.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 53
    Голям фен

Смятате ли, че в този живот оцеляват само най-нахалните ?

Е, мислите ли, че има място за тези, които не са нахални и вярно ли е това, че най-нахалните са най-лесно приспособими и едва ли не това да си нагъл, безкомпромисен и безскрупулен са най-важните качества, които човек трябва да има, за да има своето място в оществото ? Какво мислите за нахалството ?

Супер фен Аватара на bEbsI
    Всеки да се оправя както може.Щом можеш само с нахалство....go,go.В живота,обаче,за мен успяват тези,които са в златната среда - нито много нахални,нито много скромни.Работата е да знаеш кога да защитаваш принципите си и точно кои принципи.(Артър Хейли). Работата е да знаеш кога да спориш с подчинените ти,с шефа ти и защо.
    Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

Град
    Е там...
    ДА!!!

В тоя свят трябва да си отворен и нахакан за да те забележат,но място под слънцето има за всички.
    Аз лично много се дразня от нахални хора,ама много...Както казаха по-горе най-добре е златната среда-така имаш най-големи шансове за каквото и да е.
    True love stories never have a happy ending,because true love stories never end

Град
    Варна
    Всички рано или късно биват оценявани.
    Envoi moi ! ;]

Не съм видяла много от живота и не мога да дам обективно мнение. А относно нахалните хора: лазят ми по нервите! От класа ми има едно момиче, което ме залива с въпроси всеки път, когато нещо нередно се е случило (с мен)! И всеки път я отсвирвам възможно най-грубо, с твърдението, че не съм длъжна да и давам каквито и да било обяснения. Дразня се ужасно много. Може би ме мисли за надменна, но всеки има право на мнение.

Кратко,точно и ясно-ДА.

Да, трябва да знаеш какво искаш и да се бориш, за да го постигнеш, да отстояваш принципите си

Град
    В думите на хората ;)
    Колкото и да си нахален накрая умираш по същия на4ин...

В този живот са оценявани тези, които знаят какво искат
    А да си признаем, малко са хората които са си поставили една единствена цел, която искат на всяка цена да постигнат..
    а именно това, че държат да я постигнат и това е тяхната цел ги прави нахални..
    всички, които се отказват по пътя към нещото към което са тръгнали, се захващат с друго, после с трето и дори не знаят какво е да се бориш за единствената цел в живота си, т.е: не са нахални, защото няма за какво... и не са толкова уважавани от останалите

Голям фен
    Има доста истина в предишното мнение. Иначе оцеляват не е коректно. Оцеляват всички, ти може би имаш предвид успяват. И ако под успяват разбираш да си материално задоволен мениджър на средна възраст с жена, кола, къща и две деца, може би си права. Само че съществуват хора, за които щастието на тях и на близките им е далеч по-важно от това да са "успели". В този случай нахалството, надутото самочувствие и арогантността само пречат. Най-важното е да знаеш какво искаш, да полагаш усилия, да си позитивно настроен, да не си правиш сметките без кръчмаря и никога да не се възгордяваш дотолкова, че да забравиш, че въпреки всичко си просто поредния жалък човек. Иначе всичките ти качества и положителни страни рано или късно се оценяват, много по- съществено е обаче дали наистина ги притежаваш...
    Don't worry, be happy!

^^ под успяват имам предвид, постигат целите които са си набелязали и за които са се борили, учили, следвали и т.н.
    за мен това е успял човек...

повечето съдят до някъде като теб
    успял го свързат с богат, готина кола, голяма къща с басейн ала бала, с перфектен мъж или жена и т.н.

за мен успял човек е човек, който е щастлив от това, което е и от това което е постигнал, дори това да е нищо в очите на ''извисилите се'' хора

Голям фен Аватара на krisence
    Цитирай Първоначално написано от cherrypezz
    Кратко,точно и ясно-ДА.
    Май наистина е така.

