.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 66 от общо 66
    Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    С новите по - строги правила ще се постигне само едно!

Всички ще се бутат в техникумите, защото всички знаем каква анархия е там!!!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Град
    то не е град,а джунгла...
    много ми е трудно да преценя кой е прав и кой е крив, обаче ще настъпи тотален хаос при влизането на тея закони в сила, особено ако започнат редовни проверки от инспектората и т.н.. супер е трудно да отвикнеш от някви прости навици, като говоря както за 'цигарката с кафенцето' в голямото пред даскало, така и за хвърлянето на мръсните чорапи в ъгъла. навиците са си навици. ясно е, че няма да умра ако 7 астрономически часа не запаля, ама въпроса е там, че искам да запаля.
    Вили е прав за закъсненията заради фасчето, но в крайна сметка мен ще ме санкционират с отсъствие,нали така? ако ми забранят да пуша на 200 метра от училището, няма да спра цигарите, нито пък ще спра да закъснявам, даже напротив - ще отида на еди-колко-си метра разстояние, и ще пуша там и резултатът ще е един -още повече ще закъснявам.файда никаква.
    не съм съгласна за това, че палейки пред даскалото не показвам уважение към институцията, даже напротив. но в такъв случай, то тютюнопушенето трябва да се забрани на още много,много места и да няма хора с привилегии, което реално погледнато, е невъзможно.
    иначе на теория звучи хубаво.
    родителите-дебили и техните протежета, които не уважават дори себе си, пък камо ли някой друг, са съвсем друга тема.

Ами точно това е целта- да се ограничават вредните навици, особено когато става въпрос за проявяването им в училище. Поне там трябва да се знае, че цигари не се позволяват и това е. Така поне малко ще се създаде дисциплина на поведение. Знам, трудно ще стане, но така трябва и това е начина.

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    не пуша, но тези, които го правят по никакъв начин не ми пречат. само че група ученици пред главния вход си е доста грозно и наистина уронва авторитета на даденото училище. при нас е забранено уж да се пуши отпред, но дори учителите излизат там. страшен пример просто...

иначе относо тези "реформи", не знам защо но си мисля, че част от тези закони си ги има на хартия от години, но кой ли ги спазва...
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Град
    На слънцето :>
    В нашето училище такива филми няма.. В междучасията всички пушачи (60-70% от учениците) се струпват точно пред входа на училището и си пушат.. Даже някой от вратата на училището, където си е изхода на сградата, в дясно пушат учителите, а учениците отиват отляво.. демек пак в двора.. Никой не прави забележки..
    Даже един път ни бяха изгонили от час и бяхме седнали пред входа и си пушехме.. демек по време на часа, минава класната, гледа ни с цигарите и вика "Абе кво прайте тука бе.. не трябва ли да сте в час ?" и ние "ами нас ни изгониха" и тя "Аа ми добре.. айде после влизайте, че е студено да не изтинете."..
    Мене не ми е ясно как точно ще накарат учениците да спрат да пушат? И учителите и тях.. се едно няма да си се събират да си пафкат.. моля моля ама според мене тоя закон ще се спазва дори по-малко от тоя за вечерния час.. а това си е МНОГО

Както и да е ще видим какъв ще им е успеха на "новите" закони..

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Спокойно, и в нашето е така от 2 месеца.
    И ти, както казваш, преди никой не ни ебаваше за нищо, а сега масово става ебати гоненицата учители-ученици в междучасията пред училище.

Даже днес група от 30 човека бяха по в страни от училище, и имах една цигара и тамън си я изваждам от джоба да я подам на моята приятелка (щото аз вече не пуша) и няква госпожа ме спира, ала бала дърдори ми цяла една минута какви ли не небивалици, вика "Айде с мен при директора сега" викам ААА няма да се разберем така, от 3 дена сън отказала цигарите ала бала,
    ама тя искаше да ме изкара, че цигарата била запалена, а тва не беше така.
    Еби му майката. Толкова са зле, че вместо да водят ИСТИНСКИТЕ пучаши при директора, те с мен тръгнали да си играят. Безобразие!

Абе, да са живи и здрави и нека всички кажем НЕ на цигарите

Ти успя ли да ги откажеш,бе,черникне?

При нас има правила - да се пуши извън сградата на училището,което включва и двора. Ок,спазваме ги и пушим до или в Дунавската градина,но защо учителите пушат в учителската стая и хранилищата? А?А?А?А?А?А?

От 4 години ме облъчват, че пушенето било забранено в радиус 500м от училището. Обсъдихме го с учителите докато пушим задружно в двора на даскалото... кво да ви кажа...

