- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- доста често миене на ръцете
честото миене на ръцете може ли да доведе до инфекция на кожата или само се напукват
До нищо![]()
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
Първоначално написано от sl
не ти хващам смисъла на въпроса
ако ще ги миеш често кремче за ръце след всяко миене и проблем е решен
![]()
напукват се и задължително слагай крем за ръце,за да ти омекне кожата и да не е груба
Когато осъзнеш, че бактериите живеят абсолютно навсякъде (даже и в теб) ще спреш да си миеш ръцете толкова често.
А когато умници като теб разберат, че като ядеш сега след 5 часа си пак гладен, ще спрат да ядат... след това радостта ще дойде сама.. бахти
Опастност от инфекция би могла да съществува само при условие, че вследствие на дехидратация на кожата, се появят ранички, иначе-не.
Съвет-Спазвай добра лична хигиена, но не прекалявай и ползвай кремчета.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
и аз си мия ръцете доста често, но не за да се предпазя от бакрерии, тъй като ги има навсякъде а за лично усещане за хигиена, не мсиял, че има нещо лошо в това, а когато нямам достъп до мивка и сапун използвам мокри кърпички![]()
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
Под често какво имаш в предвид - на всеки 15 мин ли?![]()
Дефинирай често.
А ако ползваш например спирт за мазане на лицето или някакви други препарати за изсушаване на кожата може да получиш нещо и върху кожата на ръцете.
да, може!Първоначално написано от sl
Честото миене на ръце нарушава защитния слой на кожата и се получават екземи , обриви , както и най-различни проблеми.
Envoi moi ! ;]
^ права си, но това ми е навик и не мисля, че е вреденсамата мисъл за милиони микроби ме кара да го правя, дори и след като се връщам от магазина си измивам ръцете
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]