- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- празника на МАЙКАТА (8ми март)
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
еехх...синко, синко и на 100 години да станеш пак акъл нема да ти дойдеПървоначално написано от tqnko
![]()
Да то е лесно да се каже, ама ако не подарите нещо на гаджетата и ще има мрън мрън 2 години...
The Spark
аз защо знам, че е празник на работещите жени и всичко е тръгнало от СССР![]()
да бе даПървоначално написано от 5StaR
![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
не видя ли мен колко ме псуваха защо ти трябваше да се забъркваш и теб да те псуватПървоначално написано от 5StaR
Да се намеся ли и аз !?Първоначално написано от Jesus
![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Ерм аз си казвам мнението, не виждам причина да ме псуват
The Spark
Diamonds,Mexico,Tequila
Момиче съм,по кое не ми личи?
http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall
През т'ва ми е на кой е било празник,едно цве'ке на мамето,а другите си **** майката![]()
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Чери виждаш, че наистина се намериха хора, които да ти опонират, иначе си съвсем права... да не ти пука, който иска да ти го честити... ;х
ti uikipediq ako slushash (chetesh), seriozno trqq se zamislish vurhu jivota si xaaxaxaxaxaaxПървоначално написано от SuperBadSuperFresh
^ по-добре уикипедия,отколкото теб..
мен ми е все едно...баща ми миналата година ми подари цвете,ама пък не съм раждала..![]()
![]()
Уикипедия е оналйн формат на световна енциклопедия в книжарницата, само че, доста по - развита и обогатена.Първоначално написано от cherinka
Едва ли има толкова луди, че да публикуват информация за различните страни в световен сайт.
Това, че ти не го празнуваш, не значи, че и другите не трябва да го правят. Приеми го - ти искаш да бъдеш интересна.
![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
много ми е смешно като почнат да ги делят,от много време е прието че е ден на жената... а за какво е било замислено,вече от отдавна е забравено
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Ден на ЖЕНАТА е.
Иначе аз не се занимавам да отбелязвам нещо по-така, най-много да отида да се почерпя с приятелки и така![]()
^ Не е ден на жената, а на МАЙКАТА ! Винаги е било така и така и ще си остане ... Не виждам дори смисъл, да се пускат теми във форуми по този случай, но както и да е ...
“Her lips say no, but her hormones say 'Oh my God, yes, more.”
какво точно се празнува на 8 Март ----защото явно никой не знае, но всеки претендира--- - ето малко фактология.
(А иначе кой каквото иска да си празнува)
Международен ден на жената
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществени постижения на жените.
Започнал като политическо събитие, празника постепенно става част от културата на много страни (предимно Русия и страните от бившия Съветски блок). В някои страни денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях (предимно колежки) - нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин. В други страни темата за политическите и човешки права на жените, отстоявани от ООН, са силно застъпени, и на политическата, и обществени борба на жените по света се гледа отговорно и с надежда.
История
Първият Ден на жената е отбелязан на 28 февруари 1909 в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия. Идеята за създаване на международен ден на жената се появява след бурната индустриализация и икономическа експанзия в началото на 20 век, която поражда протести за подобряване условията на труд. Календарното време на деня е свързано с първата масова проява на жени работнички, състояла се на 8 март 1857 в Ню Йорк. Жените от шивашки и текстилни предприятия излизат на протест против лошите условия на труд и ниските заплати. Работничките са атакувани и разпръснати от полицията. Две години по-късно, на същия месец, тези жени създават своя първи работнически синдикат.
