.

Виж резултатите на анкетата: Какво се е случило на 03.03.1878

Гласували
71. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • България получава самостоятелна църква

1 1,41%
  • Русия и Турция сключват примирие

15 21,13%
  • България получава право на автономно княжество със собствена армия

45 63,38%
  • Турция се отказва да се бори с балканските страни

5 7,04%
  • Не знам

5 7,04%
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 64 от общо 64
    Първо на първо- руснаците са толкова славяно долу-горе колкото нас- тоест не са. Е айде, имат повече славянска жилка от нас, но това не ги прави славяни.
    Второ- СССР си е точно еврейско-ционистко формирование, то не е дело на руския народ. Самият руски народ е народа, който заедно с китайците най-много е страдал от комунистите и е дал най-много жертви в следствие на техния терор. Така че да обвиняваш руснаците за комунизма е все едно да обвиняваш жертвата че е виновен за престъплението, извършено над нея, само защото после е извършено и над други.
    За "славянски братства" и други подобни- нокога не съм казвал подобно нещо, след като нито ние, нито руснаците сме славяни. Но е факт, че Русия колкото и да я мразиш, каквато и да е ни освобождава. Или предпочиташ да сме стоели още 40 години под турския ятаган за да се освободим вследствие на разпадането на Османската империя? Е не, благодаря, 482 години са си достатъчно много, за да чакаме освобождението да ни падне от небето.
    И не знам защо тази неприязън към обикновения руснак? Пак ти казвам, има разлика между олигархия и обикновен народ. Нима българския народ не е мачкан вече 20 години от олигархия? С какво сме повече от руснаците тогава? Не сме и по-малко, но сме на подобно, да не кажа същото дередже, така че не ми говори колко били зле те, след като ние самите мизерстваме яко.

На това мога да му кажа само болно нацистко бръщолевене. Казвам болно и нацистко, защото за щастие познавам привърженици на нацизма в този форум които са много интелигентни и с акъла си за разлика от теб, уви... И такива тъпанарски расистки подмятания никога не биха възприели и употребили, но то си е до манталитет и възпитание все пак, които ти очевидно нямаш...

Руснака си е руснак, нормален човек като нас българите, германците, англичаните и това кой го е управлявал, какво го е патило и доколко му е повлияло отрицателно или положително си е съвсем друга тема.

Явно не си познавал нито един руснак през живота си за да дънкаш такива глупости, защото от 90% от обикновените руснаци лоша дума за България и българите няма да чуеш...

Бира пих даже днеска с един френд, ако това ти е проблема свързан с мен

И тука спора не е дали харесвам руснаците, защото аз не се определям нито за русофоб, още по-малко за русофил, а в това, че говориш за пореден път щуротии само и само да се направиш на интересен в своите си очи. Виждаш ли не харесвам руснаците и айде- те не са хора... А аз и да не ги харесвам, в чисто човешко отношение никога не бих се отнесъл така, най-малкото съм православен Християнини подобни античовешки "термини" като "подчовек" са ми напълно непонятни и неприемливи.

И не виждам защо да мразя като цяло народ, чийто представители са се били за свободата на българския народ? Едно е да съм против руския империализъм, друго е да не съм срещу обикновения, редовия руснак. Едно е да съм против панаславизма, друго е да не мразя славяните като хора. Ама ти тея работи нещо не можеш ги схвана.

пп. И точно ти не ми говори за кмунизъм- твоето си е класически комунизъм отвсякъде- демагогия, простотия, цинизъм- всичко това с две думи е точно и само едно- комунизъм

А аз винаги съм си бил антикомунист, от малък съм възпитан така

Град
    Инкогнито
    Ако наистина има хора, който да не знаят, какво честваме на 3ти ще се моля за душите им

Град
    У нас Си (=
    Тази анкета за кого е правена? За децата в детската ли?!

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от UnaBletoLoVeU
    Тази анкета за кого е правена? За децата в детската ли?!
    + тийнейджърчета

Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    е както виждате доста хора не знаят какво ТОЧНО е станало на 3-ти март... а пък още повече са тези,на които хич не им пука
    Ето! почнахме да се разбираме...
    Адски си прав - никак не ми пука, по-скоро ми е безразлично.
    Без повече подобни картинки!

.: machoka :.

