- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Оценките ли показват какъв човек си?
Не съм съгласен със теб. В другите държави учениците в по-горен курс учат това което ги интересува, с което искат да се занимават.Първоначално написано от Wrathchild
Аз искам да се занимавам с психология, за какво ми е на мен геометрията или физиката?![]()
Първоначално написано от ScionOfStorm
Няма значение в даскало колко 6ци имаш,важно е какъв човек си,ако си някъв боклук безчовечен и не ставач и за кучан да ти имам и оценките
Кратко, ясно и точно- категорично не.![]()
Don't worry, be happy!
Адски глупаво мислене е това и ограничено.Оценяването е абсолютно субективно и често пъти повлияно от отношението ти в училище и в час,което няма реална ВРЪЗКА с оценката ти.Второ на ръка,че половината "учители",които ми преподават са социално изолирани и това е единственият им начин да се почувстат велики и да ни сложат на място.Трето,изискванията не навсякъде са еднакви => оценките като цяло няма как да са реални.(например,ако учителят ти е чичо в някое малко градче?!) И е абсолютно погрешно мисленето,че умните са отличници.Те просто си дават зор да усвоят една кофа ненужни знания и малко информация,която ще им трябва за бъдещето им.Децата днес за заляти с тонове информация и си нямат и на идея какво ще правят с нея или живота си.А дори да бяха ориентирани към медицина в биологична паралелка например,пак ще учат история(личен пример). И без да се отплесвам ще кажа,че такова мнение(че оценките са ключов фактор при определянето на характера на индивида) може да го каже един незрял и неосъзнал себе си човек.
Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.