- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Вечният спор- Софийски Университет или УНСС ?
Първоначално написано от StillNoob
Пълни глупости! Тази зима в СУ и нито веднъж не ми стана дори хладно. Преподаватели има и стари и млади. То май навсякъде е така. Колкото до изперкалите - навсякъде си има черна овца. Младите са готини, а възрастните са опитни и определено има какво да се научи от тях. За базата на НБУ вече ми омръзна да слушам. Базата, разбира се не е без значение, но е един от последните фактори, които способстват за това студентите да научат нещо. Таксата ми в СУ е 135 лв и 50 ст. И средно е между 200-300 лв на семестър и само на медицината е повечко. А за това да се плаща за изпити не съм чувала. Не отричам - сигурно има и такива случаи, но не са масова проява.
Pulni gluposti drugiq put xD Po novinite go kazvat 4e parno tam nqma i reportaji ima6e daje s studenti ot SU ! Q da vidim sega : ako primerno iska6 da u4ii6 informatika dali 6te izbere6 SU ili NBU? Az sum hodil na kursove v NBu po informatika i kompiutrite tam sa 3 puti po dobri ot moq koito e na 1godina xD! + tfa starite kompiutri na NBU otivat v SU kato dareniq xD ! A tova za pla6taneto za izpit go ima navsqkude !
ѹ WoW - nO7 4 g4m3 , 1'7s 4 w0rLd ѹ
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Във фми какви ли не огранизации не правят дарения и имат страхотна база, това за майкрософт и айбием го изключвам, те са си редовни.
Мога да ти кажа че във фми са първенците на българия в IT сектора. Имам наблюдения в/у информатиката в НБУ и трябва да отбележа, че не може да се сравнява с тази в СУ, доста по-високо е нивото в СУ![]()
Какъв вечен спор беот 1888г. Софийския е най-доброто више учебно зоведение у нас
P.S. Мнение на класик...без нападки моля![]()
..
За цялата ни злоба в сърцето идва ден и всичко се връща... [!]
Един верен пост не видях в тази тема![]()
В момента и ДВАТА университета
са потънали и затънали и заляти от корупция,повлечени са от старите си системи на образувание на студентите... рядкост са хората,които обновяват това което преподават с тенденцийте в науките... учат се неща използвали се преди 50 години,нищо практически не се научава и в двата университета....
някой ако каже е обратното трябва да е много заблуден
към днешна дата смело мога да кажа че в БЪЛГАРИЯ висшето образувание се използва единствено и само за вадене на пари
За 1 година нищо не научиш... или това което учиш са неща,които никога няма да са ми полезни,бях подложен на гавра от дядовци със стари разбираня,които кипят от живот когато се гаврят със студентите
друго не видях до сега,да видим за напред какво ще видим....
Някак си загубих надежда,че ще се извлече нещо добро
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Първоначално написано от StillNoob
Хич не ме интересува какво си гледал по телевизията. Аз пък бях там и цяла зима и дори по време на газовата криза и пак не беше студено. Очаквах компютрите в СУ да са някакви супер стари печки, но се оказа, че греша. На повечето факултети тази година им беше направено дарение( и то не от НБУ, а от международни организации) и всеки факултет си има специална лаборатория с компютри, които са на много добро ниво.
^Много ми е интересно в кой факултет учиш и в кои си била. Защото съм имала честта да пообиколя три-четири факултети и положението далеч не е така розово, както го описваш ти. С изключение на Медицинския факултет може би, но той е такъв, защото е на 2 или 3 години едва.
Уча в ГГФ и факултетите, които са в Ректората ги знам на какъв хал са. Също и Философския факултет, Стопанския(тези на 4-ти километър), в Биологическия само съм била на спорт.
Пф,голям спор,спорят само тея,дето си нямат работа (нищо лично).Двата университета са коренно различни,и въобще не би трябвало да има спорове,ама...
Аз лично не бих могла да вляза в УНСС,просто защото нито една специалност там не ме интересува,но това не значи,че подценявам университета.