- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Режима за пушенето в даскало
Честно казано и аз виждам по-голям смисъл във това, закона да е за двора на даскало. Или поне да дефинират тази "територия на училището". Примерно на радиус 10м от даскало или нещо такова....
Пушенето не прави учебния процес, но пречи на добрата дисциплина в училище. И стига вече някои хора се оплаквахте от ограничения, в тази държава е задължително да се наложат такива, защото иначе няма да се оправим още хиляда години. А то се почва между другото точно от това, което ще се научи в училище и не само като учебен процес, ако дисциплина на поведение, на уважение към учителите и т. н. В това е смисъла, затова са нужни ограничения, понеже учителите в последните години се превърнаха в една напълно безгласна буква, понеже законите досега бяха такива. Хубаво е, че поне Вълчев излезе човек на място от това правителство и с тези си решения прави нещо наистина добро.Първоначално написано от Pedigree
Ама е позволено учителите да си пафкат в специална стаичка в училище, а?
Айде само без тия двойни стандарти, молим. На цигарите ми няма да посягат. Това не влияе по никакъв начин на поведението ми в училище (затова теорията за "дисциплината" е крайно неуместна), на учебния ми процес, на акъла ми, на възможностите ми, на знанията и т.н.
Просто ме е яд, че има много по-сериозни проблеми в училище, те хукнали пушачите да гонят. Все едно ще се оправи нещо, като няма кой да дъни фасове пред милото школо.
Собственост на Canis_Dirus
За закъсненията съм съгласна, ама номер 2 и 3 си си ги изсмукал от пръстите, извинявай.![]()
По същата логика непушачът ще мисли за кафе, за ядене, ако е гладен, за сокче, щото му се пие..
По закон е така, да.. но цялата ситуация е нелепа.
Това, което казваш, е логично и няма как да оборя аргументите ти, но все пак не съм съгласна.
Един ден никога не бих ограничавала детето си от цигари и не бих и позволила на някого да го прави, само защото си няма друга работа и се опитва чрез подобни действия да се чувства полезен или да убеди околните, че е "съвестен гражданин, който се грижи за младото поколение". Нека не се лъжем.. кой учител го е.бе, че учениците пушат?
В старото ми даскало заплашваха, че който пуши пред у-щето ще плаща някаква си глоба от 5 лева. Както и да е - никой не го спазваше и никой не беше глобяван.
Stay up all night with the stars *
Нещо не си ме разбрала добре, защото аз ирично отбелязах, че ограничението за пушене в училище ще важи оттук-насетне в пълна сила и за учителитеПървоначално написано от FelisDirus
![]()
Иначе цигарите ти влияят зле в много отношения, плюс това, което отбеляза Raybeez, също така и на мисловния ти процес влияят, понеже тютюнопушенето убива мозъчни клетки, и да не изброявам за всичките вреди, които нанася, защото в случая това е по-маловажно(все пак човек сам си преценява дали да пуши или не).
Така че никой не те кара да спираш да пушиш, просто в институция като училището, където се възпитават освен чисто човешки(духовни) ценности се възпитават и здравни ценности, а всички знаем, че цигарите са вредни за здравето и не е редно да се пуши в тази институция.
Ааа, Вили, тука няма база за сравнение.
Няма как да съпоставяш двете неща. Пушейки на улицата, няма как да навреди някому. Говорим си за неща, които са в рамките на разумното.
То, като си е навило на пръста, че ще пуши, ще намери начин да го прави, ако ще и за радиатора да го вържа и да не го пускам да мърда от вкъщи. Опитът в случая си казва думата. Що да го предизвиквам даме лъже и да си създава проблеми?
Щом е решило, че ще пуши нито учители, нито училищната управа могат да направят нещо по въпроса. Затова е тъпо да слагат безсмислени забрани, ама както и да е.
Айде, изчезвам, че съм "на работа".![]()
Няма смисъл да цапаме темата повече - само точим локуми и едва ли ще стигнем до консенсус.
