- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Въпрос относно определена "прослойка" на форума
От какво е плагиатствала авторът на Хари Потър?!
няма ли някой да гордо да заяви: "аз съм комерсиален, кефя се на масовите неща и съм щастлив". толкова ли е трудно да спрем да се правим да различни? да спрем да се натикваме в някакви стереотипи, само защото така ще сме "по-готини"?
аз слушам чалга, чела съм "Хари Потър", ходя на селска дискотека, нося масови дрешки.
да, аз съм комерсиална.
![]()
А кво ти е мнението за Властелина, който е пъти по-комерсиален?
ЗНачи "концепцията" за училище за магьосници е плагиирана от някъде, а елфите, орките и хората, различните "кралства" и идеята за пръстена, не е??![]()
![]()
аз обаче съм заинтересувана от тези произведения от преди 15 години с идеята на Хари ПотърПървоначално написано от Raybeez
Толкин познава прекрасно ужасно много митове, където както каза има идея за елфи и "глупости" и тя не е революционно нова (идеята). Думата "плагиатствам" означава И "вземам идеи от друг източник, литературни или научни". Не успорвам това, че Толкин е велик писател. Ще е доста тъпо, ако го направя. Беше тъпо и да срамнявам двете книги. Просто малко или не, Толкин също "плагиатства", а пък и искам да чуя произведението, което е прототипа на ХП.
Е аз правя разлика между автор и писател... може би е грешка, но така го чувствам. Може, ако го намериш въпросното произведение, чието име не се сещаш сега за даскалото за магии, да ми пуснеш едно ЛС, интересно ми е да го видя.
мм ще може ли примерни произведения от които може Роулинг да е преразказала
az se se6tam za ne6to podobno na harry potter the worst witch mai e dosta po staro ot harito
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
В крайна сметка фактът, който е световно представеният е, че Роулинг е била бедна, а в крайна сметка само тя си знае дали е пплагиатствала или не...
a и ти се нямаш за малоумен като чупиш и пърдиш по цял денПървоначално написано от SiegHeil
Прочети това което съм написал 3 пъти..след това го прочети още 3.Първоначално написано от SiSsKkAa
Ако не ти дойде просветлението най-вероятно си малоумна..
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
зиге, бива ли да си толкоз лош![]()
![]()
Зелазни е як, но и той не успя да ме грабне. Стилът му е супер рязък, неописателен и екшън-тип, но нещо не ми пасва в цялата мозайка.
Толкин е велик...за фентъзи средите. В общолитературна гледна точка не знам къде се врежда. Лошото е, че повечето го мислят за най-добрия във фентъзито, а в последните 20-30 години се излюпиха изключителни творци, които са много по-хора на изкуството от него. Това не омаловажава факта, че от него тръгват корените на любимия ми стил :ь
А Роулинг има свежест и оригиналност, но не колкото да направи поредицата й наистина стойностна и различна. Така го виждам азъ.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Изобщо не може да се сравняват Толкин, Зелазни и етц. с детски автори като Роулинг. В крайна сметка "Хари Потър" е книга за деца![]()