.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 66

Режима за пушенето в даскало

Такам... от 1 седмица някъде, в нашето у-ще започна, така да го наречем, акция за тутюнопушенето.
    Преди си пушехме пред даскало и никой нищо не казваше (визирам учителите), но сега вече сме под строг надзор.
    И все пак ни казаха, че всичко било под нов закон и училището ни е притиснато...
    Та въпроса ми е - има ли го някъде другаде това или е само при нас?

Супер фен Аватара на FelisDirus
    ебати глупостите.. още малко ще ви забранят да ядете в училище, баси.
    Собственост на Canis_Dirus

Град
    Wonderland
    Не трябва да се пуши в района на училището,все пак е училище,а не бар.

Това е ясно... въпроса е, че преди се брояха на пръсти училищата, в които се правеше проблем от това. А сега при нас правят. И питам дали някъде другаде го има това

Град
    Wonderland
    Ами в моето училище беше забранено,криеха се зад някакви гаражи,дори и на учителите беше забранено,така че не е само при теб,ама всиквайте 2010 навсякъде ще бъдат забранени и цигарите,аз много се кефя,че в Англия не се пуши на обществени места!!!

Във всички училища в страната се забранява пушенето, вчера го обяви министър Вълчев(плюс училищния двор също се забранява). Освен това ще има и контрол върху облеклото, можеби задължително въвеждане на униформи(тука не ми стана на 100% ясно, но изисквания за обличането със сигурност ще има).

И третото важно решение на министъра, който този път го поздравявам и подкрепям е учениците, които не спазват дисциплината в час да могат да бъдат гонени, но нямат право да напускат сградата на училището. Също така се забранява внасяне на алкохол и всякакви такива.

Разбира се дебело подчертавам, че се забранява и тютюнопушенето на учителите, защото иначе ще си е жива дискриминация ако те могат да си пафкат спокойно, а учениците не.

Това са решения, който аз лично като евентуален бъдещ учител подкрепям с две ръце. Крайно време е дисциплината и контрола да се затегнат, защото с това крайно либерално отношение, в което учениците могат да си правят каквото искат, а учителите нямат право да ги санкционират го докарахме училищата да приличат на барове.

Супер фен
    Град
    в килера
    Забранено е и правят проблем и при нас. Не може да се пуши в двора или пред училището, обикновено учениците се събират на скрито място, но понякога минават проверки.
    И аз си мислех, че е така само при нас, но явно не е...

Разбира се дебело подчертавам, че се забранява и тютюнопушенето на учителите, защото иначе ще си е жива дискриминация ако те могат да си пафкат спокойно, а учениците не.
    Съмнявам се това да го спазват учителите. Колкото и да правят проблем н а другите, е ясно, че и те имат нужда от цигари.

А колкото до великите наредби на Вълчев... емии ние досега си чертаехме линийки на чина и се наливахме с водка в час, пък някой се сети да ни забрани То е ясно, че ''новите'' му закони не са от вчера и винаги са минавали на проверка и са се карали за цигари, пък какво остава за алкохол и всичко останало. Просто излишно го обявяват това и си мислят, че са направили страхотни реформи в образованието, като същевременно правят всичко възможно да го скапят.

Мега фен Аватара на Blab
    НПМГ подпалването?:Д

Цитирай Първоначално написано от kristo
    ....
    Ами това съм го пропуснал снощи, но иначе мина заповед за това. Но ми е интересно във колко училища е въведено вече.
    Иначе аз съм ЗА. Въпреки, че съм пушач и не ми е приятно да трябва да се бутам в задименото кафе, но пък така всички ще пушат по-малко

Иначе за другите неща - идеята е добре... Трябва да се вкара малко дисциплина. Но ми се струва, че униформи ще се наложат по-лесно от дрескода.

Цитирай Първоначално написано от Blab
    Да, това допринесе...

Мега фен Аватара на babity
    Забранено е, бих казала мнооого забранено! Ако само още веднъж ме хванат с цигара ще ми се наложи да си харесам ново училище.

Цитирай Първоначално написано от ChezZ
    ....
    Ами това съм го пропуснал снощи, но иначе мина заповед за това. Но ми е интересно във колко училища е въведено вече.
    Иначе аз съм ЗА. Въпреки, че съм пушач и не ми е приятно да трябва да се бутам в задименото кафе, но пък така всички ще пушат по-малко

Иначе за другите неща - идеята е добре... Трябва да се вкара малко дисциплина. Но ми се струва, че униформи ще се наложат по-лесно от дрескода.

