.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 59 от общо 59
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Аз имам малина на лакътя, а кака ми круша на крака. При мен просто й се е преяла малина. При кака ми е изяла 1 круша скришом. Иначе имам 3-та братовчедка, чиято майка се е посипала с вряла вода като е била бременна. Детето се е родило с червени ръце и крака на мястото на изгореното. Баба ми се е бутнала за дупето от уплаха и баща ми имал белег с формата (и мащаба) на ръката на баба ми. Не съм го виждала де. На моя позната майка й се е уплашила от пожар и се е пипнала с ръце за бузите. Имаше доста големи белези, но ги махна оперативно. Изобщо за това явно има нещо вярно...Малинката ми ми го напомня всеки ден.
    Да има хиляди такива случаи.И изобщо повечето неща,които ги пишете и им се смеете изобщо не са суеверия.Абсолютно всички,които познавам(вече родили)не си изкарваха детето навън първите 40дни.

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Аз имам малина на лакътя, а кака ми круша на крака. При мен просто й се е преяла малина. При кака ми е изяла 1 круша скришом. Иначе имам 3-та братовчедка, чиято майка се е посипала с вряла вода като е била бременна. Детето се е родило с червени ръце и крака на мястото на изгореното. Баба ми се е бутнала за дупето от уплаха и баща ми имал белег с формата (и мащаба) на ръката на баба ми. Не съм го виждала де. На моя позната майка й се е уплашила от пожар и се е пипнала с ръце за бузите. Имаше доста големи белези, но ги махна оперативно. Изобщо за това явно има нещо вярно...Малинката ми ми го напомня всеки ден.
    Но няма грам логика. Впрочем с малинката какъв е случая?
    За 40те дни - поверие или не, аз няма да позволя чужд човек да стъпи вкъщи, нито то да излезе преди да минат толкова дни...
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Град
    Варна
    Aбе има нещо вярно в това. На майка ми страшно й са се ядяли джанки ,ама къде да намериш джанки февруари месец и тя все си е мислела за тях - на кръста имам петно , във формата на джанка.
    През цялата си бременност майка ми скришом / но баща ми я е хващал / се е наливала с лимонов сок / този от шишенцата. Като съм проходила и когато за първи път съм отворила хладилника без да се замислям съм посегнала към лимоновия сок и съм си го изсипала целия в гърлото .. Аз и все още го правя между другото
    Envoi moi ! ;]

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Нещо подобно с джанката. Преяли й се малини посред най-голямата зима. Яла компот, ама не било същото, хванала си с дясната ръка левия лакът...Нося доказателството. Знам, че няма логика, но явно има нещо точно в пипането и уплахата, прияждането...стрес може би.

hottie
    Guest
    Не бих ги нарекла глупости, а традиции. Нека хората си предават традиции, защо не? Не пречи на никого.

Мега фен Аватара на MiMcHeToOo
    Град
    Там
    Цитирай Първоначално написано от pifiella
    Знам,че докато майката е бременна,ако се уплаши от нещо и се пипне някъде по тялото,бебето ще има белег на същото място(на предмета,животното и т.н.,което е уплашило майката).Докато мама е била бременна с мен я уплашила една котка и се пипнала за корема и сега аз имам коте на корема....... (има си глава,уши.опашка,тяло всичко )Добре,че не е на лицето
    Има и едно суеверие, че ако жената краде цветя докато е бременна детенцето ще има белег на цветето... Мама си е откъснала някакво лале докато е била бременна с мене и сега имам лале на крака

Животът е адът описан в Библията!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Мит, който чух наскоро, гласи, че ако майката преживее стрес през бременността, детето ще се роди със светла кожа и сини очи.
    Друга популярна дивотия, за която се споменава в учебниците, е пъпа на детето да се маже с говежди тор /вследствие на това се развива неонатален тетанус/ и познайте какъв е изходът за бебето.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    жена в цикъл не трябва да държи бебе в ръце. защо? и аз нямам никаква представа.

иначе брат ми на втората седмица го изведохме и нищо му няма сега е на 4 и според мен това за 40 дни да се крие е дивотия. дори лекарите от родилното ни казаха да го изведем малко след изписването.
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Тези суеверия, които се описват се базират на реални случки, но според мен имат обяснение. Тъй като майката и плода са неразривно свързани през тези месеци и по пъпната връв преминават не само хранителни вещества, а и импулси от нервите на родителя, хормони, както и други вещества. По въпроса с белезите явно става дума за психосоматични симптоми, идващи от стрес. При това за шиенето вероятно е имало случаи, когато майката е била по-стресирана и си е внушила нещо и то е станало, това пак е на принципа на психосоматиката. Например едно време баба ми като ми шиеше чорап, ама така както си е на крака ми, ми даваше да държа нещо в уста, уж да не ми зашие акъла Ей такива работи са чиста психосоматика, както и плюенето в пазвата, ако си се уплашил
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си