Цитирай Първоначално написано от Rodolubec
    Ти малоумен ли си? Безполезни били Добре че са били наште!?възрожденци та да събудят народа!
    Това ,че Русия е щяла да ни освободи незначи ,че дейността на тези хора е била напразно. Добре ,че са били те та да затвърдят българското самосъзнаие и света да види какво ктава в Османската империя.
    Отдай почит и уважение на тези хора те са герой! Не ти прави чест да пишеш такива глупости.
    Какво самосъзнание бе човек - да предават собствените си борци за свобода ?
    Не казвам че дейността им е била напразна, казвам че е била адски прибързана, неподготвена и недомислена на този етап.
    Българският народ не е можел да бъде пробуден още оттогава, камо ли сега защото такава е народопсихологията на българина.
    А света е знаел какво става в османската империя и без друго,цялата работа е лични интереси и използване на подтисничеството над българите(определени събития) като предлог за война.

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Имам да правя презентация именно за Освобождението...Понеже не ми се отварят повечето възможни сайтове в Интернет (влючително и Гугъл), може ли да ви помоля за малко помощ...

Какъв е приблизителният брой на българските жертви в Руско-Турската освободителна война?

От коя година 3ти март е признат за Национален празник?

Малко история за Хайдутите...

По-важни дати от Априлското възстание?

Датата на която Русия обявява война на Турция?

Благодаря предварително!

Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Токарев, не са били - нашите пратени опълченци са изиграли изключително важна роля - виж Шипка например. А без революционери в по-миналия етап едва ли би имало събудено самосъзнание национално и въобще бунтовен дух в българския народ - те повечето са си скланяли главица пред поробителя и тихо-тихо са си живели без проблеми на главата, в робство.

А пък и ако Русия само със собствени усилия ни беше освободила можеше направо провинция да си ни направи.
    Никакъв бунтовен дух няма в българина - на него всичко му идва свише !
    Ако не му дойде, за него е без значение - това е самосъзнанието !
    Шепа хора са се опитвали да направят нещо, и са умирали за народ който не заслужава това и който така или иначе е щял да бъде освободен...
    А кажи ми не сме ли провинция на Русия и други държави - да свирнат само и не правим ли всичко каквото кажат ?

С удоволствие бих ти помогнал, само че утре, вече не мога да мисля трезво в тез късни часове

Токарев, а каква е била народопсихологията на българина да се включва като на празник във войните за национално обединение- двете Балкански, Първата световна? Пак ли е робско това мислене, когато никой българин не се е спотайвал както сега, а с гордост е тръгвал за бойното поле?

И тея лъжи за многото предателства в българската история, което показвало що за манталитет е българския са една комунистическа измислица. Дори тезата за поп Крюстю се крепи на половинчати и изопачени факти и е съвсем несигурна. Всъщност не става дума за предсателство, а невнимателност и от страна на сподвижниците на Левски, за съжаление и от негова страна, която невнимателност в един момент се оказва фатална за Апостола...

е както виждате доста хора не знаят какво ТОЧНО е станало на 3-ти март... а пък още повече са тези,на които хич не им пука
    О, да, ТОЧНО, изобщо не знаят, казаха ни от даскало, господина по история, защото спорихме с него, той ни каза "идете в квартално училище 1-5 клас, може и 6-ти и питайте защо във понеделник и вторник няма да са на училище". Отидохме в даскалото в нашия квартал и имаха междучасия малките питах 3 деца и те казаха "Защото госпожите искат да си починат малко" и ме гледат доволно, сякаш очакваха награда...

Цитирай Първоначално написано от afterforever
    О, да, ТОЧНО, изобщо не знаят, казаха ни от даскало, господина по история, защото спорихме с него, той ни каза "идете в квартално училище 1-5 клас, може и 6-ти и питайте защо във понеделник и вторник няма да са на училище". Отидохме в даскалото в нашия квартал и имаха междучасия малките питах 3 деца и те казаха "Защото госпожите искат да си починат малко" и ме гледат доволно, сякаш очакваха награда...
    Това е крайно трагично. Това не е проблем на образованието, а на обеществото. На възпитанието от родителите, от информацията по телевизията... Никой не знае какво е станало на НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК, но всеки е наясно кой е президента на САЩ.

Ъп на темата и зов за помощ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си