- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ЗА или ПРОТИВ задължителната казарма?
Слушам![]()
Първоначално написано от AnincetoSexy
То вече няма задължителна казарма. А аз съм против нея и дори да я имаше, щях да се освободя някак.
Хубаво щеше да е ако все още имаше да се възпитавамеобаче е много опасно че ако някое емо иде там ще изтреби всички
![]()
За връщането на военното обучение.
Да бе знам, ама слушах Батальона, че се сетих за тая тема и да ви чуя мнениетоПървоначално написано от afterforever
![]()
Първоначално написано от AnincetoSexy
Аз съм твърдо ЗА задължителната казарма!
Защо я махнаха,въобще?!
По-късно,ако темата се развие,ще се включа да се обосновя ....
И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !
Аз щи кажа защо я махнаха - глобализацията си казва думата.Първоначално написано от LiveFlower
На България и трябват умни хора, не армия! Да се оправи политиката, економиката и тогава да се оправи армията
Raise your fist!
Просто всички ги е стах от нас и трябваше армията да ни се съсипе, ние бяхме едни от тези в НАТО с най-голям процент от населението военни![]()
Хайде, всеки 2-ри да е военен... вие луди ли сте?
На темата и трябва анкета
Аз съм ЗА..
На днешните младежи определено им трябва твърда ръка и възпитание.. Както и да се научат на ред.
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
По 12 часа на ден 8 месеца да маршируваш, да се възпитава в теб чувстото, че каквото ти казват, трябва да го правиш... машинки ще ставаме...Първоначално написано от Jumbie483
Твърдо против! Загуба на време... Като сте много за влизайте сега в армията... пак ще ви научат и ще ви възпитат... аз се имам за възпитан младеж и не виждам нужда от нея... Плюс че там цари простотията...
An Evil Man
И аз все съм си мислил, че възпитанието се получава вкъщи, а в армията нещо друго се получава.. много лошо, ако оставим в казармата да ни възпитават.
Казармата далеч не учи да се прави, всичко което ти се казва. Това да не е куклен театър с марионетки ?Първоначално написано от afterforever
Ред и дисциплина не означава да се превръщаш в кукла за всички...
![]()
Дядо ми (мир на праха му) като бях малък ми казваше, че казармата прави от момчетата - мъже и че е нещо, през което трябва да мине всеки... Останал съм с впечетлението, че казармата е нещо добро
ЗА !
Казармата близко или далеч, учи точно на това - да правиш това, което ти се казва. Това е армия. В армията няма нито време, нито начин да кажеш "не", там де прави това, което ти се казва. Ред и дисциплина, на баба ми хвърчилото. Преспокойно можеш да научиш децата си на ред и дисциплина. Нали и училището на това учеше? Кво искате да кажете, че задължителната казарма, трябва да я има, за да се пълни с някви апатични деца, които само да броят дните си до уволнението? Който толкова много иска, казарма още има. Да ходи и да става войник, така поне ще прави това, което иска, а не да стои насила. Задължителната казарма е пълен измишльотък на някви болни мозъци, според мен, и според баща ми, който има нещо общо с тая работа.Първоначално написано от Jumbie483
Слабите характери ще се подчиняват на по-силните, в момента в който излязат от казармата, обаче, ще потискат всеки по-сляб от тях - не, няма да са марионетки за всички ; )
Да, преспокойно можеш да научиш децата си, но като гледаш днешното поколение, дали са научени ?
![]()
А вината, че не са, чия е?
Е да малко е нецивилизовано да ставаш всяка сутрин в 5 без 10 да се бръснеш със студена вода и да тичаш 10тина км за норматив, целият ти ден да е разграфен и да имаш 30 мин през деня за почивка![]()
Не е "нецевилизовано", военно е.
На родителите, естествено... Училището също не помага за възпитанието като знам какво става там..Първоначално написано от afterforever
Но въпроса е не кой е виновен, а кой ще ги възпита в крайна сметка. Защото всички се оплакват, че с всяко следващо поколение, България (и не само) затъва.. Е как няма да затъва ?!!
![]()
Тогава според мен би било много по-разумно да пратим родителите в казармата, за да могат да се научат как се възпитават деца. Но не... като се замисля, те родителите на тия 13-14-годишните са били в казарма (бащите им поне)... Казармата не е бавачница или място, където изтърваните да се възпитават. Там се дава елементарно военно образование. Трябва да се помисли за това как да се оправят родителите, а не как като родителите не мога т да се справят с децата си, се ще има и втори шанс. Как ще възпиташ едно "дете" на 18-19 години? То вече се е възпитало, квото има да му се възпитава. Първите 7 години са важни, след това училището. За казармата сте се хванали.Първоначално написано от Jumbie483