Цитирай Първоначално написано от Blab
    Да, това допринесе...
    Ами цялостното прилагане на тези нововъведения ще е от следващата учебна година, но през това време ще се прилагат малко по малко в някои училища, не знам кои точно. Можеби засега пробно, за да се свикне с тези нововъведения след 15 септември 2009

Иначе така е, налагат се тези ограничения, особено за пушенето. А в кафетата задимено-незадимено, който е пушач не му прави толкова голямо впечатление все пак

За униформите си прав, защото гледам, че повечето ученици нямат нищо против и даже с удоволствие приемат тази идея. Освен това във всяко училище учениците сами ще могат да преценяват каква униформа да си направят, което е най-добрия вариант

В мойто училище от има няма 10-тина години (поне така разбрах от класната) има забрана да се пуши в деора на училището преди година са сложили камери и са заваляли стотици наказания (ако се нарушават правилата следва обществено полезен труд) по тази причина.Напълно нормално е да ви забраняват да пушите в двора на училището.За времето прекарано в училището за вас отговарят учителите и директорката и те трябва да следят дали не нарушавате закона (тютюнопушенето е забренено за лица под 18 г.).
    Йога и мъдрост

Тва са глупости. Никой няма право да ви ограничи в избора ви да сте пушачи. Пушенето не е незаконно, а вие не сте престъпници, за да се криете.

А изказването, че тва не е бар, е тъпо по простата причина, че децата не се наливат с концентрат, а си пафкат - това нито пречи на учебния процес по някакъв начин, нито засяга училищната управа, защото не е като да сте запалили в кабинетите им и да сте си качили краката на бюрата им. Нормалният пушач си пуши през целия ден, а не само когато седне в заведение, тъй че това няма нищо общо.

Супер фен Аватара на Dumb
    Честно казано, писна ми от това!
    Навираме се в миши дупки една цигара да изпушим.
    Не го разбирам това. Не сме в района на училището, а с организирани хайки ни търсят.
    Свикнала съм.

Супер фен Аватара на SWASTIKA
    И третото важно решение на министъра, който този път го поздравявам и подкрепям е учениците, които не спазват дисциплината в час да могат да бъдат гонени, но нямат право да напускат сградата на училището.
    Прощавай, но от това по-глупаво нещо няма. Това освен, че нарушава правата на човека е недопустимо и не мисля, че ще бъде спазвано.

Ако правилно разгледаме конституцията на България, можеш ясно да наблегнем на правата на човека, които булшинството (Тази дума ще я пиша със бУл, защото мисля че, Blaf, беше направила забележка за правописа. Думата има руски произход, не съществува в българския терминологичен речник, за това че, мисля да я пиша, както я чувам...) много бегло познава. Хубаво е да се разграничава демокрация от анархия, но е супер добре да се разграничава комунизъм от демокрация...
    ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!

Иначе така е, налагат се тези ограничения, особено за пушенето. А в кафетата задимено-незадимено, който е пушач не му прави толкова голямо впечатление все пак
    Повярвай ми, когато не можеш да виждаш и да дишат ти прави впечатление

Цитирай Първоначално написано от Nitroglycerin
    В мойто училище от има няма 10-тина години (поне така разбрах от класната) има забрана да се пуши в деора на училището преди година са сложили камери и са заваляли стотици наказания (ако се нарушават правилата следва обществено полезен труд) по тази причина.Напълно нормално е да ви забраняват да пушите в двора на училището.За времето прекарано в училището за вас отговарят учителите и директорката и те трябва да следят дали не нарушавате закона (тютюнопушенето е забренено за лица под 18 г.).
    По принцип пушенето на територията на даскало е забранено от мнооооогоооо години и го пише в правилника. Въпроса е, че не го правеха на проблем.... Моля те чети хубаво какво пиша. ю
    А пушенето не е забранено. Забранена е продажбата на цигари.

Има си обществени институции, в които не трябва да се пуши и училището е една от тези институции, в това се състои въпроса. Иначе никой никого не кара да спре да пуши или нещо подобно, това е въпрос на личен избор.

Цитирай Първоначално написано от Dumb
    Не го разбирам това. Не сме в района на училището, а с организирани хайки ни търсят.
    Свикнала съм.
    Именно.

Ако въпросните госпожи и господа, които са толкова стриктни в "залавянето на пушачи", вложат потенциала си в нещо съществено и го правят със същия хъс и амбиция, съм сигурна, че ще бъдат особено полезни - както за себе си (удовлетворението е голямо нещо), така и за обществото.

