- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Скъпи маркови козметични продукти
Чудя се дали скъпите и маркови козметични продукти са по-добри от останалите или им плащаме само марката и наименванието..Например аз използвам спирала на Max Factor, руж на Maybelline, сенки на Nivea и Yves Rocher и т.н, но това не са кой-знае какви марки, та си се чудя примерно ако използвам продукти на Chanel, Dior, Yves Saint Laurent, Lancome, Clinique и разни подобни дали всъщност си струват парите и има ли някъква разлика в качеството, съдаржанието и по начина на дейвствие...дайте примери с всякакви маркови и не толкова маркови продукти които сте ползвали и от кои сте по-доволни и най вече дали си струват парите?
Има разлика!Поздравления,че си стигнала до този извод.
Ланком и Клиник - хвала за тях!
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Аз пък не намирам кой знае ква разлика-верно че не може да се сравняват продуктите от левчето и тези на Dior но все пак...има и евтинки продукти които са качествени.
използвай нещо умерено между цена и качество,не мисля че е нужно да изпозлваш ежедневно лореал или от сорта ...
а за кремове за лице или бяла козметика,се посъветвай с козметика си, там не трябва да правиш компромис с качеството .![]()
Има ОГРОМНА разликаа ... преди си бях купила спирала на max factor и мога да ти кажа ,че след първото слагане така ме заболяха очите ...че нямам думи простоо ..След което си зех на Lancome и съм супер доволна .. също така ползвам една пудра на Dior и много добре покрива , слива се с цвета на кожатаа и не си личи вобще .. плюс това е минерална и е безвредна за кожата (не ти запушва порите)
![]()
I balme You for the moon and sun
For my dreams at night
For the eagle`s flyght!! ..
Естествено,че са по-качествени,аз ползвам Dior/Yves Saint Laurent.Имат невероятно козметика,не получавам никакви алергични реакции-понеже съм с много чувствителна кожа,а цветната козметика е супер.
разбира се ,че има огромна разлика в качеството!
Nivea имат ли сенки ?![]()
По темата : никога не съм имала възможността да използвам скъпа козметика,но съм сигурна,че си заслужава.
НО иначе ИЗБЯГВАМ да използвам марки като Golden Rose,AVON...използвам си "средно скъпите" , на които знам,че мога да имам доверие- Meyballine,Bourjois...![]()
Нивея имат декоративна козметика,но не се внася в в Бг.А ти поне като лъжеш за продуктите,които използваш,гледай поне да им напишеш правилно иметоПървоначално написано от cherrypezz
Maybelline!
ами на какви пари са тия гримове, които казваш на Dior?Първоначално написано от SoFarSoG00d
![]()
![]()
иначе по темата: и аз не съм опитвала кой знае какви скъпи гримове- MaxFactor, Revlon...
Първоначално написано от Liar
мда това,че съм сбъркала една буква ме прави ЛЪЖКИНЯ
![]()
Е това вече е многоПървоначално написано от Liar
Не ти ли се случва да натискаш съседни копчета на клавиатурата или да грешиш в някое по-странно име? Всъщност, щом се хващаш за такива дреболии, явно не
![]()
http://prikachi.com/files/603492o.jpg
Как не ме е срам да лъжа....
Темата не беше ли за козметика? Знаете ли дали Мейбълин имат спирала за чувствителни очи или нещо такова?
Еми има разлика,но аз съм си на мнение,че е най-добре нещо средно като ...L'oreal,Max Factor...разни такива много са добри![]()
To infinity and beyond.
В момента не, но съм ползвала техни спирали и също съм оставала доволна.А този ФДТ го ползвам от няколко години и затова това беше първата марка,за която се сетих.
Ако нещо не си доволна да ти снимам и другите неща -Seventeen и Manhattan например.
Първоначално написано от Liar
![]()
![]()
Извинявай,че съм причислила Golden Rose и AVON към некачествените марки..ако това те е обидило.![]()
Естествено,че има разлика.
