- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Логика и логически задачки.
(1+9)това цялото на 4та степен - (6-5)
|99| модул от 99
Познах ли ?
Jesus гив ит ту ми![]()
Знаеш за какво говоря![]()
еми значи..
тъй като може само по веднъж веднага ми дойде идеята,че:
1+8=9
2+7=9
3+6=9
4+5=9
и това е..
1234 + 8765 = 9999
![]()
може да има и по-лесни начини..ама след драсканици по тетрадката получих само това..![]()
ЪъКое е най-малкото число, което може да се напише с две цифри? Ами кое е най-голямото, което може да се напише с две цифри ?
За това ми дойде само на ум 10 и 99..
![]()
май така..
1. Купува се.
2. Който го купува, не го ползва.
3. Който го ползва не го вижда.
Еее?![]()
\Първоначално написано от YouCantStopMe
/
A на другата още нямаме верен отговор
иии тука е момента за една думичка която все съм искала да кажа ама все не е бил момента... ДЕРЗАЙТЕ!![]()
м нее..Първоначално написано от Jesus
ПОЗНА!Първоначално написано от Goddess
Браво.
Айде очакваме друга загадка.
Условие (от МЕНСА):
Един човек нямал ръчен часовник, но имал много точен будилник, който обаче понякога забравял да навие. Веднъж, когато се случило това, той отишъл до един негов приятел, прекарал вечерта у тях, върнал се вкъщи и нагласил будилника. Как е сторил това, без да знае предварително времетраенето на пътуването?
това има доста и все оригинални отговористават с допускаме че прави еди какво си .... Да речем са А и Б хората
чакам вашите решения
![]()
Върнал се е точно в часа,в който е отишъл предния ден при приятеля си...![]()
е това е доста субективнотрябва да има малко повече размисли
![]()
"Един човек нямал ръчен часовник"
Видял е от ръчния часовник колко е часът.
След като е нямал ръчен часовник е погледнал gsm-a си![]()
да..Първоначално написано от Briseis
и аз за това се сетих,ама..![]()
Ех как не знаете че часът винаги е 6 без 10![]()
Нова :
Човек е изправен пред съд, но е невинен. Не може да се реши да го екзекутират или не, затова съдията предлага да сложат в торба едно листче, на което е написано "Невинен", и друго, на което пише "Виновен". На другия ден - което листче изтегли човекът, така ще се реши съдбата му. Но понеже съдията бил гаден, сложил в торбата 2 листчета, на които пишело "Виновен", като естествено на никого не казал, и никой не го видял, освен един от пазачите. И понеже му домъчняло за човекът, му казал за измамата на съдията през нощта.
Ето и вашата задача - според вас как човекът ще се измъкне от тази ситуация като "Невинен"?
Ще направи като фокусниците...ще си напише собствено листче и без никой да забележи,ще го извади от ръкава си,а на него ще пише НЕВИНЕН![]()
близко но не съвсем, идеята е да направи така че да трябва да се види другото а той няма право на глас
Ще направи така,че да изчезне листчето,което е изтеглил (примерно ще го изяде) и то ще е останало "Виновен" т.е,че е изтеглил "Невинен"...ама после могат да го набият че го е изял ...![]()
ще накара да напишат листчетата пред него