- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- За или Против диетите сте?
На какво мнение сте по отношение за въпроса за диети,и до сега спазвали ли сте-защо?, или не-защо?
За - с лечебна, изчистваща или профилактична цел.Първоначално написано от titinkaa
Против - за хора, който нямат опит и мятат се на всяка диета със заглавие "5кг за 7 дни". В над 90% от диетите в интернет, списания, вестници и т.н. не се описва как точно действат на тялото, как се навлиза в диетата и как се захранва след това. Именно за това много хора не се справят с тях. Даже се стига и до обратен ефект и изтощават тялото си. Пълно е също с тъпи диети. Видях 1 за консумация на протеини под формата на животински продукти (били "чисти белтъчини" - как ли пък не), пълна боза. Дори и тази шоколадовате е боза.
Против - за хора, който разчитат главно на диетите за сваляне на кг. За тази цел си трябва и двигателна активност.
Много хора се водят от едни вкусови рецептори и чувството за глад в стомаха. Оттам и се почва. А нямат и елементарни понятия от физиологията на храносмилането и ефекта на храните върху тялото.
Мерси че толкова правилно се изрази,то тва си е истина!
До някъде съм за, донякъде съм против тях, защото-имат така нареченият йо-йо ефект, и пазиш примерно диета и сваляш да кажем 10 кила и след това ако започнеш да плюскаш и си ги качвашСестра ми преди време свали 10 кила и сега си ги качи всички!Но донякъде съм за ако можеш да си ги задържиш тези килограми-аз например като паза диета и отслабна с 2-3 кила и после не почвам да ям като луда а си ям малко и не си ги качвам
До ся съм правила една диета-по точно бях болна и ядах малко ии свалих 2-3 кила от мн месеци са свалени и до ся не съм ги качила-просто мога да направя да ене ги кача като хапвам по малко
Та обобщено отговора ми е-за диетите съм ако знаеш как да си задържиш свалените кила и против ако не знаеш-защото труд да не ядеш и сваляш и кво накрая ги качваш, което е без смисъл!
Диети различни за качване на кила за сваляне.Специален режим на ядене се води диета.Например най добрата диета за сваляне на килограми е ядеш само белтъци много и зелени въглехидрати.
I'm not a perfect person.There are many things i wish i didn't do but i continue learning.I never meant to do those things to you.And so I have to say before I go, that I just want you to know.
I LOVE POLLY
"Например най добрата диета за сваляне на килограми е ядеш само белтъци много и зелени въглехидрати" -> ГРЕШНО!!!Първоначално написано от taffyy
Аз съм за но както каза foreverr много е скапан този йо-йо ефект
You're like an indian summer in the middle of winter, like a hard candy with a surprise center!
ами зависине одобрявам много да се яде само това и това и всичко друго да е забранено.По скоро от всичко по - малко и без лишения..може би повече против.Ако отслабвам бих искала да е заради повечето движение(е не казвам че мога да плюскам кат свиня,да се движа и да отслабвам
с леко ограничение на количеството храна) :P ест вече съвсем друго ще е ако е по здравословни причини ..някой лекар дати е казал че просто трябва..
Cruel Intentions
Този ваш йо-йо ефект се получава защото не се храните здравословно. Нито можете да правите диети както си трябва. Проблема си идва от вас, не от диетата. Друг в въпроса, че е пълно с всякакви измислени диети, които даже са вредни за организма. Но много хора в целта си да махнат килограми, не мислят от тази гледна точка. Те си мислят само за външния вид, за едни вкусови рецепторчета в устата и за чувството за глад в стомаха. Хората сами се ограничават и сами се докарват до подобни проблеми - както до излишни килограми, така и до изтощаване на организма при опити да правят диети, болести и т.н. Всеки си носи сам отговорността за себе си!!!
lcl тази диета аз съм я спазвал за да си оформя тялото и за кратко време се получи много добър резултат но става с много двигателна функция и не се чуствам никога гладен или изтощен даже напротив по пълноценен съм
I'm not a perfect person.There are many things i wish i didn't do but i continue learning.I never meant to do those things to you.And so I have to say before I go, that I just want you to know.