В следващите години следват други протести, най-известният от които е през 1908, когато жените организират шествие през Ню Йорк с искания за по-кратък работен ден, по-добро заплащане и право на гласуване. На 27 август 1910 в Копенхаген се провежда първата международна конференция на жените социалистки, организирана от социалистическия интернационал. По предложение на германската социалистка Клара Цеткин се приема: всяка година в една от първите недели на пролетта да се празнува деня на работничките и на международната им солидарност, с цел да се мобилизират широките женски трудови маси за борба за равноправие с мъжете във всички обществени сфери на живота. На следващата година, Международния ден на жената е отбелязан от повече от един милион хора в Австрия, Дания, Германия и Швейцария, а през 1913 във Франция и Русия. Въпреки това, пожар във фабрика за дрехи в Ню Йорк убива повече от 150 работнички. Високата смъртност се приписва на липсата на превантивни мерки. На Запад Международния ден на жената се отбелязва през 1910-те и 1920-те, но постепенно замира. Той се подновява със зараждащия се феминизъм през 1960-те.
Демонстрациите на жените в Русия се смятат за първия етап на Руската революция от 1917. На 8 март 1917 работничките от Петроград излизат на демонстрация срещу глада, войната и царизма. След Oктомврийската революция в Русия, участничките във Втората международна конференция на жените-комунистки през 1920 в Москва също препоръчват Осми март за Международен ден на жената. През 1965 8 март е обявен официално като неработен ден и празник на жената в СССР. И днес денят е неработен в Русия и други страни от бившия Съветски съюз - Беларус, Молдова, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Украйна, както и в Македония и Монголия.
В България Осми март първоначално се отбелязва с беседи в тесен кръг на социалисти през 1911, през 1915 е първото публично честване. Като общобългарски празник Осми март започва да се празнува след 9 септември 1944. Отначало по предприятия, заводи, учреждения се правят събрания, на които се отчита приносът на жените в производството, културата, науката и обществения живот. След 1960 г. честването взема особено широки размери и става любим празник на жените от всички възрасти, особено в държавните учереждения. Даже празника получава неофициалното наименование „ден на колежката“.
Денят е официален празник в Армения, Русия, Азърбайджан, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Македония, Молдова, Монголия, Таджикистан, Украйна, Узбекистан и Виетнам и се отбелязва от мъжете като подаряват цветя на жените около тях - майки, съпруги, приятелки, колежки. В някой страни се празнува като еквивалент на Деня на майката, където децата правят малки подаръци на майките и бабите си.
Която и статия да прочетете,се ще пише,че е ден на жената.![]()
8ми март, чада мои, е всичко друго, но не и празник на 16-17 годишните момиченца. И не знам защо целият форум е залят със сто теми "честит 8ми март"... къде видяхте жени в тийн форум, не знам.
Празник на жената.
Празник на мама, преди малко й честитих.![]()
А ти вместо да се правиш на много "умна",защо не се поровиш из нета и не прочетеш някой друга статия?!Първоначално написано от cherinka
1.Деня на бащата не се празнува само в Америка![]()
2.За първи път "Деня на ЖЕНАТА" се е празнувал точно преди 100 години (28.02.1909 в САЩ)
3.А що се отнася до самата дата 8 март ... Първия път,в който тази дата се свързва с жените е през 1857 в Ню Йорк.Тогава жени от шивашки и текстилни предприятия решават да протестират срещу лошите условия на работа!2 години по-късно (ако не се лъжа) на същата дата създават свой синдикат.През 1910 се провежда международна конференция,на която се приема,че всяка година на тази дата ще се празнува деня на работничките и на международната им солидарност.С този празник се е целяло да се постигне равенство между мъже и жени!!!През 1915 година за първи път празника се чества публично и в България.
Тази история с "деня на майката" е просто някаква интерпретация на самия празник ... Все едно да кажеш,че щом в България през 1960 год. 8 март е наричан неофициално "празник на колежката",значи трябва само работещите жени да си го празнуват ... А като има и 15-16 годишни работещи момичета?!И те ли трябва да празнуват?!
П.П.Забелязала съм,че в последно време пускаш доста тъпи и груби мнения ... Да не те е хванала критическата?![]()
"от всички възрасти, "Първоначално написано от Pedigree
![]()
![]()
![]()
![]()
в тоя форум даже и в тема която има една дума написана и там ще се спори![]()
![]()
![]()
![]()
гледай ся закакво спорят.... я спорете кой с какво да си бърше Г***
ЕДИТ: Предлагам гласуване за да решите проблема си !