Те затова младите са толкова одухотворени - добре, че е моралът в училище, за да изгражда ценностната им система! Амин!Първоначално написано от kristo
Осъзнай се, огледай се и не говори наизуст.
Както вече казах - има и по-належащи неща и проблеми. Да се справят с тях, пък после да се себедоказват с тия, измислените.
Дреме ми на хуя след 3 месеца завършвам![]()
Първоначално написано от AnincetoSexy
Има много проблеми, но нали от някъде трябва да се почне все пак, а мисля, че проблемите с тютюнопушенето в училище и дисциплината на учениците са основни и належащи и трябва да бъде решени задължително![]()
И не разбирам защо всички уж искаме дисциплина и морал в училище и въобще държавата и на думи се обединяваме зад идеята да има ограничения, а когато такива се предложат повечето хора проплакват как се връщал тоталитаризма, как не бивало така, ка се ограничавали правата на личността. Защото ако искаме нещата да се оправят- трябват ограничения, понеже от краен либерализъм сме стигнали до това плачевно състояние![]()
Иначе като цяло обобщавам какви са ценностите, които трябва да възпитава училището, но при положение, че досега учителите имаха минимум права за контрол над ученика няма как да искаме дисциплина и ред. Не може освен това да се пуши и да се възпитават ценности, е не става. Пушенето извън училище, там никой не може да те спре. Но в такава институция, която трябва да възпитава ценности във всички отношение не бива. И както казах, наясно съм, че реализацията на всички поставени ценности е невъзможна, но все от някъде трябва да се почне![]()
Миииии...Аз до колкото знам пушенето и под 18 не е незаконно,а е незаконно само продаването на цигари на лица под 18.Ако си земеш цигари и тръгнеш да ги продаваш може и да е незаконно вечеИначе мисля,че това е глупаво
Камо ли,че в мойто училище има 2 учителки,които ще ги спрат така както ще звърша с пълно 6 за годината
Ноооо спирането на цигарите в страната като цяло е добра идея
Да кажем да стане незаконно продаването на циагри и да имат право на такива само доказано зависимите,които ще измрат в близките 40-50 години
А произведените цигари в България могат да се изнасят в чужбина,което си е оферта за държавата
![]()
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
В днешно време е трудно да се каже кое е законно и кое не...Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
![]()
Та каквото и да измислят дребните ще продължат да си пафкат мислейки се за сууупер интересни,но както и да е....
Деволюция тъпа и морал погубен ...
Днес разбрах, че дори щяло да се забрани внасянето на цигари вътре, в самото училище.
Представям си просто как някой ще ми рови ежедневно в чантата...
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Абе вие луди ли сте ?
Това се прави, за да може ебалниците от БСП, да спечелят пак.
Всеки знае, че този закон не може да се спазва, но нали е важно бабичките да си кажат "Ееее серГЕЙЧО направи много за тази страна" и те така.Как така изведнъж взеха да правят/подновяват закони.Било то за пушенето покрай училищата, било то за вечерен час.Вдигат пенсиите, правят малко по-големи присъди, ровичкат в НАП, ДАНС и нз още кво.Защо не го направиха това 2005-2006, а чак сега...Мисля че отговора е ясен.
А какво става, когато имаш 18 години и можеш да си купиш цигари откъдето си поискаш и си все още ученик?Първоначално написано от Raybeez
Човек, в случая няма защо да се намесва политиката и веднага да се търсят конспирации на БСП и Станишев за спечелване на предстоящите избори, защото е ясно, че БСП няма да управляват от следващия мандат.Първоначално написано от XceSS
В случая предложението е добро, а и не идва от Станишев или БСП, а от министър Даниел Вълчев, който за мен си остава един от малкото читави и с акъла си хора в това нещастно и некадърно правителство.
Иначе за ДАНС, НАП и пенсиите си напълно прав, че се прави с цел политика, но не и тези предложения за училището, които обсъждаме в момента.
