.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 44

Hybrid View

Голям фен Аватара на rali4ka91
    Град
    София

Домашни маски за коса

Маска за коса с мед
    1 лъжичка мед
    1 жълтък
    1 лъжичка зехтин
    1 лъжичка оцет ябълков
    1 лъжичка шампоан
    Преди къпане се мажат корените и се разнася по цялата коса. Стоите поне 1 час, след което косата се измива. Става мека и обемна.

Маска за лъскава коса
    Сока на 2 лимона се смесва с 1 с. л. масло от пшенични кълнове. Втрива се в корените и по дължината. След 20-30 мин. се измивате и накрая изплаквате косата си с подкиселена вода с 2 с. л. Лим. сок.

Маска за подхранване и сгъстяване (прави се веднъж на 10 дни)
    1 ампула Прогестерон (купува се от аптеките, ако не намерите, заменте го с перли витамин Е)
    1 жълтък
    1 суп. лъжица хума
    Втривате добре сместа е корените на косата. Увийте с плик или шапка за баня, стойте с макста за около 1 час.

Подхранваща маска за обем
    3 жълтъка
    1.с.л. зехтин
    1 кафяна лъжичка ром
    Разбъркайте добре, нанесете сместа кичур по кичур и оставете да подейства около 20 минути. Добре е главата да се покрие с кърпа. Преди да се отмие, изплакнете с хладка вода.

Маска за блясък, прави се един път в месеца
    1 ампула, или 1 лъжичка бадемово маслo
    1 с.л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков)
    1 с.л. алкохол без значение какъв (ракия,водка,уиски или др.)
    1 жълтък
    1 с.л. кисело мляко
    Съставките се разбъркват на в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и снайлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30-2 часа.

Третиране на цъфтяща коса:
    Смесете 1 чаена лъжица мед с 2 супени лъжици зехтин, след това разбийте в получената смес 1 жълтък. Втрийте в косата с масажиране на малки секции. Загърнете главата си с найлонова шапка за душ за 30 минути. Изплакнете и измийте косата с шампоан.

Масажирайте косата и скалпа със затоплено масло от авокадо или зехтин. Загърнете добре главата си с кърпа. Оставете маслото да действа върху косата ви за 8 часа или за цяла нощ. Ако го оставите за през нощта, сложете върху кърпата найлонова шапка за душ, за да избегнете изцапването на възглавницата и завивката. Измийте косата, след което я изплакнете с оцет, разтворен във вода.

Маска с топъл зехтин

Град
    In tHe MiDdLe Of NoWhErE...
    Мерси многооо =D>
    Тъкмо си боядисах косата и ще имам нужда

ТфОйТо*ПлЮшЕнУ*МеЧе

br super si da napravqt temata vajna!
    ...да обичаш е като песен да пееш,но няма песен без край...

super shte probvam i az
    ...is just too little too late...

Thanks za infoto!
    You only see what your eyes want to see
    How can life be what you want it to be?
    You're frozen, when your heart's not open!!!

Guest
    злааааатна си Някой пробва ли някоя от тези маски

Голям фен Аватара на rali4ka91
    Град
    София
    Маска за тънка и изхабена коса
    2 лимона на резени
    2 ч.чаши гореща вода
    1 ампула витамин C
    Поставете лимоните в съд с водата на котлона. След като заври, намалете огъня и оставете да къкри поне 20 минути. Оставете сместа да изстине напълно. Прецедете сместа с тензух, като изстисквате добре парчетата лимон. Изсипете ампулата витамин C. Нанасяйте върху косата периодично, след измиване. Сместа може да се съхранява в хладилника около месец.

Маска за редовно подхранване на косъма
    3 супени лъжици рициново масло
    1 супена лъжица ром
    1 супена лъжица черен чай
    Разбъркайте добре и нанесете сместа в корените на косата и после по цялата дължина.
    Оставете маската да действа 2-3 часа и измийте с мек шампоан.

Белтъчна маска за мазна коса
    Разбива се един белтък на сняг. Към него се добавя чаена лъжичка сол, докато се получи гъста пяна. След това се сипва и сокът на един лимон и отново се разбива. Маската се втрива чрез масажи в кожата на главата. Държи се 30 минути.

И още доста :
    http://magi.triada.bg/article.asp?topic=KR&id=KR292
    http://bglog.net/Zdrave/11585
    http://radkahair.org/tanka%20kosa.htm

Guest
    Една от малкото полезни теми =D> Интересна е и има голям избор.Ще пробвам някои от тях.Мерси \/

Guest
    коя от всички ще е най-подходяща за моята капеца изтощена коса?Те са толкова много!

Браво мацка трябва да направят темата важна =D>

Имам един въпрос... пречи ли ако си направиш маска и спиш с нея..или е по-добре??Мисля,че ще има още по-голям ефект,но да попитам..?

Re: Домашни маски за коса

[quote=rali4ka91]Маска за коса с мед
    1 лъжичка мед
    1 жълтък
    1 лъжичка зехтин
    1 лъжичка оцет ябълков
    1 лъжичка шампоан
    Преди къпане се мажат корените и се разнася по цялата коса. Стоите поне 1 час, след което косата се измива. Става мека и обемна.

