.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31

Как преборвате мързела?? :D

sdadsaad

Опитай се да се абстрахираш от телевизори, компютри и пи ес пи-та ... вземи си учебника, отиди в кенефа и ще видиш как ще проучиш...
    ПП. Можеш да си пуснеш тиха музика
    ПП.2. Това беше само предложение...мене попринцип не ми трябва много учене във вкъщи, защото просто слушам в час!

Град
    София
    Много просто, не ме мързи.

Голям фен Аватара на gLoRiToO
    Град
    Враца
    просто трябва да имаш голяма воля,като седна да уча(което не се случва много често) и ме домързи си казвам"Сега ще се учи пък после другите неща" и се концентрирам върху урока и много по лесно и бързо го научавам!
    LoVe Is LiKe ThE WiNd, YoU CaN't SeE It, BuT YoU CaN Feel It !!!

и аз имам проблем с ученето, честно казано
    например учебника ми по история днес цял ден стои пред клавиатурата, а аз вместо да взема да науча урока, се подпирам на него..даже в момента
    ноо в даскалото като стане напечено.. което ме подсеща, че трябва да прочете най-накрая тоя урок..

иначе.. простоо се старай да не мислиш за нищо друго, докато учиш..
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Град
    40 Miles from the Sun
    Мързелувам, мързелувам, но накрая си представям какво ще стане ако отида не научила на училище и се стягам. ^^

Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба
    мм изпробвал съм и тоя метод, ама... представям си кво ше стане ако не отида на даскало без да съм научил... и ето, ще ви го кажа - отивам, току-виж ме избере даскала да ме изпита, аз отивам отпред и гледам на кого му се отварят устата по-широко, за да го разбера по-лесно... и като си представя това... и се отказвам още повече да уча по предмети, които няма да ми трябват в специалността, която аз изучавам - Системно Програмиране... защо, например, са ми география, биология, история, като ще кибича по цял ден на компа на работа и ще чета и редактирам кодове, които мнозина смятат за йероглифи?

и аз съм безкраен мързел, това общотийнеджърска болест, няма лек аз пиша домашни в 11 часа вечерта
    [imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]

Мега фен Аватара на LittleDude
    Град
    bs™
    Компа ме изкушава, затова отивам в някоя стая без комп и телевизор, и казвам да ме заключат час час и нещо. ПОМАГА!!!

Супер фен
    Град
    Своге
    Чакам го да мине ...
    И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !

Голям фен Аватара на Rza
    Град
    Бръснарницата
    Това м ие най-големия проблем в живота примерно когато трябва да уча изключвам тв-ро,компа и трябва да ми е много тихо иначе се разсейвам също така да няма предмети,които стват за занимавка!Понякога ме мързи и да ям

Цитирай Първоначално написано от Jumbie483
    и аз имам проблем с ученето, честно казано
    например учебника ми по история днес цял ден стои пред клавиатурата, а аз вместо да взема да науча урока, се подпирам на него..даже в момента
    ноо в даскалото като стане напечено.. което ме подсеща, че трябва да прочете най-накрая тоя урок..

иначе.. простоо се старай да не мислиш за нищо друго, докато учиш..

Поозната работа.В момента учебника по Етика и Право е под задника ми,а литературата си подбирам лакътя...Божеее направо се чувствам жалък
    Слава богу добре че слушам в часовете и запомням 90%

Aма в даскало като стане напечено,за 10 мин или урока е научен от до,или пищова е написан еххх
    LastFM
    Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!

Град
    In Devil's Castle
    оставям го той да ме пребори сериозно.... пък имам матури
    someone else...

Голям фен Аватара на webmast3rche
    аз работя по въпроса

Като ми се до работи, земем да си легнем, че да ми мине ...

Град
    In the middle of Nowhere
    Ми не го преборвам,просто си ме мързиии...Докато не дойде края на срока или на годината
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Супер фен
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от Ivalinka
    оставям го той да ме пребори сериозно.... пък имам матури
    + Без матурите. Те са другата година!
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Танц

Звънците ми глупашки
    Нека бъдат нашия звучен съпровод.
    Усмивки веселяшки...
    Тъга са те, ала от особен род.

Честно казано не уча.Примерно по БЕЛ имам оценка,заради ходене по състезания,писмени работи в началото на срока,участие в час..натрупах около 4-5 оценки.По география и биология постоянно питам нещо в час,а следващия път отговарям на въпросите,след като прочета някое изречение от учебника или просто се сетя за какво става въпрос.Ако ми е приятен предмета,не ми е трудно да пиша домашни.По физика чета и то доста задълбочено,защото нищо не разбирам.По математика чета урока и решавам задачите след него(ако естествено мога),понеже по тоя предмет тотално ми куца всичко.Ии по химия четях преди,че даскалицата искаше определенията и формулите да се знаят наизуст.И мен страшно ме е мързел,не мога да се наспя,а уж съм втора смяна.Когато трябва да прочета нещо по някой от тези предмети,такова лигавене се започваа...и едни оправданияя...сещам се,че съм гладна,ожаднявам,заглеждам се в някой филм,дослушва ми се някоя песен и си пускам телефона,доспива ми се...

а на мен едва ли някой може да помогне. Пробвала съм всичко да се концентрирам (ама тва е нещо дето никога не става), пробвах да се изолирам от вс интересно (аве и в коридора се пробвах да уча ма заспах на пода) просто седна ли да уча и направо е ад дори 5 минути не издържам тряпва да правя нещо интересно или поне по лесно дори предпочитам да почиста целия апартамент до блясък в место да прочета и 1 ред от учебника. Слава богу това не ми пречи особено защото научавам вс в час

Парите лекуват мързела...

Специално за металите : теглите някоя яка чалгийка и почвате да слишате.... Повтаряте си че няма да я спрете докато не свършиш и си готов.... Е поне при мен помага

най-лесно се учи в петте минути преди часа-така си изкарвам 90% от оценките.Най-много за някоя важна контролна да си прегледам учебника отгоре отгоре и да гледам тетрадката ,а да си мисля за нещо друго.Кфо да се прай повечето неща са тооооллллллллкккккккооооо оооввввввввааааааааа скучни,че няма как да се концентрираш преди ножа да опре до кокала

Супер фен Аватара на gabri3lla
    Мързи ме за накои неща, но за учене никога

Дайте ни шанс да сбъднем мечтите си. Дайте ни шанс да изживеем дните си. Шофирайте разумно.

Голям фен Аватара на webmast3rche
    Блазя ти

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Трудно ми е да се наканя. Особено през почивните дни. Но седна ли - уча наистина здраво. Напоследък борбата е все по-успешна и се гордея със себе си.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си