.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 52
    Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Цитирай Първоначално написано от Jumbie483
    А пряко свързано с темата: Не мисля, че в скоро време човешкия мозък може до такава степен да се развие, че да усмисли как е създаден света...
    Според мен пък е много просто.. само дето не го знаем ...
    именно

DimovB кой път теб те излъга, че искам да казвам нещо смислено ?
    айде аз не съм от тези, дето се правят на много знаещи с copy-paste
    ако имаш намерение да се заяждаш с някой го прави, но по-далеч от мен.. не ми се занимава да си се гавря
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Цитирай Първоначално написано от DimovB
    Панспермия

Панспермия е хипотеза за появата на живот на Земята в резултат на преноса от други планети на "зародиши на живота". Според панспермията, разпръснати в пространството "зародиши на живота" (например спори на микроорганизми) се пренасят от едно небесно тяло на друго с метеорити или под натиска на светлината. След откриването на космическите лъчения и действието на радиацията върху биологични обекти теорията губи значителни позиции. При мисиите Аполо върху оставените на Луната сонди биват намерени живи земни микроорганизми и интересът към панспермията започва да се възвръща. Получените през 2006 резултати от мисията Deep Impact от изследването на вещество от комета неопровержимо доказват наличието в него на вода и прости органични съединения. Това сочи кометите като един от възможните "транспорти" на живота из Вселената.
    И големия въпрос - тези клетки как са се появили ?
    темата засяга живота на Земята

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от Jumbie483
    А пряко свързано с темата: Не мисля, че в скоро време човешкия мозък може до такава степен да се развие, че да усмисли как е създаден света...
    Според мен пък е много просто.. само дето не го знаем ...
    каква е логиката ако нещо е много просто, да не го знаеш

Град
    Стара Загора
    за сегашното ни ниво на развитие е сложно, след като все още се затруднявме да дадем отговор

Град
    Някъде по широкия свят...
    Интересен въпрос,добре ако има нещо,което е създало живота ,значи има и нещо,което е създало това същество/материя/закон ,най-кратко- според мен има нещо ,като своебразен кръговрат ,но едва ли някога ще се разбере цялостното устройство и смисъл на живота.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Град
    Стара Загора
    образуването на органична материя от неорганична в общи линии е обяснено
    на мен ми е интересно как се вдъхва живот на тази материя

Град
    тук таме
    Зависи какво подразбираш под живот....аз живот викам и на едноклетъчните чехълчета!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Абиогенезата е все още хипотеза. :P

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от Fjordr
    Абиогенезата е все още хипотеза. :P
    както и всичко останало

Град
    тук таме
    И гравитацията....тя е само хипотеза...може дори и изобщо да не съществува нали!?!?!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Град
    Видин
    Само дето гравитацията е доказана
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

Град
    В.Търново
    Цитирай Първоначално написано от 53downfall
    Пич пишеш по много убедителен начин за хора без собствено мнение,аз не съм един от тях.Проумявам ти гледната точка но не съм видял "факта" че има друга цивилизация.Колкото до часовете по биология и химия,ти ги приемаш тия знания за чиста монета а аз ги поставям под съмнение.Няма неупровержими доказателства за еволюция за това не можеш да твърдиш че си бил маймуна (колкото и да искаш).Официално всичко е теория и просто е приета еволюцията като главна,така че спри да знаеш как всичко е станало плс.
    евала мислещ човек.

Re: Как се е зародил животът на планетата?

Излагайте своите хипотези.
    Надявам се да не намесвате дядо Боже и да приемете сериозно темата.
    Ако наистина трябва да приема сериозно темата, няма как да не "намесвам дядо Боже"
    A wise man remembers his friends at all times; a fool, only when he has need of them.

----> http://prize.bg/mimilia

Град
    софия
    този въпрос как се е зародил живота на земята е подобен на този кое се е появило първо яйцето или кокошката.и при двата въпроса основното е едно и също,че живота възниква благодарение на живот,но никой не може да каже как е започнало всичко и каквото и да си говорим това са само теории някои по-вероятни от други.Моята теория е че живот винаги е имало и винаги ще има и никой не го е зъздал както и никой няма да бъде свидетел на изчезването му просто,защото никога няма да изчезне.Трудно е да се повярва,че живот винаги е имало,но аз вярвам,че е точно така.Живота е като кръг няма начало и край