Маска за лъскава коса
    Сока на 2 лимона се смесва с 1 с. л. масло от пшенични кълнове. Втрива се в корените и по дължината. След 20-30 мин. се измивате и накрая изплаквате косата си с подкиселена вода с 2 с. л. Лим. сок.

Маска за подхранване и сгъстяване (прави се веднъж на 10 дни)
    1 ампула Прогестерон (купува се от аптеките, ако не намерите, заменте го с перли витамин Е)
    1 жълтък
    1 суп. лъжица хума
    Втривате добре сместа е корените на косата. Увийте с плик или шапка за баня, стойте с макста за около 1 час.

Подхранваща маска за обем
    3 жълтъка
    1.с.л. зехтин
    1 кафяна лъжичка ром
    Разбъркайте добре, нанесете сместа кичур по кичур и оставете да подейства около 20 минути. Добре е главата да се покрие с кърпа. Преди да се отмие, изплакнете с хладка вода.

Маска за блясък, прави се един път в месеца
    1 ампула, или 1 лъжичка бадемово маслo
    1 с.л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков)
    1 с.л. алкохол без значение какъв (ракия,водка,уиски или др.)
    1 жълтък
    1 с.л. кисело мляко
    Съставките се разбъркват на в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и снайлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30-2 часа.

Третиране на цъфтяща коса:
    Смесете 1 чаена лъжица мед с 2 супени лъжици зехтин, след това разбийте в получената смес 1 жълтък. Втрийте в косата с масажиране на малки секции. Загърнете главата си с найлонова шапка за душ за 30 минути. Изплакнете и измийте косата с шампоан.

Масажирайте косата и скалпа със затоплено масло от авокадо или зехтин. Загърнете добре главата си с кърпа. Оставете маслото да действа върху косата ви за 8 часа или за цяла нощ. Ако го оставите за през нощта, сложете върху кърпата найлонова шапка за душ, за да избегнете изцапването на възглавницата и завивката. Измийте косата, след което я изплакнете с оцет, разтворен във вода.

Маска с топъл зехтин
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

От доста време си търся някакви домашни маски! Как не съм погледната тук Добре, обаче имам въпрос - Могат ли да се съчетават маските или 1 да я правя тая седмица, а др след две, защото имам нужда от 2 маски и докато си правя маска нали нп да си правя и Подхранващ лосион за коса

Re: Домашни маски за коса

Цитирай Първоначално написано от rali4ka91
    Маска за коса с мед
    1 лъжичка мед
    1 жълтък
    1 лъжичка зехтин
    1 лъжичка оцет ябълков
    1 лъжичка шампоан
    А след това, когато се къпеш, нали пак си слагаш шампоан? Редовната процедура? Или нещо не се слага?
    You have been given eternity. It's time to spread your wings and fly...

Маска за мазна коса 2 ще я пробвам още днес.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
    Пиши после за ефекта

Цитирай Първоначално написано от Shtastl1va
    Пиши после за ефекта
    Направих си я снощи, за това ще мога да ти кажа утре какъв е резултата, защото по принцип си мия косата през ден.

Пиши после за ефекта
    Направих си я снощи, за това ще мога да ти кажа утре какъв е резултата, защото по принцип си мия косата през ден.
    Да то и аз съм така Но не мисля, че още след 1та ще има резултат, но пиши

napravete temata vajna

Пиши после за ефекта
    Да то и аз съм така Но не мисля, че още след 1та ще има резултат, но пиши
    Резултат има, определено. Днес косата ми не е мазна, само дето няма обем. Но наистина ми помогна тази маска. Съветвам те да си я направиш, но това, че на мен ми е помогнала, не означава, че и на теб ще ти се отрази добре, защото всяка коса е различна. Но пък няма какво да губиш. Само да не забравиш да измиеш маската с хладка вода.

Град
    TAM KADETO OBI4AM
    az pak si pravih maskata za proletniq kosopad, i da vi kaja...... nqma golqma razlika.no e fakt 4e samo 2 puti sam q pravila ( a i sam nerazpolojena) ------> tova pre4i li? taaa 6te prodaljavam da se maja... i 6te vidime
    Цитирай Първоначално написано от ™G-Baby™

Научих се - да копая дълбоко в мене,
    моите кладенци за да търся отново ,
    искрица надежда и частицата
    останала вяра.

Ей богу - кажи ми ти ,
    струва ли си риска,
    да дълбая отново?

И защо да го правя…?

Цитирай Първоначално написано от BeBsItO
    az pak si pravih maskata za proletniq kosopad, i da vi kaja...... nqma golqma razlika.no e fakt 4e samo 2 puti sam q pravila ( a i sam nerazpolojena) ------> tova pre4i li? taaa 6te prodaljavam da se maja... i 6te vidime
    Едва ли оказва влияние това, че си неразположена. Може би просто тази маска не е подходяща за твоята коса.

Мега фен Аватара на SunSmile
    Цитирай Първоначално написано от BeBsItO
    И аз си избрах тази маска, но понеже съм неразположена ще изчакам няколко дни. По принцип в такова състояние, почти никоя промяна на косата не действа. Не хващат кичури или бои за коса... предполагам, че и маските не действат, тва е някакво такова особено състояние
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

И аз имам един въпрос относно маската за разтеж. Пробвал ли я е някой? Дали е ефикасна?

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

Аз сега си намазах косата със зехтин.. надявам се да има някакъв ефект... Ще остоя още малко и влизам да я измия.

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си