Това за 5-те кг храна е вярно. Причината е в това как действа нашето тяло. Когато постоянно го зареждаш с храна, то си "мисли", че няма как да остане гладно, ползва си каквото трябва и другото-изхвърля. А и да ти кажа 4-5 кг минават през устата ти на ден. Не само под формата на храна, а и на течности. Ако обаче ядеш рядко и малко тялото се "чуди" кога пак ще му дадеш храна и за да е сигурно, че ще има енергия трупа запас, а от това, което си изяла усвоява ВСИЧКО!
Да, храната трябва да е балансирана. Дюкан не е такава диета, защото те лишава от мазнини и ограничава въглехидратите в определени дни. Съотношението въглехидрати:белтъчини:маз нини трябва да е 4:1:1. Между другото при поемане на храна се синтезират ензими за усвояване и на 3-те вида и ако не поемеш поне малко от 3-те....не е добре.
Иначе аз бях на Байкова 38 дни(толкова са отключващата, същинската и заключващата диета). Почти нямаше ден без някакво прегрешение. Свалих си 6 кг и вече 20 дни по-късно не съм върнала иш грам, а си ям всякаква храна! Дребните прегрешения не те оттегчават и ти пречат после да им се нахвърлиш като невидял. Прегрешавай, а ако нещо те тревожи-разходи се половин час, направи някое упражнение...
Недиетичната храна стимулира метаболизма. Дори и Дюкан позволява в 3-ти етап 2 вечери да ядеш от всичко. Освен, че после не те изкушава храната, другата причина е стрес за метаболизма. Разбира се не говорим за прекаляване. До 2 хапки е казала Бриджит Бърдо.