Аз попринцип сега използвам минералната пудра на Л'Ореал,защото ме беше страх да си поръчвам от интернет,но съм се решилаа лятото като отида в Германия да си купя на Bare Minerals защото много хора са дали позитивно мнение за продуктите им!Цена-Л'Ореал-27-28 лв,Bare Minerals-40 долъра някъде беше.
Спиралите са ми на Канебо 38 градуса(адски съм доволна)и преди нея си бях купила на Мейбълин Дифайн-а-лаш бива я ако се научиш как да я слагаш правилно,но в качеството определено има разлика,тази на Мейбълин се рони и миглите ми си личи,че са със спирала и то доста,а доколкото от спиралата на Канебо все едно са ми естествени миглите(е ако нанеса 2 слоя няма да изглежда баш така) и уж и двете са водоустойчиви,а тази на Канебо например като се изкъпя си стой,а доколкото на Майбълин се размазва и т.н. За цена Мейбълин-13 лв,Канебо-40-50 лв
Моливи за очи-имам на Севънтийн,мек е има блестящи частици и е водоустойчив затова го харесвам доволна съм струва 8 лв някъде.Имам и на една каталожна марка LR немски продукти с алое вера -сив молив по-твърд(другия е зелен)и от него съм доволна струва към 9 лева.Не съм опитвала моливи за очи на някой от високия ранг марки,но лятото може да си купя
Гланцове имам на Мейбълин,Артдеко(мисля,че от средния клас са доста добра марка)Балсам за устни на Нивеа,от които съм доволна,защото не ми се напукват устните,стават едни мекички със аромат на ягода е а струва към 4-5 лева.Имам червила и на Еstee Lauder-2 едното е малко по-тъмно и не го използвам почти,а другото е със страхотен цвят и трябва пак да си купя.За цена незнам
Иначе сега например има някакъв гланц на Буржоа от които първо нанасяш гланца след това отгоре на капачката има едно което се развива и има блясък и си слагаш на пръста и потупваш по устните абе хубаво стоеше и е 17,50 може да си го купя следващия месец.
Сенки имам на Клиник,Estee Lauder и от двата вида съм много доволна едните(тези на Клиник) са течни и са много хубави.Имам и на Нивеа(а забравих имам и техен гланц които също е хубав),но просто немогат да се сравняват има огромна разлика като нанесеш едните и другите.
Майка ми има спирала на Клиник от която е доволна,но аз съм си слагала и не се хаесвам с нея.
Определено има разлика между продуктите от нисък(тях маи не е нужно да ги сравнявам то се знае)и среден клас и от продукрите с висок клас.По-добре пестете малко пари и вместо да си купите 3 смотани гланца си купете 1 хубав които да ви върши много по-хубава работа.Все пак това ви е кожата и ако я съсипете няма да може да я оправите.
Относно парфюмите никога не си копувам от някакви "марки" като Би Ю и подобни простотии!Любимите ми марки парфюми са-Cacharel,Versace,Tom Ford,Davidoff ии Живенши.А и Trussardi.
Първоначално написано от sweetsunshine
През живота си не съм използвала кремче за лице, тоник или измиващ гел (използвам само Розова вода за почистване). Слагам си сенки на Ruby Rose и то само по Коледа , Нова Година и Великден.. Балсама ми за устни е съвсем измислен от аптеката, а червилото ми прави устните страхотни и е на Golden Rose спиралата ми и молива ми за очи които си слагам всеки ден са на Impala.. Обзалагам се, че моята кожа ще остане много по-гъвкава и без бръчки от твоята макар, че не използвам кремчета уж за по сияйна кожа или пак минерална пудра от която уж кожата диша
![]()
Скъпите марики са направени да има за какво да си харчат парите богатите хора, да се мислят за голямата работа и да се хвалят... Много по-важно е дали умееш да нанасяш добре грима от колкото каква марка е.
За парфиумите пръскала съм се с chanel №5 но изобщо не беше траен, за няколко часа и се отмириса, а като се напръскам с някои парфюм на avon или даже с Lucky, миришат по 2-3 дни...
чак пък по два дена да миришат на ейвън нещата малко не ми се вярва![]()