! Радвам се обаче, че около 25% от населението е заможно, за да си позволи толкова да отделя за децата си)
4. Останали те около 10-15% се наместват в графата 100-200лв. В тая категория сте тези които са наистина много икономични по една или друга причини.
За дрехи малко не ми е ясно как успявате да изхарчите по средно 180лв лв МЕСЕЧНО !!!!!!! ВСЕКИ МЕСЕЦ. Хора осъзнайте, давате над 2000лв годишно за дрехи....... !!!! Направете си сметка колко дрехи можете да си купите за тези пари и за колко време ги износвате, защото на мен не ми се връзва сметката.
За сравнение за последните 3 месеца съм дал около 60-80лв за дрехи и единственото от което имам нужда в момента е черен суичър който ще ми струва около 30 евра най-много!!
И не си мислете, че ходя с малко дрехи - гардероба ми се пръска по шевовете!!! Имам поне 10 чифта панталони, 20тина ризи фанелки към 40 +-, сучъри 5-6 (с повечето не мога да ходя на работа), спортни облека 2-3 екипа, костюми 4, обувки мин 12 чифта, бельо (чорапи и боксерки) по 50 бройки!!!
Aко не можете да пишете на български пишете на език, на който можете - английски, немски, руски, френски, японски и тн.
ЕЕЕее според зависи всеки месец
Но иначе джобните на ден са ми твърди-10 лв на ден..и определено не ми стигат ,наистина се чудя как се справяте с 2 лв на ден,не че нещо се надувам ,но просто не ми го побира акъла,явно зависи от начина на живот де да знам ... може би аз харча много нооо...таксита,кафе хапване ...а иначе когато съм на дискотека харча по повече от 10...пуша,но в момента наще ми взимат цигари,а иначе по 3,50 на ден
сметката на месец ми е доста честно казано в последно време 60-70(поне за мене са много)нооо нашите са ми дали лимит 25 на месец иии остатъка си ги събирам и си плащам част от нея без нашите да разбират колко е била...Дрехите са ми отделно..е тука маийка ми и баща ми са супер,обичат да съм облечена добре...но за месец дрехите са различно ...ток вода нет и т.н. родителите ми ги плащат...
КоГаТо РаЗсЪбЛеЧеШ дУшАтА сИ пРеД ХоРаТа, ЕдИнСтВеНоТо, КоЕтО ХоРаТа щЕ НаПрАвЯт е - Да я ИзЧуКаТ. ЗаТоВа, КоГаТо ПрАвИш ДуШеВеН СтРиПтИйЗ, ЗнАй КоГа Да СпРеШ. НаДъРвИ Ги и СпРи.
всеки месец различно![]()
Първоначално написано от nikinkaaa
`Cause I needed
I need to hear you say
That I love you
I have loved you all along
Дават ми по 100 лева на месец, иначе 150 биха ми били напълно достатъно. (:
And I will never hurt you or desert you,
love you from the very day your mama birth you
хах някои пишат 700 чак пак, за мен тва е мн глупавичка тема пр. толко ли сте ограничени че чак да ви интересува колко харчи едикоиси и едищоси леле докаде стигнал светът.![]()
колкото до мен ами мързиме да смятам ама несам много скъп....
зависи. около 2000 с наема
извинете, но всеки път им 'струвам' различно...
единия месец имам нужда от едно нещо, а другия от друго...
Никога не са ми достатъчни.![]()
ами телефоните двата около 40лв.Първоначално написано от cherrypezz
нета още 30 лв. но него по ползваме всички
дрехи ако се случи нещо за около 50-60 лв.
уроци не ходя ...
джобни около 150лв.
а в къщи да кажем още 150лв.
теглим чертата = 420 лв(като * не всеки месец си купувам някакви дрешки , сметката за телефон също варира , разходите у дома също )
Ми не мога да кажа за всеки вид разход,който правя,но като цяло,грубите ми сметки излизат 200 лева месечно,според мен..Но наистина се опитвам да съм пестелива.![]()
"Аз съм това,което оцелее от мене."
Много.Колкото по - голяма ставам , толкова по - малко ми се виждат парите на нашите..Но не харча много , мога да искарам и с 2лв , ако нямат повече да ми дадат , мога и 10 000 хиляди за 1 ден да похарча , ако имат да ми ги дадат .. Всъщност тези 10 000 хиляди много добре ще ми се отразят , за по - малко от 3 часа мога да ги изхарча
![]()
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Джбните са ми около 50
Тренировките-60
Там картата за градсия-18
Нета-25
Телефон-20
Дрехи-50
В къщи около-150
Начи общо 373 лева![]()
всеки месец различно
не харча много ..
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
хммм какъв въпрос... амииии печеля по към 600 на месец г/д и за сега нямам спестявания![]()
.. така че сиг 600 на месец са ми добре
![]()