.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    От какво е плагиатствала авторът на Хари Потър?!

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    няма ли някой да гордо да заяви: "аз съм комерсиален, кефя се на масовите неща и съм щастлив". толкова ли е трудно да спрем да се правим да различни? да спрем да се натикваме в някакви стереотипи, само защото така ще сме "по-готини"?

аз слушам чалга, чела съм "Хари Потър", ходя на селска дискотека, нося масови дрешки.
    да, аз съм комерсиална.
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

А кво ти е мнението за Властелина, който е пъти по-комерсиален?

Град
    Shinigamiville
    Цитирай Първоначално написано от Briseis
    няма ли някой да гордо да заяви: "аз съм комерсиален, кефя се на масовите неща и съм щастлив". толкова ли е трудно да спрем да се правим да различни? да спрем да се натикваме в някакви стереотипи, само защото така ще сме "по-готини"?

аз слушам чалга, чела съм "Хари Потър", ходя на селска дискотека, нося масови дрешки.
    да, аз съм комерсиална.
    +1

ЗНачи "концепцията" за училище за магьосници е плагиирана от някъде, а елфите, орките и хората, различните "кралства" и идеята за пръстена, не е??

Град
    Shinigamiville
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Аууууу имаме си нов форумен всезнайко явно, ами да всъщност идеята за магьосническо училище е изплагиатствана, за жалост не мога да се сетя за името на произведението, защото подобни неща четях преди 15 години, но ако много държиш ще се напъна да се сетя.

Идеята за орките, елфите и т.н. не е революционно нова, колкото Пръстена е първообраз на целия жанр фентъзи в литературата. Да, имаме митове, легенди и предания, както и рицарските романи и т.н., но в случая говорим за различие в жанра, а не на използваните персонажи и същества. Много по-лесно за читателя е да му се представят познати приказни герои, отколкото да се създават изцяло нови. А това е и прототипа, затова и има по-добри книги в последствие, които развиват по-интересна фабула, изграждат доста по-разнообразни и разчупени вселени и т.н., но и при тях се забелязва една определена клишираност в сюжета, която ни отвежда до Властелина.

Сега очаквам някакъв смислен пост и от твоя страна, защото ми писна на "мъжкия полов орган" да пиша...
    аз обаче съм заинтересувана от тези произведения от преди 15 години с идеята на Хари Потър

Толкин познава прекрасно ужасно много митове, където както каза има идея за елфи и "глупости" и тя не е революционно нова (идеята). Думата "плагиатствам" означава И "вземам идеи от друг източник, литературни или научни". Не успорвам това, че Толкин е велик писател. Ще е доста тъпо, ако го направя. Беше тъпо и да срамнявам двете книги. Просто малко или не, Толкин също "плагиатства", а пък и искам да чуя произведението, което е прототипа на ХП.

Е аз правя разлика между автор и писател... може би е грешка, но така го чувствам. Може, ако го намериш въпросното произведение, чието име не се сещаш сега за даскалото за магии, да ми пуснеш едно ЛС, интересно ми е да го видя.

Град
    Shinigamiville
    мм ще може ли примерни произведения от които може Роулинг да е преразказала

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    az se se6tam za ne6to podobno na harry potter the worst witch mai e dosta po staro ot harito
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

В крайна сметка фактът, който е световно представеният е, че Роулинг е била бедна, а в крайна сметка само тя си знае дали е пплагиатствала или не...

манете ги тия Толкин, Роулинг...четете Зелазни

Супер фен Аватара на SiSsKkAa
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Масите са малоумни..90% от хората също, комерса е създаден точно за тях
    Мене примерно ми харесва да пърдя и да чупя неща по цял ден, а и със сигурност на още доста хора също, ама тва не го прави готино, нали ?
    a и ти се нямаш за малоумен като чупиш и пърдиш по цял ден

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от SiSsKkAa
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Масите са малоумни..90% от хората също, комерса е създаден точно за тях
    Мене примерно ми харесва да пърдя и да чупя неща по цял ден, а и със сигурност на още доста хора също, ама тва не го прави готино, нали ?
    a и ти се нямаш за малоумен като чупиш и пърдиш по цял ден
    Прочети това което съм написал 3 пъти..след това го прочети още 3.
    Ако не ти дойде просветлението най-вероятно си малоумна..
    And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
    I've lived for these few seconds
    For I am Winter born
    http://vbox7.com/play:d61898cb

зиге, бива ли да си толкоз лош

Зелазни е як, но и той не успя да ме грабне. Стилът му е супер рязък, неописателен и екшън-тип, но нещо не ми пасва в цялата мозайка.

Толкин е велик...за фентъзи средите. В общолитературна гледна точка не знам къде се врежда. Лошото е, че повечето го мислят за най-добрия във фентъзито, а в последните 20-30 години се излюпиха изключителни творци, които са много по-хора на изкуството от него. Това не омаловажава факта, че от него тръгват корените на любимия ми стил :ь

А Роулинг има свежест и оригиналност, но не колкото да направи поредицата й наистина стойностна и различна. Така го виждам азъ.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Изобщо не може да се сравняват Толкин, Зелазни и етц. с детски автори като Роулинг. В крайна сметка "Хари Потър" е книга за деца

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си