Не прочетох темата, но стигнах до Максим...Точно, защото Максим го извърши имаше такава гласност в публичното пространство. Хиляди всяка година го правят и няма ни дело, ни бъкел. Защо трябва да се обръща внимание само на този случай? само последната седмица сигурно има 2-3 подобни....някой чу ли? Скоро и край Свищов стана подобна катастрофа със смъртен случай и осакатяване. Някой чу ли? за мен това беше просто раздухан случай и 1 от многото, от хилядите годишно...не знам за какво ви е толкова трън в очите. На мен не ми е...като знам колко други има, ама никой нищо не чува за тях, а мъртвите зад волана са просто статистика.
Колкото за насилието като цяло ще взема отношение по-късно. но не е виновна държавата. Я вижте в САЩ какво е? Виновна е липсата на възпитание, заинтересованост и контрол от страна на родителите! Голяма вина има и виртуалното пространство, което отключва насилието толкова рано и размива представите за добро и зло, живот и смърт, престъпление и наказание...
Преди години ни откраднаха колата в Шумен. Връщахме се от почивка с ця багаж и спряхме там да обядваме за 1 час. Отидохме в полицията. Пренасочиха ни към силова групировка(от полицията!!!). Отидохме във въпросния офис и минути след това влязоха въпросните спец-части. Имаше пистолети пред очите ми(тогава бях на 10), майка ми ни стискаше между краката си със сестра ми, а баща ми през това време беше "сплашван" в коридора...от спец частите.....Това защо никога от никой не се чу?