- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- за или против смъртното наказание
(време е да се сетиш, че не му е тука мястото. Голямата конспирация не съществува, хора, проумейте го)
Един път съм лежал в районно управление и ми требваха 20 часа(толкова ме държаха), за да разбера какво е свободата...повервай ми не е толкова лесно като имаш само 1 легло, покрив и ти е топло!!!Първоначално написано от afterforever
Нали говорим за хора, убили други хора? Районното не е затвора. Районните са много по-мизерни. В половината районни управления в София, кагато вали вънка, вътре вали дваж повече. Не знам що не ми вярвате...Първоначално написано от TERRORMACHINE
Аз мисля, че доживотния си е много тежко наказание, дори и да ти е топло и да имаш храна. В крайна сметка нямаш свобода.
А за тези, които нарочно влизат в затвора - те влизат за по година, две и пак излизат - не е същото.
Пак излизат, за да влязат отново.Първоначално написано от raduna
излизат, влизат, излизат, влизат, 'ма не са постоянно вътре...
"Против" съм, защото ако някой е направил толкова лошо престъпление, то по-добре да гние до живот в затвора, отколкото да изпита няколко секунди болка и да се отърве от ада в затвора.
Това гниене само дето ние го плащаме ^^Първоначално написано от hottie
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
СМЪРТ ! Няма да го храня цял живот , за тва, че е утрепал някой ! СМЪРТ !
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
Що се отнася до депутатите, ЗА!
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
Дали ако знаеш ,че ако убиеш човек и теб те чака това ..ще го направиш... (изключваме това дали изобщо ше бъдеш заловен ..ама да предположим,че да)...Сега убиваш.. влизаш за 10-15 години .. излизаш и все едно нищо не си направил...Да.. обаче не само че си прекратил нечий човешки живот (Което е немислимо) ами си и стъжнил още нз си колко... (роднини,близки,приятели..) Та... аз съм ЗА не затова,защото ми харесва да си умират разни хора ( в случея изроди) а защото ако беше така много по-малко хора щяха да убиват...
Съгласна съм. В България условията в затворите хич не са толко страшни, а и наистина: колко хора биха се осмелили да отнемат човешки живот, ако с това рискуват да седнат на електрическия стол? Убийствата просто щяха да намалеят.Първоначално написано от Mi6inka
А сега какво? Колко често чувате за доживотна присъда изобщо? То вече каквото и да направиш лежиш максимум 20 години. Поне в България е така.
Да бе, имайки предвид какво е в затвора, няма да ни се отрази толкова зле на портфейла.Първоначално написано от SiegHeil
Да не говорим, че често се допускат грешки...
по темата може да гледате филма "The life of David Gale" . Точно за смъртната присъда става дума. Много хубав филм.
Само да вметна, че вашите ДЖОБОВЕ нямат нищо, нищо, нищо нищо,НИЩО, АМА НИЩО общо със изържането на затворниците.
Точка.
Деее*а, майка му МАЛОУМНА, д****ба...
Прост народ, проста държава...
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Против.. Да не забравя ме все пак всички сме хора...
When you left I lost a part of me It's still so hard to believe Come back baby please, cause wE belong together !!
Против смъртната присъда съм. Никой не е Бог, че да убива. Освен това няма нищо по-лошо от това да живееш с мисълта, че си отнел живот и че ще прекараш остатъка от живота си затворен.
Брей, че съдите. Тоя трябвало да умре, онзи трябвало да умре. Че това е най-лесното. Както беше казано свободата е най-важното, нямаш ли я - загубен си.
Аз бих била удовлетворена да гледам човека, причинил ми зло да страда, да изпитва физическа и най-вече психическа болка, така че да се моли за смърт. Това да се убие за секунди няма да ме удовлетвори и ме превръща в убиец, като него.
Не е задължително да прекараш 10год. в затвора и като излезеш да си чист като сълза.Според мен някои от излезлите затворници стават още по-озлобени и по-жестоки.Аз съм "за" смъртното наказание,но то да се прилага САМО в случаи на изключително жестоки престъпления,защото в противен случай може да бъде убит някой,който е бил натопен примерно за кражба.
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
А да го гледаш как се мъчи, страда, физически или психически, на теб ще ти достави удоволствие ли?! Това мисля, че е доста... ъъъ... ненормално... А що се отнася до "причиненото ЗЛО(??!?!)"... нямам коментар. Ако някой убие мой познат, не само, че няма да искам да го погледна повече, на тия хора трябва да им забранят да притежават парцел в гробищата.Първоначално написано от HeartOfRaven
Ако е убил мой близък или ме е наранил до такава степен - да. Не мислиш ли, че е гавра и е крайно долно и унизително за близките на жестоко убит да получиш условна, глоба, делото да се точи години или в най добрия случай 10-15 години затвор?Първоначално написано от afterforever
А нормално ли е някакви 12-13 (или малко повече) годишни да пишат, че заслужават само смърт или биха го убили саморъчно като отмъщение?