.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Град
    София

Въпрос относно изборите

До колкото ми е известно ако на изборите не се избере правителство се назначава такова служебно до следващите избори, та искам да ви питам ако и втория път се повтори, а даже и потрети пак ли се назначава или ако примерно в първия случай са нужни примерно 50% избирателна активност при вторите ще намалее нужния процент?

Виж, не съм наясно много с нещата, но ти препоръчвам да агитираш всички да гласуват. Може и с празна бюлетина да гласуват. Така ще ... мамата на турците. (Не ме трийте не съм расист) просто казвам истината

Цитирай Първоначално написано от ivanstef
    Виж, не съм наясно много с нещата, но ти препоръчвам да агитираш всички да гласуват. Може и с празна бюлетина да гласуват. Така ще ... мамата на турците. (Не ме трийте не съм расист) просто казвам истината
    Да да, точно с празна бюлетина ще пребориш гласовете за ДПС, много умно...

А по темата- ами доколкото знам няма начин на втори тур да не се избере правителство независимо с какви проценти спечели то. А оттам насетне партията с най-много гласове(но недостатъчни за самостоятелно правителство) се задължава да състави коалиционно правителство с която партия се разбере, за да имат парламентарно мнозинство.

Голям фен Аватара на CucAgMuH
    Град
    Архангелск, Русия
    Доколкото помня избирателната активност не от значение за изборите(т.е. няма да има нови избори ако избирателната активност е ниска).

Обаче има закони колко гласа трбява да има партия за да има предствител в парламента. Според глсувалите, по весели формули, които не са много ясни на обществото се определят местата в парламента, след което политическата група/партия спечелила най-много гласове предлага "кабинет"(т.е. министри и тем подобни).

Евентуално се коалират няколко партии и съставят общ проект за кабинет, за да са сигурни че ще бъде приет(формира се така нареченото "управляващо мнозинство" 50% + 1 глас).

Ако гласуването бъде отхвърлено, се възлага на 2-рата партия с най-високи резултати от изборите да състави "кабинет". По същата процедура. Ако и тя не успее - на третата. Пак по същата процедура.

Ако първите три партии с най-големи резултати от изборите не успеят да съставят кабинети се назначават нови избори.

Така бяха нещата преди около 4 години, не знам дали са променяли нещо
    Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.

My evul side ish powered by nostalgia... hush!

Град
    София
    А какъв е шанса и условията да се назначи служебно правителство?

Цитирай Първоначално написано от kalashnik
    За да има служебно правителство, настоящото трябва да си подаде оставка преди да му е изтекъл мандата. Тогава се насрочва служебно, което се състои от представители на опозиционните партии.

В момента обаче няма шанс сегашното правителство да подаде оставка и да не си изкара мандата, уви. Шансовете са пропуснати, а и изборите са това лято, тоест след броени месеци.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    За да има служебно правителство, настоящото трябва да си подаде оставка преди да му е изтекъл мандата. Тогава се насрочва служебно, което се състои от представители на опозиционните партии.

В момента обаче няма шанс сегашното правителство да подаде оставка и да не си изкара мандата, уви. Шансовете са пропуснати, а и изборите са това лято, тоест след броени месеци.
    А ако се извърши мащабен атентат и по време на събрание, когато има повече хора в НС бъде взривено и всички умрат може ли да бъде назначено ново служебно правителство.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от kristo

А ако се извърши мащабен атентат и по време на събрание, когато има повече хора в НС бъде взривено и всички умрат може ли да бъде назначено ново служебно правителство.
    Тогава САЩ ще дойдат да ни "демократизират" и освободят от "терористите", и ще си назначат тяхно правителство
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    scheint nicht so weit zu sein...
    хахах, това за САЩ беше добро , хаха...
    Искам да попитам- така и така е отворена вече тема за изборите, пък и моето питане е малко по-нормално от това по-горе- някой има ли инфо къде , освен в Берлин и Мюнхен/Щутгарт има избирателни секции в ДЕ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си