- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Логика и логически задачки.
Да "електрически" будилник няма, има електронен.
Хау лейм ис дет:Д
Премерени нападки без удивителни(и клипчета) вървят, бе, споко!:Д
абе в тая тема само момичета пишете, къде са мъжете
стига спорите че т.12![]()
Първоначално написано от Jesus
xarem
не се оплаквай пък ти сега
Жените сме си злобни същества, не ми казвай, че не ти е направило впечатление.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
абе стига сме спамели че ще влезне васко и ще ти навлечем проблеми, а пък си хубаво момиче и не бива.
Загадката е по скоро въпрос![]()
Има ли бум на темите свързани с питане дали са забременели в резултат на 14ти февруари ?
ихаа... вече и Злобюл намесихме...
*ауч*
Попадате на изоставен остров, 3-ма оцелели след катастрофа на Дирижабълът "Лара Станфорд", другите двама са някакъв арабин и Бил Клинтън. За нещастие обаче ви хваща някакво местно племе канибали с очевидното намерение да ви яде. Хубавото е че има и шанс за спасение. Подреждат ви в редица, така че никой не вижда тези зад себе си, нямате право на никаква комуникация между вас си (има един дребничък пич в страни с отровни стрелички). 5 пера - 3 бели и 2 черни. Забучват на всеки в главата по едно, обаче няма никакъв шанс да видите своето си. Който си познае перото трябва просто да каже какво е и ако е прав го освобождават от редицата за казана. Мама му, на всичкото отгоре сте най-отпред! Как ще си познаете перото?
Ето ви малък жокер: почват да ги казват от зад на пред и последният го освобождават, уловката е защо е бил сигурен, че е познал, след това ще се сетите с какво перо е първият
аиде чао до към 19-20 часа![]()
Не мисля, че има уловка, само лошо и логически сгрешено условие, съответно преценяване, че хората са 5, макар условието да гласи друго.
Всеки вижда само перото на този отпред или на всички на по-предна позиция? Веднага, като извикаш залога си ли се разбира дали си познал? Кой е освободен, последният, който не си ти или само ти? Защото, ако виждаш всички пред себе си, последният в колоната ще си го познае, ако му е бяло и предпоследният ще си го познае, което не отговаря на условието, защото той не е осведомен, значи е сбъркал в предположението си. Ако последният е с черно, предпоследният пак ще си познае перото, значи не виждат всички пред себе си. Соу?
ПП:Това сме го решавали някога по математика, но не си спомням подробностите, уви:Д
бахти комплексирах се нищо не успях да разбера от това което каза
Питам за условието, бе:Д
Всеки вижда само перото пред него, нали?
Веднага след обявяването на перо(например петият казва "бяло" и познава) го пускат?
едит:
И най-важното, петият ли бива освободен или само ти(аз:Д)?
те са 3ма в редица и могат да виждат само перата на тези пред тях![]()
кажи, че си сигурен, за да не умувам напразно:Д
Ето малко по-подробна версия. 3ма оцелели, племето ги подрежда в редица и дава 5 пера 3 бели и 2 черни. на всеки слагат по 1 перо и може да вижда само тези който са пред него. Третият веднага познал какъв цвят е неговото, Какъв цвят е перото на 1вия
Ако е така(което ме съмнява:Д), първият и вторият са с черни пера.
И пак:
3-ият казва "бяло", освобождават го, 2-рият не е малоумен, ще се сети, че и неговото е черно. Хубаво, приемаме, че изчакват всички да си кажат перата, преди да кажат познали ли са. И пак, тъпо е, 'щото ако е така, и другите ще си ги познаят, което нарушава условието.
Много по-интересно щеше да е с петима(както я помня) и всички пера в действие:Д
еми аз е знам със 3ма и първите 2ма са с черни
И така мили дами ето ви 1 загадка която дори българският шерлок холмс( стрезов ) не би могъл да разгадае![]()
Ти и правиш комплимент че има хубави очи и усмивка тя се цупи, защо по дяволите ?
"Великите мисли идват в главата на човека толкова рядко, че никак не е трудно да се запомнят."
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн е измислил тази задача в началото на миналия век. Той смятал, че 98% от хората няма да могат да я решат. Пропорцията 98:2 и до сега не се е изменила. Ако познаете, значи принадлежите към гениалните 2 процента.
1. Има пет къщи боядисани в различни цветове: червен, зелен, бял, жълт и син;
2. Във всяка къща живее човек с различна националност: немец, швед, датчанин, норвежец и англичанин.
3. Всеки от тях пие един вид напитки, пуши една марка цигари и има едно домашно животно
4. Всеки от тях е уникален в пределите на групата (напитките, марката на цигарите, животното не се повтарят)
Въпросът е: на кого е рибката?
В търсенето на отговора ще ви помогнат следните жокери:
1. Англичанинът живее в червената къща
2. Шведа има куче
3. Датчанинът пие чай
4. Зелената къща – на ляво от бялата и...
5. ...нейният обитател пие кафе
6. Пушачът на Пал Мал има птичка
7. Живещият в къщата, намираща се в средата, пие мляко
8. Обитателят на жълтата къща пуши Дънхил
9. Норвежецът живее в първата къща
10. Пушачът на Малборо живее до собственика на котката
11. Собственикът на коня живее до пушача на Дънхил
12. Пушачът на Винфиелд пие бира
13. Домът на норвежеца е до синята къща
14. Немецът пуши Ротманс
15. Пушачът на Малборо живее до този, който пие вода
Да допуснем, че къщите са в права линия и едно от петте животни все пак е рибка
Това е по-лесна загадка в сравнение с предишната ми![]()
С чиста съвест си казвам че не можах да я реша.
Обаче сега си мисля че всички тука ще станат гений и да коментират колко е лесна тая задачааре да ви видим.
Забравих да кажа без google или друг интернет помощник !!!
жокер : трябва ви табличка и задачата се решава за 40-60 мин![]()
Бачо ти Алберт е бил женкар и здравата им го заби с тая загадка, изглежда че това ще е последната![]()
Тази я знам,но ще изчакам другите да се появят и да се пробват да я разгадаят
![]()
а предишната точно преди тази не можеш да е разгадаешдори и батко ти алберт не би могъл
![]()
Там не се изисква логика,а налучкванеПървоначално написано от Jesus
А и защо не кажеш отговора![]()
На
Ти и правиш комплимент че има хубави очи и усмивка тя се цупи, защо по дяволите ?
ако го знаех, ехеееееееееееееее, тва жените сте много сложни същества, а има 1 седмица в месеца през която сте отвратителни, тва е друга тема. Не мога да го проумея, ти и казваш, че има хубава усмивка и прекрасни очи а тя започва да се цупи, това никой не може да ви разбере.
Има 2 вида хора: такива който не разбират жените, и жените![]()
Ми просто някои от нас не обичат комплиментите
В смисъл все си мислим "това не ми е хубаво,онова не ми е хубаво" и за това не хапесваме комплиментите
(пффф,че тъпо го написах
)
Нооо нека не излизаме от темата,че може някой мод да ни се ядоса и да завърти ключа![]()
![]()
![]()