от яйца дебелее ли се ?
Първоначално написано от sexy_baby_originale
Не , не се дебелее. Ако се дебелееше , те нямаше да присъстват във всяка диета, а и най-малкото яйцата са полезни.
Envoi moi ! ;]
Не,дори яйцата са главен продукт във всички диети,но не трябва да се прекалява с тях,2 яйца дневно са добре .
Също така,яйцата трябва да бъдат варени,а не пържени.
На мен пък в 7 - ми клас една даскалка по биология ми беше казала, че от яйцата се е пълнеело, но от варените(каз ми го, защото аз бях мн слаба тогава).![]()
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
В 100гр варени яйца има 154 клаории,не мисля,че е много,едно средно яйце е 53грама,следователно с две яйца ще успееш да закусиш,разбира се малко сиренце,чай и препечена филийка.
напротив и пържените яйца се полезни и не се пълнее от тях...аз освен омлет по друг начин не ги ям и не съм качила, а ям най-малко 4 пъти седмичноПървоначално написано от SoFarSoG00d
![]()
В книги съм чел че за 20 годишен човек повече от 6 яйца седмично е вредно за кръвно, холестерол и др. за 60+ пък повече 2 яйца на седмица увеличава риска от инфаркт![]()
Вярно е,не трябва да се прекалява с белтъчини,може да доведат и до алергии.Първоначално написано от Jesus
подкрепямПървоначално написано от SoFarSoG00d
![]()
само да вмъкна, че става въпрос за жълтъка на яйцето, белтъка не вреди
Мдам, яйцата са полезни, но не в големи количества; по-добре яж белтъците само, ако искаш да отслабнеш, те не са толкова калорични, и доколкото знам - по-полезни.
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Това къде го пише? В "Жената днес"??? Не е вярно! Яйца могат да се ядат в неограничено количество!Първоначално написано от silver_moon
Grumpy old madman
инт мие аз като ям по 4 на денПървоначално написано от Canis_Dirus
как така не съм умрял до са
![]()
Ми то могат, ама последствията.....не е хубаво да се прекалява.Първоначално написано от Canis_Dirus
A.D.I.D.A.S.
Ако умреш, ще е защото ядеш много малко. Аз ям по 10-15 на ден.Първоначално написано от Darkkiss
Grumpy old madman
Какви са последствията? Обоснови се с медицинска литература за наблюдавани прецеденти!Първоначално написано от sadsad
Grumpy old madman
Да ти напиша доклад нещеш ли......може да се получи обрив примерно.Първоначално написано от Canis_Dirus
A.D.I.D.A.S.
Ако си алергичен - да. Но то е нормално, като си алергичен към дадена храна да я избягваш.Първоначално написано от sadsad
На здрав човек нищо няма да му стане.
Grumpy old madman
Яйцата са полезни,защото съдържат необходими витамини и аминокиселини,които не се съдържат в други продукти.Съдържат следните миркоелементи:калций, мед, манган, желязо, йод, селен и пр. Полезно е да се консумират1-2 яйца дневно.
Ако се прекали с тях може да се предизвикат алергии,защото понякога организмът реагира при насищане с белтъчини,повишаване нивото на холестерола.Едно голямо яйце съдържа 210мг холестерол,а дневната доза,която не води до сърдечна опасност не трябва да надвишава 300мг
Първоначално написано от SoFarSoG00d
![]()
![]()
Това не е вярно. Повечето изследвания не откриват никаква връзка между нивата на консумиран холестерол, серумен холестерол и риска от сърдечно-съдови заболявания.Първоначално написано от SoFarSoG00d
Grumpy old madman
Всяко едно нещо в прекалено големи количества,води до негативен ефект!Аз лично хапвам доста яйца,защото изразходвам доста енергия.
Абе я кажете за вегетариянците, на какви вещества се наблюдава липсва че ми е интересно, пък така или иначе си нямата др работа и спамите![]()
Ами да ти кажа нищо не им липсва,месото има заместители,но не чак толкова добри.Доколкото знам имат намалено количество на витамин А,което се съдържа в месото.Първоначално написано от Jesus
Есенциални мастни киселини DHA EPA (Омега 3)- нямат растителен източник. Единствено ALA си набавят от лен.Първоначално написано от Jesus
Недостиг на всички мастно разтворими витамини - най-вече B12 и като цяло група B.
Също недостатъчно витамин А. В морковите витамин А няма. Има бета-каротин, което е ПРОвитамин А - тоест може да се превърне в ретинол (Витамин А),. но в много малък процент (под 5%). 100 грама дроб се равняват на няколко килограма моркови.
Grumpy old madman
Знаех си че да си вегетарианец е вредноДа постиш обаче не е
защото на празници може да ядеш риба
![]()
Аз постя,това се отразява добре на организма,човек се пречиства.