Мега фен
    Град
    София
    При нас е забранено в сградата, двора и прилежащия терен(тротоарите), но извън двора пушат

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    С глоби трябва да ви удрят...

прас 500 лева по джоба на мама и тати и ще пушите ли, маймуни?
    Според мен...не биха спрели дори и от това

Супер фен
    Не изчетох всичко,но забелязах някой да скимти,че било незаконно да ви ограничават..бла бла бла...
    А не е ли също незаконно да се продават цигари на лица под 18 години??? мммм...

Супер фен Аватара на FelisDirus
    Цитирай Първоначално написано от FelisDirus

Никога, никога не съм палила пред нашите. На 20 години съм и все още се крия. Само от тях - но го правя. И точно това ме побърква! Ако ме хванат, се чувствам гузна все едно съм извършила престъпление.
    Защо да изпитвам вина за нещо естествено?

От учители се криех до 17-годишна възраст.

Затова се възмущавам.

Цигарите не са провокирали у мен нагло и грозно отношение, поведение спрямо учителите или самата институция. Правила не съм потъпквала, тъй като майка ми е учителка. Научила ме е да уважавам хората, чието ниво е много над моето. Тук вече става въпрос за възпитание, а не за цигари.

Не може да приписваш на цигарите нещо, което зависи от семейството и средата - а именно възпитанието и самосъзнанието.

Моите, изпушени пред училище, цигари не са ми повлияли отрицателно. С тях или без тях - същото щеше да е.
    Има Правилник за вътрешния ред, който си нарушавала, ако си пушила в обособения ареал на училището.

Второ - цигарите са просто един пример за това за което говорех, не са повод, а признак.
    В двора не съм пушила, а съм си висяла на оградата.

Вили, наистина ми е непонятно всичко това. Каквото и да ми обясняваш, каквито и доводи да изтъкваш, пушенето си остава за мен едно невинно удоволствие, което не пречи никому.
    Съжалявам, ама не мога да се съглася с теб и толкова..

Казах ти - принципно си прав, но всичко това, макар и вярно, е безсмислено..
    Собственост на Canis_Dirus

Никога, никога не съм палила пред нашите. На 20 години съм и все още се крия. Само от тях - но го правя. И точно това ме побърква! Ако ме хванат, се чувствам гузна все едно съм извършила престъпление.
    Защо да изпитвам вина за нещо естествено?

От учители се криех до 17-годишна възраст.

Затова се възмущавам.

Цигарите не са провокирали у мен нагло и грозно отношение, поведение спрямо учителите или самата институция. Правила не съм потъпквала, тъй като майка ми е учителка. Научила ме е да уважавам хората, чието ниво е много над моето. Тук вече става въпрос за възпитание, а не за цигари.

Не може да приписваш на цигарите нещо, което зависи от семейството и средата - а именно възпитанието и самосъзнанието.

Моите, изпушени пред училище, цигари не са ми повлияли отрицателно. С тях или без тях - същото щеше да е.
    Има Правилник за вътрешния ред, който си нарушавала, ако си пушила в обособения ареал на училището.

Второ - цигарите са просто един пример за това за което говорех, не са повод, а признак.
    В двора не съм пушила, а съм си висяла на оградата.

Вили, наистина ми е непонятно всичко това. Каквото и да ми обясняваш, каквито и доводи да изтъкваш, пушенето си остава за мен едно невинно удоволствие, което не пречи никому.
    Съжалявам, ама не мога да се съглася с теб и толкова..

Казах ти - принципно си прав, но всичко това, макар и вярно, е безсмислено..
    Ее, айде сега, невинно удоволствие, но които сме непушачи ставаме пасивни такива като щем нещем ви гълтаме пушеците. Та поне в училище да не се пуши и там учениците-непушачи да не гълтат цигарения дим.
    За всяко нещо си има място.

Знаеш, че и аз съм страстен пушач, ама не може всичко...
    Ето това е основния смисъл на дискусията

Цитирай Първоначално написано от InnchetO

Мене не ми е ясно как точно ще накарат учениците да спрат да пушат?
    Целта не е да ни откажат от пушенето, а предотвратяването му в територията на училище.

И при нас УЖ е забранено, но след голямото междучасие тоалетните са така задимени, че не може и да се влезе в тях

Супер фен Аватара на GreenFairy
    Град
    В сърцето на слънцето
    При нас също има хайки които те дебнат дали пушиш или не. Принудена съм да ходя на горната улица между блоковете да пуша, чуствам се все едно съм 6ти клас. Съгласна съм, че не трябва да се пуши пред даскало, но не ми харесва това положение.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си