- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Къде е разликата между Корана и Библията?
Истината е грозна!Въпреки,че не е много приятно да си мислиш,че си на Земята не с някаква свещенна божия цел,че не си създаден от свята материя и т.н,а от сперма,маймуна и какво още беше там и си създаден,за да си роб...Малко като нож в гърба е.
Явно прекалено много ви се иска да сте специални и света да се върти около вас...но грозната истина е че сме специални точно толкова колкото е и едно куче.Както казах,колкото от по отгоре гледаш на нещата толкова по маловажно изглежда всичко....всички са едни мравчици,които се множат и измират и си мислят че над главите им има същество което ги създава всяко със специална мисия,обаче над главите ни има празно пространство.Тка е истината е грозна и боли когато казва.
И не казвам че понеже не сме специални да живеем в анахрия...това че се развиваме мисловно и тенологично е нещото което сме направили значимо.А и какво е са за нас 5 мил години....много голям период,а какво са за планетата ни 5 мил години...просто един миг.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Че приличат на извънземни тея от изображенията от линка...приличат,обаче това че са на няква планета дето идва на 3600 години малко прекалено фантасмогорично...според мен по скоро това са някви извънземни посещавали нашата планета с техни си "летящи чинии" и понеже са идвали много рядко и хората са решили че са на няква планета която идва рядко,понеже не са знаели какво представлява развит транспорт.Предполагам че тогава са съществували каруци и тем подобни начини за транспорт,но хората просто не са могли да си обяснят как хората могат да се предвижват по въздух и че изобщо извън планетата и затова са измислили тая планета.
Иначе древноегипетските изображения на извънземни кораби и извънземни същества е нещо удивително и факта че са посторени такива постройки като свинкса и пирамидите,които няма как да бъдат построени без изключително задълбочени познания по астрология и физика и математика и т.н.
О да извънземни има,но това че си въобразяваме че извънземните са богове е поради недостатъка на знания.
Мюсюлманите не признават Исус за син на Господ, както и непорочното зачатие. За тях Христос е пророк и името му фигурира в Корана. Обаче няма разделение на "наш Бог" и "ваш Бог". И двете книги казват, че има един единствен, разликата е в името.
Memento, homo, quia pulvis est et pulverem reverteris
прав сиПървоначално написано от mitternacht
Има огроомни разлики, но не съм чела корана за да ти ги посоча точно...
Господ винаги прощава докато при ислямската религия дори нямаш право да съгрешиш.При християнството основната идея е Спасението-Спасението от грехопадението,Спасението на Душата ...Едно от прозвищата на Исус Христос е Спасителя.
Докато при Исляма основното е в подчинението ,пълното и безусловно покорство пред Аллах.Всъщност буквалния превод от староарабски на думата ислям е покорство.Христинството поставя човека като автономна личност, а не като безгласен изпълнител
До колкото бях чел някъде,за жалост вече не си спомням точно къде...християнство означава абсолютно същото,а и за да си спасиш душата трябва да се подчиняваш на бог,което е абсолютно същото,само дето при онези джихати или там квито са им се обещават девици и блаженсто ако се подчиняват,а на християните им се обещава спасение,мир и спокойствие.
"Ако искаш мира,на ти секира"
Така както доброто неможе да същества без злото и мирът неможе да съществува без конфликтите.Цялата символика на християнстовото е противоречива и самоотричаща се,но човек трябва да се позамисли малко и да вклинчи и известна доза съмнение.
Я се позамислете малко...дори ако отидете в някоя изключително нецивилизована страна или някво племе ще видите колко много е наблегнато на вярата в божества,а когато отидете в някоя цивилизована страна,където хората използват сурватките си ще видите колко е голям процента на атеистите.
Не съм четла Корана, но на кратко съм разглеждала историята.
Какво е общото?
Ми да кежем ,че Корана е преписаната Библия
ако говорим коя е по оригинална корана е първата книга ...
следователно мили ми християни и евреи отпадате ... мюсюлманите са били първите написали този така известен роман
![]()
Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!
Epic fail.Първоначално написано от padnaloblak
тва което казах го казвам не ей така ... не само съм чел а и съм гледал документални филми за тези неща .. коранът е преди библията написан .. естествено ако някой има др мнение добре дошъл да е ама нека се обоснове![]()
Първоначално написано от padnaloblak
Коран в Wikipedia
650 г.Коранът (от арабски: أَلْقُرآن, Qur'ān, "четиво, лекция") е свещената книга на исляма, съставена в писмен вид около 650 г. по време на халифа Осман.
Последната книга от Библията, Откровението на Йоан е написана 90 г.
Не знам дали е казано, но принципно исляма е матриархална религия, а християнството е патриархална религия. Иначе не казвам, че сегашния изкривен ислям не изглежда много патриархална религия в отношението си към жената. Иначе и двете са хуманистични като цяло. Не гледайте ислямските фундаменталисти какво правят, защото същото е правено и от кръстоносците, но не това е в основата на Библията и Корана. Между другото няма да е лошо в тази връзка да се прочетат и двете гледни точки (за кръстоносните походи).![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Християнството не е хуманистична вяра.
А пък Исляма си е патриархален откакто съществува.
Пич, отвори прочети нещо.
Май, май като гледам ти си този, който трябва да отвори нещо да прочете, защото особено щом се отнася до християнството каза най-голямата възможна глупост. И въобще знаеш ли какво е хуманизъм и съответно хуманистична вяра?Първоначално написано от SolusChristus
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Най-смисления отговор до този момент.Първоначално написано от totenlicht
SolusChristus мс за инфото .. явно съм попаднал на нещо грешно ..
Драги кога е възникнал исляма?570години след Христа!
Корана е написан много по-късно около 650год. по времето на халифа Осман ,до тогава всичко се предавало устно,надали Мохамед го е написал тъй,като е бил неграмотен.
Докато Стария Завет списъкът на Книгите се завръща през 400г.пр.н.е...от където и да го погледнеш Християнството ,като религия е много по-ранна от исляма![]()
Абе стига с тия " Господ го няма " или " измислица " .. Кажете на родителите Ви по често да ви водят на църква или на джамия .. пффф .. Вярно , че с камъ да се убива неверник е доста брутално и да знаете тия свещенни книги са написани преди многоо време ( библията от 2000 години я има , а Корана от 800 - 900 години ) тъй че на времето е било нормално , да те убият с камъни , и живота да ти е много по - безмислен зада се жертваш за религията си![]()
Първоначално написано от totenlicht
Да и няма спор , че Християнстото е по - ранна , но нямаше нужда да ни убиждаш пророка ( незнаеш да ли е бил неграмотен или не , не си бил до него ) ...![]()
![]()
![]()
Не обиждам никого,фактите са просто такива![]()
Мен ме интересува кои са сходните неща в Корана и Библията,гледам твърдите,че едното е преписано от другото.
Първоначално написано от Liar
Ами не точно преписано , но изискват почти еднакви неща . Примерно 10те Божии заповеди и 32 мюсюлмански закона - за еднакви неща се говори , Да не крадеш да уважаваш родители те си а у , според двете религии има ад и рая , а това в други религии няма (в будизма се вярва след като умре някой човек се ражда като мишка ) .. Религиите за това са създадени да има ред справедливост ( не крадеш за да не гориш в Ада ) иначе всеки ще гледа да трупа пари , ще убива и т.н.
Будизмът съвсем не е товаПървоначално написано от Sevgincho
![]()
.
"И утре е ден" - казала еднодневката...
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.