- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Клишета и безумия
Да има хиляди такива случаи.И изобщо повечето неща,които ги пишете и им се смеете изобщо не са суеверия.Абсолютно всички,които познавам(вече родили)не си изкарваха детето навън първите 40дни.Първоначално написано от krem4et0
Но няма грам логика. Впрочем с малинката какъв е случая?Първоначално написано от krem4et0
За 40те дни - поверие или не, аз няма да позволя чужд човек да стъпи вкъщи, нито то да излезе преди да минат толкова дни...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Aбе има нещо вярно в това. На майка ми страшно й са се ядяли джанки ,ама къде да намериш джанки февруари месец и тя все си е мислела за тях - на кръста имам петно , във формата на джанка.
През цялата си бременност майка ми скришом / но баща ми я е хващал / се е наливала с лимонов сок / този от шишенцата. Като съм проходила и когато за първи път съм отворила хладилника без да се замислям съм посегнала към лимоновия сок и съм си го изсипала целия в гърлото .. Аз и все още го правя между другото![]()
Envoi moi ! ;]
Не бих ги нарекла глупости, а традиции. Нека хората си предават традиции, защо не? Не пречи на никого.
Има и едно суеверие, че ако жената краде цветя докато е бременна детенцето ще има белег на цветето... Мама си е откъснала някакво лале докато е била бременна с мене и сега имам лале на кракаПървоначално написано от pifiella
![]()
Животът е адът описан в Библията!
Мит, който чух наскоро, гласи, че ако майката преживее стрес през бременността, детето ще се роди със светла кожа и сини очи.
Друга популярна дивотия, за която се споменава в учебниците, е пъпа на детето да се маже с говежди тор /вследствие на това се развива неонатален тетанус/ и познайте какъв е изходът за бебето.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
жена в цикъл не трябва да държи бебе в ръце. защо? и аз нямам никаква представа.
иначе брат ми на втората седмица го изведохме и нищо му нямасега е на 4 и според мен това за 40 дни да се крие е дивотия. дори лекарите от родилното ни казаха да го изведем малко след изписването.
Тези суеверия, които се описват се базират на реални случки, но според мен имат обяснение. Тъй като майката и плода са неразривно свързани през тези месеци и по пъпната връв преминават не само хранителни вещества, а и импулси от нервите на родителя, хормони, както и други вещества. По въпроса с белезите явно става дума за психосоматични симптоми, идващи от стрес. При това за шиенето вероятно е имало случаи, когато майката е била по-стресирана и си е внушила нещо и то е станало, това пак е на принципа на психосоматиката. Например едно време баба ми като ми шиеше чорап, ама така както си е на крака ми, ми даваше да държа нещо в уста, уж да не ми зашие акъла![]()
![]()
Ей такива работи са чиста психосоматика, както и плюенето в пазвата, ако си се уплашил
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!