В случая става въпрос за забрана на пушенето в училище, а не за страната, защото да се забрани пушенето въобще нали се сещаш, че е напълно невъзможно.Миииии...Аз до колкото знам пушенето и под 18 не е незаконно,а е незаконно само продаването на цигари на лица под 18.Ако си земеш цигари и тръгнеш да ги продаваш може и да е незаконно вече Very Happy Иначе мисля,че това е глупаво Smile Камо ли,че в мойто училище има 2 учителки,които ще ги спрат така както ще звърша с пълно 6 за годината Very Happy Ноооо спирането на цигарите в страната като цяло е добра идея Smile Да кажем да стане незаконно продаването на циагри и да имат право на такива само доказано зависимите,които ще измрат в близките 40-50 години Smile А произведените цигари в България могат да се изнасят в чужбина,което си е оферта за държавата Smile
Освен това не става въпрос пак повтарям кой ще спре и кой няма да спре да пуши, а да се прекрати пушенето в училище- и от страна на учениците, и най-вече и на първо място от страна на учителите, защото те са тези, които дават пример. А това, че твоите две учителки никога няма да спрат цигарите си е техен проблем, важното е когато дойдат в училище да не пушат.
Така че идеята си е перфектна, крайно време беше да се подходи с твърда ръка и малко по-недемократични методи![]()
и без това мразя да ми чади на цигари на двора, който е метър на два![]()
опраайте се
Първоначално написано от Raybeez
Никога, никога не съм палила пред нашите. На 20 години съм и все още се крия. Само от тях - но го правя. И точно това ме побърква! Ако ме хванат, се чувствам гузна все едно съм извършила престъпление.
Защо да изпитвам вина за нещо естествено?
От учители се криех до 17-годишна възраст.
Затова се възмущавам.
Цигарите не са провокирали у мен нагло и грозно отношение, поведение спрямо учителите или самата институция. Правила не съм потъпквала, тъй като майка ми е учителка. Научила ме е да уважавам хората, чието ниво е много над моето. Тук вече става въпрос за възпитание, а не за цигари.
Не може да приписваш на цигарите нещо, което зависи от семейството и средата - а именно възпитанието и самосъзнанието.
Моите, изпушени пред училище, цигари не са ми повлияли отрицателно. С тях или без тях - същото щеше да е.
[quote="FelisDirus"]Ами то си е твоя работа,но всъщонст от тук ме навежда въпроса защо си даваш парите за тях...Първоначално написано от Raybeez
![]()
[quote="NaughtyOne"]Не си куотнала като хората.Първоначално написано от FelisDirus
Ами, щото няма за какво по-съществено да ги давам. Аз пък не виждам това какво те притеснява, нали не ми даваш ти пари.![]()
Е тъй е тъй е...да си призная аз лично имам някъква неописуема омраза към пушенето.И ме дразни факта,че почти всеки втори пуши и аз лично не съм срещала мн свесни хора пушачи...и тъй като се срещам хора главно на моята възраст почти всички от тях го правят "за гъзарията" и изобщо не се съобразяват,че има пък хора които се опитват пък да не вредят на здравето си....макар и да са малко...като мен например...имам да изброявам редица други причини,но за тях не ми се говори никак даже... и тъй де нищо лично към тебе може и да си свестен човек,но просто така го чувствамПървоначално написано от FelisDirus
![]()
Ами аз знам, че е забранено да се пуши в радиус от 200-300 метра от училище, макар че пред моето се пуши точно пред главния вход. Сега отвориха пак кафето и докато е студено ще пушат там, но като е топло пак ще е навън.
А класната ми веднъж води до директорката една приятелка, защото пушеше на тротоара. Все пак зависи от учителите - дали искат да се занимават или не.
Аз разбрах, че също така ще бъде забренено на момчетата да ходят с дълги коси и момичетата няма да имат право да ходят с МНОГО къси поли... Сега... за пушенето и алкохола съм съгласен, но това вече е прекалено. Аз с тая коса не ходя само в училище... Ако найстина забранят дългите коси за момчетата трябва да се организира някакъв вид протест - айде сега... все пак Бай Тошо отдавна не е на власт...
Искаш да ми кажеш, че сега са въвели зако0на за непълнолетни ли...Както и да е, утре ще направя тема специално за това.Първоначално написано от kristo