- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- бихте ли воювали за България
Точно с това разпределение на силите и световен ред, няма кой да ни нападне, при евентуална промяна може да говорим.Просто в момента агресия против нас(или обратното) е невъзможна.
Атаката към нас не е само заради географското ни положение, а и миналото, което някои искат да върнат - т.е. отново да сме роби.
Пък такива като тоя са ми ясни, още от първия пост, който прочетох, видях, че е от онези със самочувствието без покритие. Сещате се - жалка картинка.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
За България бих си дал живота без да се замислям, но за скотовете, които я населяват не бих развалил и следобедната си дрямка.
Ти ме мани мене...аз съм тъп и сдухан и нямам личен живот..тфа е ясноПървоначално написано от ZipFail
![]()
Никой не ти говори за численост на армия и т.н. Просто наистина никой няма за какво да се хаби да напада България...освен прословутото и единствено стратегическо значение едва ли има нещо друго което си заслужава...може би самоковските компири![]()
Не знам кой е комплексара, аз дето съм реалист или вие дето имате нужда да се чувствате важни и значими![]()
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
Освен стратегическото положение?![]()
В момента разположението на ракетните установки и базите е приоритет №1 при евентуална война..
И пак ще ти го кажа, понеже явно си тъп като гъз..темата не е кой ще напада България, а какво ще стане АКО...в момента никой няма да тръгне да напада дори Русия и САЩ, далаверата е нулева..
Ще те поправя само за далаверата, тя не само е нулева, тя е отрицателна, помниме миналата година с Грузия, още ги е яТ. Всъщност турция може да ни нападне напълно реално, нищо че и двете сме страни членки на НАТО, причината е в това, че за да ни помогне някоя друга членка е нужно народното събрание да се свика, да вземе решение дали трябва или не трябва, ама те до тогава ще са ни превзели, като тактично ще заобиколят отстрани американската база. Друг вариант е Сърбия да нападне заради шопската салатаПървоначално написано от ZipFail
![]()
![]()
Оставете го тоя. Или не чете, или е някакъв твърдоглав наивник.
Вече ви написах. България отдавна е нападната, но от икономическа война, която се води успешно в полза на Турция. Пазарът ни е изцяло от турски стоки, за съжаление дори аз имам няколко такива броя в шкафа си нагънати, защото за съжаление НЕ намирам това, което искам от други пазари. И винага макар и донякъде моя, се поделя защото управляващите НЕ стимулират шивашките ателиета, не стимулират нищо българско, а само мажат очите на хората с глуповите реклами "Изберете българското", а в същото време носят италиански костюми, при условие, че имаме и хубави Български марки. ПРИМЕРНО.
Директна война в днешно време никой не прави, но икономическа - винаги. А дали има някой или няма да напада България - всеки вижда по различен начин - заблудените идиоти като нашия приятел тук не виждат, други пък с повече акъл си виждат сериозни причини и те не са само стратегическото положение.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Не, не бих.
Войните няма да се водят кой има по добра стратегия и по-голяма армия, а коя страна ще се сдобие с атомно оръжие
според мен точно това атомно оръжие, което всички мразят е причината да няма толкова много и сериозни войни напоследък... според мен войните в ирак и афганистан не са това на което аз му викам Война те са си партизански... без фронтова линия и тн. А за ядреното оръжие - точно то всява такъв страх от взаимно унищожение, че никой не се стреми към голяма война... представете си ако немците изобщо не се бяха захванали да го измислят сащ и ссср едва ли щяха сами да могат да си направят това означава, че те нямаше да се страхуват от взаимното самоунищожение, защото тогава е било нужно приблизително десетина минути ракетите да прелетят от едната до другата точка - пример кубинската криза на руските ракети им е са нужни секунди да заличат цяла америка от лицето на земята, но дори и тези секунди биха били достатъчни на американците да пуснат своите срещу русия, която би била сполетяна от същото само че десетина минути по-късно, а дни по късно целия свят би измрял от отделилата се радиация . А сега си представете края на всв без никакви ракети и ядрени оръжия... веднага след като ссср си разработише там уникалните подводници способни да се съревновават със американския флот веднага двете страни щяха да се хванат за гушите в трета световна, защото нямаше предварително 100% да знаят че се самоунищожат и в края на войната целия свят щеше да е напълно разрушен... защото от всв оцеляват само ссср и сащ всичко друго е разрушено... но накрая и те щяха да се самоунищожат дори и една страна да беше взела превес щеше да е твърде слаба вече за да се наложи... в наши дни да не мислите че ако северна корея и иран нямаха ядрени оръжия сащ нямаше и да им мигне окото и да ги нападнат... така че според мен ядрените оръжия запазиха мира на земята...
KarlDionic донякъде си прав, но все пак искам да нанеса няколко поправки върху отговора ти.
1. Самолетите от Куба до САЩ ще летят в зависимост това кой модел са, някъде между 6 до 10 минути ако са стратегчески и около 15 минути ако са балистически.
2. За подготовката за старт на една ракета са нужни минимум 40 минути, което означава че САЩ едва ли биха могли да реагират.
3. Руската система за засичане вражеските ракети може да ги засече още докато се води подготовка, докато американските радари засичат на 1000 км преди преминаването над тях.
4. Полетът от Русия до САЩ и от САЩ до Русия на една стратегическа ракета трае 25 минути, т.е. Русия ще може да приготви ракетите си, да ги изстреля и ще остане още време, докато американците ще узнаят до 15 минути преди удара.
5. Руската система за сигнализация е напълно автоматизирана, което намалява шанса за грешки, като пресява информацията на три нива. От създаването и през 70-те години до сега не е давала никакви проблеми.
Да поясня разликите между балистическа и стратегическа ракета сега.
Балистическа ракета - ракетата лети на суб-балистична орбита и единствения контрол над нея е първоначалното и насочване към целта. По план се изсползва за унищожение на военни обекти, според американската военна доктрина - за унищожаване контролната станция на противоракетната сигнализация на врага, според руската военна доктрина - за унищожаване ядрения арсенал на врага.
Стратегическа ракета - има постоянен контрол, може да променя курсът си, да бъде унищожена преди полет с цел отказ от нападение. Според руската и американската военна доктрина се изсползва за унищожение на големи обекти.
Чак си и верваш.Как може помийна яма като Русия да има по-добра система за засичане от САЩ?Не, че САЩ са ми много симпатични, но е абсурд толкова пропаднала страна да ги превъзхожда.
Системата за предупреждение на САЩ е от три наземни ешалона на запад - в Чехия и Полша, втория във Великобритания и третия по границата си, на изток е от два ешалона - Япония и пак по границата на САЩ. На северно направление отново са два - в Канада и погранични системи, на юг е от един граничен ешалон. САЩ разчита на крилати ракети да прихванат вражеските ракети и да ги унищожат по време на полет, но съвременните ракети са оборудвани с така наречените лъжливи цели които, които доста успешно заблуждават крилатите ракети, освен това съвременните ракети имат по няколко бойни глави, до 20 в най-новите руски и американски образци, което прави унищожението им доста трудно. Освен това субективния човешки фактор при него е много голям, което е един голям минус.
Руският противоракен щит е от три ешалона - първия са наземни радарни станции с радиус на прихват 6-7 000 километра, втория еалон са спътници които извършват видео контрол и следят за радиационни петна извън нормите, третия ешалон са космически радари които следят за наличието на американски сателити над територията на Русия извън отвърдените орбити. Руската система е напърно автоматизирана с второстепенен човешки контрол. След засичане на ядрени петна (аномалии) които не са типични за даден район веднага се правят снимки над и около тези обекти, след което информацията се проверява за достоверност, или след фото разузнаване ако са засечени нетипични за даден район обекти се проверява радиационния фон над областта който се променя значително при наличието на ядрено оръжие, тогава радарните станции правят проверка за наличие на сателитите за които споменах, след това отново след компютърна проверка се прави пресяване, при съмнения за опасност компютъра препоръчва най-удачния вариант за ответен удар и привежда ядрения арсенал - билистични и стратегически ракети в бойна готовност, на подводниците се получава команда за притготвяне на ядрените торпеда, стратегическата авияция се привежда в бойна готовност първа степен, ако радарите подадат сигнал за изстерялини ракети които застрашават Русия или някоя дрруга страна от ОДКБ президента получава ядреното куфарче и взема решине за времето от 5 минути, гарантираното време че ракетите ще излетят преди вероятния удар по военните обекти. От както е създадена тази система не е отказала нито един път. Системата прави проверка в архивите на всички държавни учлеждения за подаден сигнал за учебни стрелби от други държави, извеждане на спътници и така нататък.
прав си Т-72, че допуснах някои грешки за времето при изстрелванията за което се извинявамне трябваше чак и за тези неща да пиша тъй като не съм на 100% информиран за тях. но за останалото мисля, че съм прав
![]()
ДАааааааааааааааа![]()
„Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов.“
да
Ето какво ще стане когато желаещите отидат на фронта .
Първо ще бъдите най зле екипирани и въоръжени от всички , с калашника на рамо аловната бронирана жилетка един пистолет макаров или някои Аркус или какъвто са имали в поделението останал.Цялото ви снаражение ще тежи около 20 кила а може и повече.Как мислите ще се справители , когато врагът ви е въоръжен с последна дума на техниката и секретни оръжия които са разработвали години и сега им е дошъл момента да ги използват.Турция както я гледате не си седи на зад*ника и те си разработват оръжия както и всяка голяма европейска държава уважаваща себеси и сигурнста на гражданите си.Към това число България неможем да я причислим , що то тука техниката ни е морално и технически остаряла , военните ни се надяват на помощи от другите страни да им дадат някои самолетче или хамарче което при тях е било заменено от нещо по модерно и ефективно в бой.Танковете ни и ракетите ни стават само за скрап , за хеликоптери да не говорим 30 годишни летящи кофчези чуващи се от 5 км.Подводници цели 3 от които 2 са за части а една неможе да се потопи на повече от 15 метра, НО иначе плава , да плаши рибата става.
Един войник зада е ефективен в битка , трябва да е мотивиран и сигурен в себеси и оръжията които използва , да знае че ако бъде заловен в плен неговата държава ще направи всичко възможно да го спаси.
Повечето армий по света гледат да екипират войниците си с възможно най ефективни и надежни оръжия но също така и с малко тегло .
По пътя на логика е ясно че колкото по малко тежест носи войника и колкото е по подвижен толкова ще е по ефикасен в битка и %-та му за оцеляване се повишава.
Вие желаещите да се биете за страната колко ще сте подвижни с 20 кила на гърба , с 3-4 кила кобинки на краката и какви ли не още неща.Колко време ще издържите на бойното поле , легни стани , бягане залягане и т.н.Ако не ви убие връга ще ви убие умората.
КОгато вие сте на бойното поле ваще началници и управляващи ще са скрити в някои бункер в Стара Планина и ще си пият коняка.Знаещи че ще оцелеят и когато воината свърщи ще продължат да си въртят далаверите на гърба на Българските граждани които останат живи.
Аз ако стане война в която БГ да е застрашена първо ще изчистя изметта която ще се скрие по бункерите щото те са най големия враг на БГ.И след това ще престъпя към останалия враг.
beretta92sd няма значение как си екипиран. Куражът и патриотизмът ще бъдат и винаги са били най-голямото оръжие.Примери в световната история - много.
По темата - няма да се радвам, че България воюва, но ако това стане, веднага се включвам.
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
Ами ако имаше какво да защитавам , няма проблем ... обаче има ли такова в България![]()
Lumidee Feat. Pitbull - Crazy
Baby Bash Feat. Pitbull - Outta Control
Chris Brown & Pitbull & Lil Jon - It`s Official
Pitbull - I Know , You Want me
Pitbull feat. Lil Jon - Toma
Inna - On and On
beretta92sd става за автор в жълтата преса. В последно време оборудването беше подменено, говоря за брони, дрехи, радиостанции и т.н. Не дрънкай срещу Калашника, защо съм стрелял и с американски автомат на учения, просто за да пробвам, мога да ти кажа че Калашника е по-ефективен. Освен това България е единствената страна освен Русия която има ефективни автомати за подводна стрелба. Освен това америнаските вертолети са също толкова шумни. Единственото което търпи критика наистина е подводния флот, но затова са виновни от САЩ, защото когато Русия ни предлагаше две нови подводници на преференциални цени, за да вземе нашите две за музеят им на флота, САЩ не дадоха.
Нима нямаш чест и национална гордост? Нима нямаш род, когото да защитиш? И нима нямаш дълг към майка си и баща си да защитиш това, което са изградили?Първоначално написано от Sevgincho
На тоя свят има много бедни хора, щом нямат най-важните неща!
Първоначално написано от bulgarian1878
Е добре де , всеки чужденец , каквото и да е желае идва и си купува от тука това да е горите това да е електроцентрали и т.н. и то за много ниска цена , та друго за защитаване какво остава ? Освен , че ми говориш дълга за баща си и към майка си ??? И мислиш , че майка ти ще е горда много , че си загинал в Афганистан примерно за защитаване на българските интереси ? Само и само да вближем американския гъз малко повече .. ай стигаа![]()
Lumidee Feat. Pitbull - Crazy
Baby Bash Feat. Pitbull - Outta Control
Chris Brown & Pitbull & Lil Jon - It`s Official
Pitbull - I Know , You Want me
Pitbull feat. Lil Jon - Toma
Inna - On and On
Абе приятел, ти наистина ли не разбираш за какво става въпрос или просто се правиш на луд? Кой ти е казал, че ще ходиш да се бориш в Афганистан за САЩ? То ако беше така сега и аз щях да съм на фронта там, ама не съм. Щото първо, че България НЯМА общо с тия педерасти там, второ, че България НЕ трябва да защитава интересите на педерастите от САЩ и трето, че България днес няма НИТО една приятелско настроена държава, като изключим няколко групи от хора в Германия, Русия и Сърбия, но те са прекалено малко, за да се жертвам за техните родини. Говорим ти за нападение на България от когото и да е, или ако България нападне някого, но с цел и причина, а не щото на единия му хрумнало едно, на другия друго и айде да се "сбием". Я помисли малко кой патриот би се "бил за България" в Афганистан? Мислих, че си осъзнал какво ти говоря.Първоначално написано от Sevgincho
И да, майката няма да е горда, че си умрял на фронта, да не мислиш, че моята мила майчица остана радостна, когато ме попита "И ако стане война отиваш, независимо, че не си военен?", а аз й отговорих, че ще отида? Да не мислиш, че остана и много доволна, когато разбра по какъв път съм тръгнал и в какви среди се движа понякога? Обаче дългът към мама и тате не се определя като "воюване в Афганистан" или където и да е другаде без интерес на Родината ни. Айде помисли малко преди да напишеш пак някоя глупост, както тая горе.