Цитирай Първоначално написано от SWASTIKA
    И третото важно решение на министъра, който този път го поздравявам и подкрепям е учениците, които не спазват дисциплината в час да могат да бъдат гонени, но нямат право да напускат сградата на училището.
    Прощавай, но от това по-глупаво нещо няма. Това освен, че нарушава правата на човека е недопустимо и не мисля, че ще бъде спазвано.
    Ами честно казано това, че преди не можеше да се гони от час, рядко ги спираше....

Голям фен Аватара на scyLLa
    В мойто училище винаги си е имало контрол над тютюнопушенето.Като ви се пуши излезте от границите на даскалото дори с 1 метър да сте извън границите нямат право да ви кажат нищо.
    ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!

Цитирай Първоначално написано от FelisDirus
    Цитирай Първоначално написано от Dumb
    Свикнала съм.
    Именно.

Ако въпросните госпожи и господа, които са толкова стриктни в "залавянето на пушачи", вложат потенциала си в нещо съществено и го правят със същия хъс и амбиция, съм сигурна, че ще бъдат особено полезни - както за себе си (удовлетворението е голямо нещо), така и за обществото.
    От една страна е така.... Но пък малко дисциплина няма да ни е излишна... Иначе и на мен не ми е особено приятно, но какво да се прави... Нашите учители първата седмица бяха злобни на тази тема, но установиха, че по-добре ще стане спокойно и с разбиране.

Ако правилно разгледаме конституцията на България, можеш ясно да наблегнем на правата на човека, които булшинството (Тази дума ще я пиша със бУл, защото мисля че, Blaf, беше направила забележка за правописа. Думата има руски произход, не съществува в българския терминологичен речник, за това че, мисля да я пиша, както я чувам...) много бегло познава. Хубаво е да се разграничава демокрация от анархия, но е супер добре да се разграничава комунизъм от демокрация...
    Айде сега пък, нарушаване правата на човека, все едно някой го е пребил този ученик...

Това го говориш, щото не си бил учител нито един ден. Ама аз бях учител на стаж два месеца и знам какво значи да ти се изпречи насреща някое леке, за което е мъка въобще, че идва на училище, на което изобщо не му се учи и затова е сметнал, че трябва да ми пречи на работата като говори, смее се, лигави се с две думи. И според теб аз да нямам право да го изгоня, защото моляти се съм му нарушавал човешките права?! А той моите не ги ли нарушава като ми пречи на работата, от която аз примерно си изкарвам хляба(в моя случай предстои най-вероятно да си исказвам хляба от тази професия, макари да не е 100% сигурно).

И никой не ти говори за комунизъм, ако не знаеш преди 9.09.1944 г. в България в училищата е имало също желязна дисциплина, макари да е било демокрация. Освен това не знам някъде в чужбина- Франция, Англия или която и да е друга подобна страна учителите да нямат право да гонят учениците си при недобра дисциплина и възпрепятстване на учебния процес.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Аз не разбирам защо не трябва да се пуши ...
    Мисълта ми е, че дори и да си до оградата се извън училището. Примерно тук, във Франция, можеш да правиш всичко извън училище, дори облегнат на оградата.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Мега фен Аватара на Pedigree
    Град
    на стола
    Аз пък днес в даскало видях некви пичове да си пушат в лафффката. И никой нищо не им казва. Или пред входа ни винаги е бъкано с пушещи. И директорката само минава, казва им да отидат на задния вход, и така. Нямаме такива проблеми.. уж. На който му се пуши, си пуши. И ебати, адски тъпото е така да забраняват. Както казаха преди мен, пушенето не пречи на учебния процес.

Супер фен Аватара на SWASTIKA

Айде сега пък, нарушаване правата на човека, все едно някой го е пребил този ученик...

Това го говориш, щото не си бил учител нито един ден. Ама аз бях учител на стаж два месеца и знам какво значи да ти се изпречи насреща някое леке, за което е мъка въобще, че идва на училище, на което изобщо не му се учи и затова е сметнал, че трябва да ми пречи на работата като говори, смее се, лигави се с две думи. И според теб аз да нямам право да го изгоня, защото моляти се съм му нарушавал човешките права?! А той моите не ги ли нарушава като ми пречи на работата, от която аз примерно си изкарвам хляба(в моя случай предстои най-вероятно да си исказвам хляба от тази професия, макари да не е 100% сигурно).

И никой не ти говори за комунизъм, ако не знаеш преди 9.09.1944 г. в България в училищата е имало също желязна дисциплина, макари да е било демокрация. Освен това не знам някъде в чужбина- Франция, Англия или която и да е друга подобна страна учителите да нямат право да гонят учениците си при недобра дисциплина и възпрепятстване на учебния процес.
    ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си