I LOVE POLLY
Бе ти може да си правил и диета само на майонеза и нищо друго и пак да смъкнеш. Това което обяснявам и тук, и в много други теми е, че консумирането на само белтъци (белтъчини е правилния термин) не е добре за огранизма. Причините - поразрови в други теми и виж какво съм писал. Не искам да повтатям едно и също. С много двигателна активност, и без диети може да сваляш. Щом се чувставаш по-добре, мойте поздравления. Ти как измерващ своята пълноценност?Първоначално написано от taffyy
По принцип съм за диетите, но не тези измислените 13кг за 10 дни и прочие, хубаво е от време на време организма да се прочиства, а освен това за някои хора диетите са начин да получат тялото, което не могат да имат, когато се хранят нормално![]()
Според мен повечето хора не се хранят нормално. И за това и идват проблемите при тях. Също така гледат и само външно на нещата. Ако изглеждат добре - ядът каквото им падне. Ако не - минават на глад или някаква измислена диета. Те сами си се гаврят с тялото. Обаче и родителите им са много скарани с тези неща и те също допринасят за това. Чувал съм преди време, някой родители как казват на децата си "докато не си изядеш всичко, няма да станеш от масата". Те тъпите нито се съобразяват с това колко е големината на стомаха на децата им, нито пък имат акъл с какво да ги хранят, нито с това дали детето му се яде вообще (ако не му се - не трябва да се насилва). Като съм правил забележка на такива хора, само се озлобяват. Но им казвам, че ако нещо има - те са отговорни заради това как ги възпитават.Първоначално написано от MoHuTo
И 1 забележка правя. Като имате желание да отслабнете или пълнеете се консултирайте с повече компетентни на тази тема хора и четете повече. А не да слушате някой/я си, където няма и 18 години. Видях аз в статията с килограмите-ръста-годините. Седнали да ми спорят и да се правят на компетентни. Един същестен въпрос и ключов въпрос като задам на тази тема и над 95% няма да могат да отговорят. В този форум огромна част от потребителите са деца, а вие искате мнение от тях. Хубаво някой може да ви даде някой съвет, но да се хвърляте все едно майка ви или лекар ви го е казал, е показател, колко сте заухави.
най-добре е здравословно хранене и спорт![]()
...It's my life and it's now or never,
I ain't gonna live forever....
За.
Ами заеми се да обясниш какво е здравословно хранене. Аз не искам да се наемам да пиша тука 200 реда. И след 5 дена да прочета нова тема за диети, и някви недораслячета да почнат с некомпетентните си съвети, от които не само да няма полза, ми даже и проблеми да се получат. Това е ставало вече не 1 път. Просто няма смисъл да се занимавам.Първоначално написано от SunShinePearl
За - с лечебна цел ,но за други съм против
....za da otslabne chovek predi vsichko trqbva da ima volq i postoqnstvo i jelanie razbira se!Posle hranitelen rejim i sport ;] tova e vsichko!
....za da otslabne chovek predi vsichko trqbva da ima volq i postoqnstvo i jelanie razbira se!Posle hranitelen rejim i sport ;] tova e vsichko!
Някои хора разбират диетата като глад...Иначе съм ЗА. Човек изглежда както се чувства все пак....
+1Първоначално написано от sisityy
Против диетите - за здравословното хранене.
[23:35:32] Big toN каза: просто ти си си няква такава леко побъркана
За - за здравословното хранене.
За здравословното хранене и спорт.За диетите ,когато са наложителни и са направени при диетолог,който си знае работата.!!!!![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Силно против съм диетите! ОСвен ако не са предписани от лекар.
Не съм се подлагал и не мисля да го правя. Единственото, което промених в храненето си е, че значително намалих пърженото през последната година. Със сигурност не съм загубил от това![]()
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised