.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 69 от общо 69
    ZA OTGOVOR NA TOZI VUPROS PURVO TRQBVA DA SE POGLEDNE ISTORIQTA NA RELIGIQTA,... PARVATA RELIGIOZNA OB6NOST SFORMIRATA KATO TAKAVA NEZAVISIMO OT SVOITE IDEI I RAZBIRANIQ MULTIPLICIRA sxemata za religioznost...V RAZLI4NITE SFERI NA NAUKATA BILO TO FILOSOFIQ, SOCIOLOGIQQ, ETNOLOGIQ ,BIOLOGIQ XIMIQ ,FIZIKA,ASTRONOMIQ I T. N. PREDSAVITE ZA RELIGIOZNOTO KATO 4AST OT JIVOTA NI SE RAZGLEJDA NAISTINA V SLU4AII SXODNO V DRUGI NE.TOVA SUZDAVA POREDICA XIPOTEZI ZA SAMOTO VAZNIKVANE NA TAZI 4OVE6KA PODROBNOST I NE E LAJA 4E NQMA FILOSOF KOITO DA NE ZASQGA NEINATA SFERA. PARADOKSITE KOITO POLU4AVAME PRI RAZLI4NITE DANNEVI 4ETENIQ NA TOZI TIP LITERATURA SA NEIZKLU4VAEMI,NOO PO GOLQM E PARADOKSA NE OT TOVA KOETO 4ETETE I RAZBIRATE A OT NUJDATA VIE DA POTURSITE TOZI IZTO4NIK. KOE VI KARA? KAKVO ISKATE DA ZNAETE VSU6NOST? DALI IMA BOG? KOI E TOI? KNIGATA E CENNO SREDSTVO NO SE ZAMISLETE NAD DUMATA BOG I OSAZNAITE 4E TOI NE SE TURSI V KNIGITE!

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от kolnot
    ZA OTGOVOR NA TOZI VUPROS PURVO TRQBVA DA SE POGLEDNE ISTORIQTA NA RELIGIQTA,... PARVATA RELIGIOZNA OB6NOST SFORMIRATA KATO TAKAVA NEZAVISIMO OT SVOITE IDEI I RAZBIRANIQ MULTIPLICIRA sxemata za religioznost...V RAZLI4NITE SFERI NA NAUKATA BILO TO FILOSOFIQ, SOCIOLOGIQQ, ETNOLOGIQ ,BIOLOGIQ XIMIQ ,FIZIKA,ASTRONOMIQ I T. N. PREDSAVITE ZA RELIGIOZNOTO KATO 4AST OT JIVOTA NI SE RAZGLEJDA NAISTINA V SLU4AII SXODNO V DRUGI NE.TOVA SUZDAVA POREDICA XIPOTEZI ZA SAMOTO VAZNIKVANE NA TAZI 4OVE6KA PODROBNOST I NE E LAJA 4E NQMA FILOSOF KOITO DA NE ZASQGA NEINATA SFERA. PARADOKSITE KOITO POLU4AVAME PRI RAZLI4NITE DANNEVI 4ETENIQ NA TOZI TIP LITERATURA SA NEIZKLU4VAEMI,NOO PO GOLQM E PARADOKSA NE OT TOVA KOETO 4ETETE I RAZBIRATE A OT NUJDATA VIE DA POTURSITE TOZI IZTO4NIK. KOE VI KARA? KAKVO ISKATE DA ZNAETE VSU6NOST? DALI IMA BOG? KOI E TOI? KNIGATA E CENNO SREDSTVO NO SE ZAMISLETE NAD DUMATA BOG I OSAZNAITE 4E TOI NE SE TURSI V KNIGITE!

PROBLEM LI VI E 4E PI6A S GOLEMI BUKVI DRAGI GOSPODINE ILI GOSPOJICE?

Проблем е, че не знаеш собствения си език.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Във всички религии, които могат да се определят като "истински", "божествени", дадени от Бог и правилни, трябва има сходства. Разликите са в начина и пътя към Бог, който може да е различен, отговарящ на различните начини и култури на живот.
    Араби - мюсюлманство, азиатци - будисти, европейци - християни и т.н.
    Всъщност това е твърде общо казано, но има нещо вярно в него.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: SME6EN E XABITUSA TI DRAGI GOSPODINE ILI GOSPOJICE, JIVEEM V DEMOKRACIQ I AZ JELAQ DA IZPOLZVAM LATINICA ZA DA IZRAZQ MNENIETO SI KOETO 4ETE6 ZVU4I NA BULGARSKI- AZ UVAJAVAM PRIEMSTVENNOSTTA A TVOITE PO6TLI OPITI ZA ZAQJDANE SAMO TE PRENIZAVAT I PETNI6 IMETO BULGARIN IMENNO S TOVA SI NEXUMANNO DYRJANIE....TAKA 4E DA TI E 4ESTITA KORONATA NA GLUPCITE KOITO SI MISLQT 4E 4EREZ PROSTOTIQ MOGAT DA DOKAJAT 4E SA VELIKI!! USPEX

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от kolnot
    Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    SME6EN E XABITUSA TI DRAGI GOSPODINE ILI GOSPOJICE, JIVEEM V DEMOKRACIQ I AZ JELAQ DA IZPOLZVAM LATINICA ZA DA IZRAZQ MNENIETO SI KOETO 4ETE6 ZVU4I NA BULGARSKI- AZ UVAJAVAM PRIEMSTVENNOSTTA A TVOITE PO6TLI OPITI ZA ZAQJDANE SAMO TE PRENIZAVAT I PETNI6 IMETO BULGARIN IMENNO S TOVA SI NEXUMANNO DYRJANIE....TAKA 4E DA TI E 4ESTITA KORONATA NA GLUPCITE KOITO SI MISLQT 4E 4EREZ PROSTOTIQ MOGAT DA DOKAJAT 4E SA VELIKI!! USPEX
    Именно поради факта, че изразяваш мнение във форум, трябва първо да се убедиш, че си запознат/а с всичките му правила. Едно от правилата е да се пише на кирилица, задължително. Отделен е въпросът, че сам се принизяваш на нивото "глупец", след като не уважаваш правилата. Със здраве.

П.П.
    Лично мен ме заболя главата, докато ти прочета мнението . А и все пак пишем, не ни интересува как звучи .
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Град
    Пловдив
    във времето
    To my assitant who’s always hassle’n me and to the ones talk’in sh@# with their backs to me, and to my ex-girlfriend who didn't care about me. To my ex-teachers who never believed in me, to the people who always want something for free:
    I DON'T GIVE A FUCK !!!

MI YSPEX VI JELAQ I PRIQTNO TAPEENE!

Чел съм Библията но като прочета и Корана ще ти кажа.

Задник съм!

Разликата между двете е такава, каквато е и между християнството и исляма.
    Не съм чела другите отговори.
    О б и ч а м.

disappointed. aggrieved.
    Hope.
    U don`t know me, so please shut the fuck up and fuck off.

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от TheMostBestest
    Разликата между двете е такава, каквато е и между християнството и исляма.
    Не съм чела другите отговори.
    No way?!
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Цитирай Първоначално написано от AhmedDogan
    Всички истински религии в основата си проповядват едно и също като човешки ценности. Лошо е когато бъдат използвани като инструмент за масова манипулация на хората с политически и икономически цели.
    За това вярвайте със сърцето си, но мислете с ума си. Бог е един, независимо как го наричаме.
    Allah snackbar.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от AhmedDogan
    Всички истински религии в основата си проповядват едно и също като човешки ценности. Лошо е когато бъдат използвани като инструмент за масова манипулация на хората с политически и икономически цели.
    За това вярвайте със сърцето си, но мислете с ума си. Бог е един, независимо как го наричаме.
    +1
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

и двете религии имат много общ неща
    най голямо влияние има общото им начало
    и двете идват от една по стара религия юдеизма
    разликата е в идеологическата представа за нещата
    и също така в това че
    исляма казва подчини се
    а християнството избирай

Голям фен Аватара на Xitap
    Град
    Vav fitnes zalata
    Конспиративните филми ги гледайте с 18 наум. Това може да се създава с цел дезинформация и законспириране на идеи. Самата идея за конспирация предизвиква присмех... това е и идеята на този тип филми. Така че някой някъде да си върши нещата и ако го обвинят, да се получи несериозно!

Стига с тези предрасъдаци.Не всички мюсюлмани са фанатици, които убиват наред заради велики идеали (терористи).Корана орпеделено не учи на това.Никъде в Корана не се апелира към фундаментализъм, убийства и нетърпимост.Естествено по-късно някои от сектите на исляма започват различни тълкувания на първоначалния текст... Основните ценности и добродетели, които са характерни за християнството са още по-дълбоко застъпени в Корана - справедливост, смирение, добронамереност, взаимопомощ, подаване на ръка на човека (не просто ризата), гостоприемство, вяра, молитва, любов към бога, почитане на родителите и т.н.Ей такава ми е представата за исляма и Корана най-общо.