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    говоря ти за произхода на живота, не за произхода на човечеството
    Ох чак сега го забелязах. Мисля, че той е доста добре научно обяснен, и по Discovery са давали предавания и т.н.
    Общо взето май има 2 теории:
    1.Еволюция от химически съединия в молекули, после в РНК и някакви подобни, после в микроорганизми, в клетки, и т.н. до малки водорасли.
    2.Микроорганизмите, дали начало на живия свят, са дошли тук с комета или космически кораб.
    +1 Но без космическите кораби, по скоро са от комета
    The shadow of the wicker man is rising up again!
    http://www.hanovete.com/?recruit=2H85550

Цитирай Първоначално написано от ShiZo
    Цитирай Първоначално написано от 53downfall
    Пич пишеш по много убедителен начин за хора без собствено мнение,аз не съм един от тях.Проумявам ти гледната точка но не съм видял "факта" че има друга цивилизация.Колкото до часовете по биология и химия,ти ги приемаш тия знания за чиста монета а аз ги поставям под съмнение.Няма неупровержими доказателства за еволюция за това не можеш да твърдиш че си бил маймуна (колкото и да искаш).Официално всичко е теория и просто е приета еволюцията като главна,така че спри да знаеш как всичко е станало плс.
    евала мислещ човек.
    Много хубаво, че го поставяш под съмнение, ама явно не си поглеждал снимки от развитието на човешкия ембрион от първата минута до деветия месец, за да видиш, че преминава през цялата фаза на еволюцията. Едноклетъчно, риба (има хриле), влечуго, бозайник и накрая се оформя окончателно като човек. Неслучайно има разни болести като ихтиоза (така мисля, че ке казваше) и кожата на човек прилича на рибешка или на влечуго.

Едит: Има и хипотеза за зараждането на живота, която се нарича Панспермия.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Яяяя каква интересна тема има тук (да не повярваш).

Аз подкрепям най-много хипотезата за кометите. Няма да обяснявам вие си знаете от предните постове.

Батето Ilikeliljon ( не мога да ти запомня ника трябваше да давам back да го копирам и да напиша поста представи си какво ме караш да правя ) си го каза ясно по време на органогенезата се повтаря филогенезата. Това е едно доста неопровержимо доказателство за еволюцията. Доказващо връзката между организмите което е в основата на дарвиновата теория.

На няколко места видях, че трябвало мозъка ни да се развие за да осъзнаем еди кво си. С две думи - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Мозъка спира да се развива след раждането. Веднага след това работи на принципа използваш или губиш. Много от мозъчните клетки умират за да се създаде един ред в мозъка ... но това е друга тема. Това което трябва да се развие не е мозъка а проучванията ни. Колкото и повече мозъчни структура да се образуват пак ще сме си тъпи копелета.

Съзнанието е това което трябва да се развие не мозъка.

ПП Ааа сега разбрах "ти харесваш Лил Джон" а аз си мислех, че се казваш Илко

Задник съм!

Този ник ми е от времето, когато слушах рап Вече не слушам така че не е валиден повече. Иначе се казвам Пламен
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Днес гледах филм,който предоставя доста интересни факти за древните цивилизации,техните познания за десетата планета от Слънчевата система и връзката ни с с нея...Предпалагам да го гледате,името му е Are we alone.Измислица или не,нека всеки прецени сам за себе си.

Цитирай Първоначално написано от Liar
    Днес гледах филм,който предоставя доста интересни факти за древните цивилизации,техните познания за десетата планета от Слънчевата система и връзката ни с с нея...Предпалагам да го гледате,името му е Are we alone.Измислица или не,нека всеки прецени сам за себе си.
    Вече не е 10-та, защото Плутон по съвременната класификация, отпреди година мисля, вече не се води планета, а планетоид. Иначе какво знаеш за 10-та планета. Извън слънчевата система се напира пояса на Кайпер, а след това и облака на Оорт. И от двете са идентифицирани няколко обекта като Седна и други.

Град
    Тепетата
    свободни атоми + пустош
    Time is all I got

Супер фен Аватара на SolusChristus

Re: Как се е зародил животът на планетата?

Цитирай Първоначално написано от mimilia
    Излагайте своите хипотези.
    Надявам се да не намесвате дядо Боже и да приемете сериозно темата.
    Ако наистина трябва да приема сериозно темата, няма как да не "намесвам дядо Боже"
    г.р.а.м.н.и. се

Постепенна еволюция(от хуманоидно същество подобно на маймуната).

Град
    Екатеринбург, Русия
    Дошлиса са извънземните, оплодили са няколко едноклетъчни с тяхни клетки и сме се появили ние.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Дошлиса са извънземните, оплодили са няколко едноклетъчни с тяхни клетки и сме се появили ние.
    А те от къде са дошли?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си