- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Книгите,които трябва да се прочетат поне веднъж в живота
Тази е Фермата на животнитеПървоначално написано от RAWRRR
![]()
П.П. Учебникът ми по английски беше за подготовка на FCE![]()
Бях чувала за тая книга добри отзиви,а сега ме и заинтригува.Политиката,общ о взето историята в тоя период ми е доста интересна.Тъй че ще се навия да я прочетаПървоначално написано от Corporatedesign
![]()
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Аз пък не мога да дочета 9.99 на Бегбеде, преводът е ужасно неграмотен, яде ме отвътре.
Голяма част от класическата детска литература трябва да се прочете. Милн, обаче, не мисля.
Оттам насетне - всеки сам открива стила на писане, който му допада.
Глупаво ми се струва да изброяваме заглавия, които са ни направили впечатление, поставяйки им етикетче "задължителни". Както любовните романи не биха се харесали всекиму, така и историческите, религиозните, фантастиките, кримките...
С четенето човек се ориентира и толкова.
Ама признай, че е нечовешко направо.
Още на първата страница и то с главни букви. о.О
"Името на розата" не видях да сте казали. Това ,което е написал Еко определено е супер яко !! Сега чета "На изток от рая" и тя е интересна . А бе има доста хубави книги ^^ но определено от тук заглавията които видях ,което не съм чел ,ще пробвам да прочетаможеи да ми хареса
ПС "Евгени Онегин" романът в стихове на Пушкин ... и тя ми хареса много=]
На Бегбеде всичките книжки издадени от издателство Пулсио имат нужда от много сериозен коректор, не е само 9.99.
Saatana vittu perkele hate crew!
аз ся чета "Мемоарите на една гейша"![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
ем ок ,книгата не е лошо и е много по-хубава от филма ,който го е гледал де !препоръчвам я![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Като се замисля бих препоръчал и белю пушилката като задължителна въпреки че на мен не ми харесва.
да се похвамил с една прочетена книга, бе, ексо, нищо не разбираш >.<Първоначално написано от Corporatedesign
Името на розата пък никак не е най-доброто на Еко. Баудолино неговия никой почти не го харесва май, докато на мен ми беше изключително интересна книга - може би и защото засяга и важни за развитието на държавата ни времена, които успоредно с четенето учех по история.
А като заговорихме за издателства...напоследък съм открил, че сякаш навсякъде работата запада доста позорно. Бард, Прозорец, който и да е, ужасно много грешки и несполучливи печатаници, немарлива работа зачестила. Все пак има едни много способни преводачи, чиито преводи много са ми допадали, но имена не мога да си спомня сега.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
"Граф Монте Кристо" на Александър Дюма
"Валс в тъмнината" на Уилям Айриш
и поне 3 на Агата Кристи /"10 малки негърчета"; "Убийство в Ориент Експрес"; "Азбучните убийства" /
Hash Oil
Разкази под екстази
... абе общо зето Фредерик Бегбеде е човека ...
Преподавателят ми по превод, разправяше как неговият преподател на времето му е казал за български преводач, който си вмъкнал цели глави и герои в романа, който превеждал. Смятай...Първоначално написано от ScionOfStorm
Saatana vittu perkele hate crew!
Творчески превод
Бегбеде е страхотен, но наистина грешките бият на очи прекалено много. Специално за 9,99 говоря, другите не съм ги чел. Същото ми прави впечатление и в трилърите на БАРД, които чета за отмора. Иначе като книга мога да добавя Ог Мандино - "Най-великият търговец на света"!
Бих добавила "Дейвид Копърфийлд" на Дикенс , "Еманципирана магия"(или нещо друго) на Тери Пратчет и задължително нещо на Стивън Кинг!Мисля също,че и "Крадецът на праскови" е едно от задължителните четива![]()
П.П.Axel_f, "Сребърните кънки" е на Мери Мейпс Додж,наистина много добра книга!![]()
You haven't met yourself yet.But the advantage to meeting others in the meantime is that one of them may present you to yourself.
Без дом![]()
![]()
За да промениш Света..първо промени себе си, защото ти си една малка част от него =]
Не съм ЕМО!!!
БлагодаряПървоначално написано от Briseis
!Трябва да хвана да я прочета.
"Мъртви души" , "Шинел" (не е книга но все пак) на Гогол.
на същата тематика "За мишките и хората " Стайнбек.
От българските "Тютюн" , всичките тези са много поучитени
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Джон Стайнбек - За Мишките И Хората.
Паулу Коелю - Алхимикът.
Томас Харис - Мълчанието на агнетата.
Майкъл Блейк - Танцуващият с Вълци.
Димитър Димов - Тютюн.
Антон Дончев - Време Разделно.
Александър Дюма - Граф дьо Монте Кристо.
Умберто Еко - Махалото на Фуко.
Стивън Кинг - Зеленият път.
Джеймс Клавел - Шогун.
Дж. Р. Р. Толкин - Властелинът на Пръстените.
Дан Браун - Шифърът на Леонардо.
Джейн Остин - Гордост и Предразсъдъци.
Иван Вазов - Под Игото.
Джоузеф Хелър - Параграф 22.
Маргарет Мичъл - Отнесени от Вихъра.
Умберто Еко - Името на Розата.
Марио Пузо - Кръстникът.
Паулу Коелю - Вероника Решава Да Умре.
Първоначално написано от Corporatedesign
ахъм.. това си мислех и аз.
Собственост на Canis_Dirus
Относно "властелина" може много да се по-спори. Както и за "шифъра". Има много други интересни съвременни трилъри, но те са по-скоро само за развлечение, отколкото някакъв вид "класика", която да си струва. Отделно аз лично предпочитам "Шестото клеймо", просто по ми допадна.
у наше село има само "Любовта трае три години"
все още си чакам 9.99![]()
![]()
![]()
Много са, за момента бих казал "Под игото", "Немили-недраги", "Пътят към София" и още доста други от този жанр![]()
Аа, и продължението на "Под игото" "Нова земя" е също много добра![]()
Като почнете с "Под игото" и не знам кво ми става.. дори и да не си прочел една книга през живота си (в случая не визирам никого, говоря по принцип), като кажеш "Под игото" и вече си с една идея по-умен, интелигентен, разбиращ и т.н.
Да, първият български роман. Е и?
Хванете Талев бе! Като искате да е българско, да е свързано с национализма, с българщината.
Кво му е на Талев? Пише в пъти по-увлекателно и по-добре от Вазов, ама едно си баба знае, едно си бае.
"Железният светилник" е велика книга и "Под игото" ряпа да яде. "Преспанските камбани", "Хилендарският монах"..
тц, тц...![]()
Собственост на Canis_Dirus