Какво ти пука каква е разликата ми е интересно на мен

Цитирай Първоначално написано от SWASTIKA
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    тцтцтцтцт.....какво мирно и любовно виждаш в "убивайте неверниците с камъни" какво мирно и любовно намираш в убийството на египтяните в червено море,какво мирно и любовно намираш в унищожението на Содом и Гомор,които били еди какви си и еди какви си,а според мен сегашните градове в България са много по "разкрепостени"...какро мирно и любовно намиращ в унищожението и завладяването...ами в изтезанията и още много други....защото библията е изпълнена със болка,страдание,убийства и унищожения....кажи ми какво мирно намираш...това е пример какво ще стане ако не обичаме и не се подчиняваме на бог ли.....BULLSHIT!Това е начин за манипулиране,сега ако някой дойде и ти каже че ако не направиш еди какво си ще убие всичките ти роднини....това мирно ли е?Защото точно това е използвано и в библията и в религията като цяло.
    И на кое викаш "поза"...Българския манталитет(ако е в границите на допустимото,а не като Бай Ганьо)е доказано най-хубавия в целия
    свят....такъв манталитет като Българския няма никъде другаде по света,а това че цари анархия заради онея нагли пе*ерасчета които пускат онези ши*ани пропаганди за боеве,анархизъм и расизъм е отделно....България е в това положение заради ПОЛИТИЦИТЕ...те пускат пропагандите с политически цели....какво ще ти е виновно кучето ако го насъскаш средщу човек....ти си виновния,защото ти го насъскваш.....апффффффффффф ффффффффф
    Боже, прости им, те не знаят какво правят...

Вероятно болката в главата, но по скоро имбецилните ти изказвания са причина на напиша този пост.
    Ти си абсолютен! Моите поздравления, ако всеки един човек имаше твоите разсъждения, щяха да бъдат необходими точно 4 часа за края на Света. Значи, попринцип не гледам правопис и правописни грешки, опитвам се да ги игнорирам визуално, но някак си доста неприятно ми се набиват в очите и е ред да ти направя забележка. Всяко едно начало на изречение започва с голяма буквичка. Ето така. След всяка точица и запетайчица, а и не само има интервал. Предполагам ще кажеш, че не си длъжен? Правилно, но кой е длъжен да ти чете абсуртизмите? Би ми казал да прескачам, нали? Ще ме разбереш след мъничко.
    Цялото това твое безобразно видно малоумие дава началото на една апатичност към всички твои мнения и разсъждения. Опитваш се да бъдеш умен, интелигентен и различен от останалите по адски неистов начин. Ако хората казват едно, ти трябва да си в антипод на това, нали? Просто, защото това те прави малко по - интересен и идентичен сред останалите... Малко или много, не съм сигурен, това е доста жалко. Дори да имаш висше образование, което е вероятно колкото Левски да е бил гей, то не е по духовна семинария. Може би ще ти е трудно да ме разбереш, защото липсата на адекватност в мисленето ти е непринуден факт. Духовната семинария (повтарям се, което е факт, че не си разбрал от първия път) е най - голямото висше образование. Предлагам ти за втори път да го запишеш, да го завършиш и след като знаеш всичко да започнеш да философстваш кое, къде и как...

Издразни ме целия ти пост, рядко пиша в този смешен раздел, но такива изказвания ме принуждават.

Говориш, че религията е манипулация, нали?
    Искам само да ти вметна, че никой не ти казва: "ТИ ТРЯБВА ДА ВЯРВАШ В БОГ, ЗАЩОТО ТОЙ СЪЩЕСТВУВА, А, АКО НЕ ВЯРВАШ СИ АБУРИГЕН!!!" Никой не ти насажда подобно поведение, никой, нали?
    Осъзнаваш, че ти пропагандираш атеизъм и манипулираш психиката на някои хора, нали? Добре ли осъзнаваш, че това нещо може да ти доведе неприятности? Пропагандирането на атеизъм не е никак добре почитано, приятелю. Писмо до Негово Светейшество Максим или Митрополит Николай Методиев Севастиянов със твоите бисери може да ти доведе дори СЪД! Дело, което ще бъде спечелено от религията, повярвай...
    За какво може да бъде заформено едно такова дело?
    Подронване авторитета му, пропагандиране на атеизъм и манипулиране на хората, чрез него.
    Поспри се малко, че взе да ме изнервяш, детенце... Всеки може да напише писмо до там, всеки може да ти събере бисерите.
    Ще те помоля най-културно - Спри.
    Поздрави, Свастика.
    Поздравления, Свастика! Като прочетох коментара ти направо се напълних отвсякъде! Хубоу му стана
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си