Искъм да кажа че всеки може да има мечти да стане нещо да успее , но трябва да знаеш точно в коя сфера да правиш опити за издигане.
    А колкото до това дали да си нахален , нахакан ... само където е необходимо .. и наи важното като успееш е да не забравяш кой си !
    What i can say im livin for my baby but i can't figure out why im at my temple with this gun ..

Успяват всички, които знаят кво искат - да.
    Нахалните успяват по-лесно - да.
    Ненахалните сърбат чорбата (духат супата) много по-често - да.

Благодаря за вниманието.

Ако един скромен и не толкова амбициозен човек се задоволява с малкото което има - работа, апартаментче...и е щастлив, той със сигурност не мисли, че не е успял.Напротив, гордее се с това, което има.
    "Нахалните" и тези, на които много им знае устата, обикновено стигат наистина по-далеч.Но към това да си нахален, трябва да добавим и това, да знаеш към какво точно се стремиш.Познавам нахални хора, които просто са пълни идиоти и дразнят всичко живо покрай тях.Какъв е смисъла от това?Бъди нахален, викай и се карай само когато е нужно и знаеш, че изказване на личното мнение в този точен момент ще те издигне в очите на другите (семейство, приятели, работодател) и ще ти натрупа актив.През остналото време е по-добре да се държиш нормално, което също ще бъде оценено - понякога да си нахален и да се правиш на интересен може да ти донесе само главоболия, просто защото отсрещния е още по-нахален и никога няма да се разберете.А и зависи за какво нахалство става въпрос ... ако говорим за това да избуташ 2 баби и 3 майки рано сутринта за да вземеш последната баничка...едва ли можеш да се гордееш с това.Ако обаче зависи човешки живот от твоите действия, или айде да не е толкова сериозно, просто от теб зависи нещо много важно ... тогава по-добре нарани някой, който по-късно ще ти прости разбирайки какви са били обстоятелствата, но вземи праилното решение, отколкото да съжаляваш по-късно.
    И тъй като се изместих от темата малко - просто трябва да се намери златната среда.

Според мен...просто не трябва да си нахалеен просто трябва да следваш целта си за която се бориш и да вярваш в нея тва е всичко :P

Град
    Nqkude Iz Sofiq
    Всякакви хора има,всеки решава как точно да се бори в живота си.Нахалните и не толкова нахалните-мисля че всеки успява по различен начин.

Аз чакам отговора на iv4oiv, минимум 3 000 знака!

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    Ами има нещо такова Но според мен не винаги нахалните успяват. Просто трябва да оцелиш момента
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Голям фен Аватара на NamelessRomantic
    Град
    Един объркан човек в един объркан свят.
    Цитирай Първоначално написано от afterforever

Благодаря за вниманието.
    Не бих се изразил точно по такъв начин,но съм съгласен.Поне в обществото в което съм през по голямата част от времето си - даскалото - е така.Ако не си отворен и нахакан те приемат за "сдухан" "задръстен" и т.н. , а там човек твърде много зависи от колектива.Има връзка между това дали си "нахален" и дали ще успееш.
    Ако има нещо - свиркай на ЛС.

Голям фен Аватара на NamelessRomantic
    Град
    Един объркан човек в един объркан свят.
    Цитирай Първоначално написано от afterforever

Благодаря за вниманието.
    Не бих се изразил точно по такъв начин,но съм съгласен.Поне в обществото в което съм през по голямата част от времето си - даскалото - е така.Ако не си отворен и нахакан те приемат за "сдухан" "задръстен" и т.н. , а там човек твърде много зависи от колектива.Има връзка между това дали си "нахален" и дали ще успееш.
    Ако има нещо - свиркай на ЛС.

да,трябва да имаш самочувствие,че си нещо и можеш да се справиш със всичко.ако си некъв залюпен и умрял нищо няма да станеш.

Град
    Там, където е сърцето...
    Ами определено трябва да си отракан за да успееш, защото в противен случай ще бъдеш прецакан от някой отворен и ще си останеш с пръст в уста. Просто хората, които са прекалено мили, добри и гледат да не наранят случайно някой с постъпките си в повечето случаи остават прецакани.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true... Follow me and I'll take you there..

Не само но главно..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си