Цитирай Първоначално написано от krem4et0
Ние си печем чушки. Вярно, слагаме ги в кесийки и във фризера, но просто ги печем, белим и това е...Не слагаме нищо. 1 пакет(15-тина чушки) с 3-4 КМ си ги хапвах, когато бях на млечни дни. Вкусно е с малко солчица. Колкото до КМ-вече не искам да ям купешко. 1 човек от съседно село ни носи 3 пъти седмично и майка ми го кваси. Подварява го, обира му каймака(страхотен е за запръжки, сосове) и го кваси. Няма нищо общо с тия сметани по магазините. не ми пука каква му е маслеността...вкусно е и знам, че ям мляко. Млякото в кутии и бутилки от магазина не може да се кваси. Защо ли?
Креми и аз съм съгласна с тебе, и аз страшно много си харесвам нашето краве мляко и наистина има вкус на мляко. Докато тук си взимам на Лактея 0.1% (просто защото така е казано) и направо не мога да го пия само мляко. Като вода с овкусители ми е, та и не само 0.1 процентовите, а и 5 процентовите, та затова бях казала че май всички купешки, без значение каква "Масленост" имат са еднакви.. А за чушките и ние си ги правим така, но миналото лято нямахме възможност да направим и затова си купувам от време на време, защото много ги обичам