Чувала съм,че Библията е "оразяна" в интерес на шепа хора,които да манипулират с нейна и изобщо с помощта на религията.В миналите векове църквата е била много богата,с огромна власт,включително и над краля.Един от способите й за трупане на средства били индулгенциите-листи хартия,които опрощават греховете...Ако в Библията пишеше,че душата е безсмъртна,кой би се поддал на манипулации от този тип,кой би плащал индулгенции,данъци и т.н,ако знае,че ако не го прави,няма да след това да се пържи в огън и жупел за вечни времена...
Мисля,че този материал може да докаже,че съществуват все още неразгадани загадки около Библията,също и че не всичко трябва да се взима за чиста монета в буквалния му смисъл... -> http://www.segabg.com/online/article...d=5&id=0001001
А по темата...Мисля,че характерът на този въпрос е по-скоро общочовешки,отколкото религиозен.
И не си мислете,че преди такива операции не се правят не се правят тестове дали си психично болен...Би било неморално не да се извършват такива интервенции,а да не се правят.