Цитирай Първоначално написано от rubi
Цитирай Първоначално написано от NawleK
Цитирай Първоначално написано от rubi
Да ама нали се сещате че ако го направят така всички които извършат престъпление не могат да бъдат съдени като възрастни и много престъпници ще отърват кожа само щото нямат 21...тфа е пълна лудост+това в горе посочената Америка Шофьорска книжка се зима на 16.....тия правила според мен няма да попречат на никой да кара...те сега карат на 17 без книжка какво ще стане ако трябва да чакат до 21...още по-голяма лудница и учвеличен брой на каращи без книжка....
USA:

G1- 16 години(на писмен тест и не можеш да караш сам кола( трябва да има човек който има пълно G + 4 години стаж до тебе + да няма алкохол, не можеш да караш на магистрала и между 12 и 6 вечерта))

G2- 17 години ( не можеш да имаш повече от 1 човек в колата, не можеш да караш в алкохол в кръвта, не можеш да караш между 12 и 6 сутринта( да не говориме застраховката ти че е 300 кинта на месец))

G - 18 години (не можеш да караш повече от 1 под 21 години, не можеш да караш между 12 и 6 докато не навършиш 21)

G 4 stars - имаш право на 0.05 промила алкохол в кръвта, имаш право на 4 пасажера в колата (докато не навършиш 26-7 години застраховката ти не е под 220 кинта на месец))

за всички застраховки съм казал най-евтината(с най-тъпата кола като си)

сега за парите ако кажете че там лесно се искарват
не не се искарват лесно!!!

и тея дето ми викат ми то в УСА е така защо тука да не е така

ще ви кажа да ми го ********** и като не знаете да не си давате некомпетентното мнение.

ПС: да не говоря че тука като пиеш. пиеш за да си велик, а не защото си се сабрал с компания и пииваш за настроение....

като го приемат този закон
кажете чао на България (буквално)
предполагам че както сам виждаш съм дала прост пример и мисля че самия факт че можеш законно да караш кола е достатъчен...не ме интересуват подробностите около законите в Америка... обобщих какво би се получило ако се опитат да прокарат тези закони омаловажени и недоизпипани тук!!!
В Дания например са си решили проблема с младите шофьори с огромни застраховки...веднъж се плаща застраховка за млад шофьор(възраст до 24 години) и още веднъж се плаща застраховка за стаж до 4 години.....ама тъпото е че ти може да не си карал кола тея 4 години...оставаш си същия некадърен шофьор...и подминаваш застраховките
1. тея застраховки и тука ги има ако не ги виждаш
2. знаеш ли какви са идиоти тея тука?
3. няма значение къде си
или в америка как е
Ние сме Българи и в България трябва да си се оправиме ние сами
не да гледаме некфи пропаднали нации дето само по телевизията ги има какво правят
когато се смени правителството
и шибаните боклуци в България почнат да мислят като хора а не като боклуци тогава ще се реши всичко

вариант номер 2:

Всички скапани селяни се изнизвате от София и ~50% от проблема е решен в първата година...

но какво да ви обеснявам
винаги ще се намери кой да ме нападне
и никой няма да ме разбере
защото му е по лесно да се прави на ербап...