- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Май прекалявам с прясното мляко.
В момента съм в процес на избягване много калоричните храни и нездравословни такива, ама имам чувството, че прекалявам с прясното мляко.
Един литър си го праскам за по-малко от ден. Татко вече се е научил всеки ден да ми купува мляко. Чат-пат ям по някое и друго варено яйце, 2-3пъти в седмицата хапна неква риба, ама тва мляко.... чак току-що осъзнах, че го пия като вода. Тодаже може да се каже, че почти вда не пия.. максимум чаша-две на ден, другото е само мляко и чайове и с мнооого мед.
Така може ли да се отслабне?![]()
Или наистина да го намаля тва мляко.. (ама е много вкусно........)
И аз съм се замисляла по този въпрос за себе си.. сутрин ям мюсли(в мляко) с чаша прясно мляко,на обед ям 2 кофички кисело мляко,следобед пия айрян + мюсли и то става една...
Ама умръзва..3-4 дена така и ще спреш![]()
In the grace
Of this love
We rise in pain
And death is not far away
And soon we'll sleep
And never wake up again
Тия мюсли мога да ги ям не повече от веднъж на седмца. Даже итогава ми идват в повече.![]()
След хилядите натяквания на една приятелка да намаля тия шибани въглехидрати и в частност - киселото млко (което чесно казано пия само на айран) и вареите картофи... то стана еднааа шантава.. сега го карам яко на прясно мляко...
Абе, не знам и аз какво точно тази вечер се замислих за това.
Тия дни ще поразптам и някои приятели, да видим т какво мнение ще дадат по въпроса.
![]()
Не мисля,че млякото пречи.![]()
True love stories never have a happy ending,because true love stories never end
^ Дано!
Ама нали знаеш, че всичко прекалено е грозно.
или казано по друг начин - нищо прекалено не е на хубаво.
Абе, не мога да го кажа с точните думми, както звучи по-респектиращо.![]()
![]()
Щом ти е сладко,пий си по 2/3 чашки на ден.
По-добре го замени с литрове вода ;дд
Суетата.Моят любим грях.
Трябва да е с ниска масленост![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Пий вода, пий чая с много малко мед... А колкото до млякото... колкото и да е странно, прясното мляко не е подходящо в твърде големи количества за възрастни. Когато си малък и още растеш и организмът ти се развива- да, но след това не, защото калция се усвоява по- бавно и започва да се натрупва. Киселото мляко е за предпочитане.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Вземай мляко с процентност май беше 0.3
И на мен ми се пие мляко!![]()
Топло или студено го пиеш?...щото аз като пия топло нз защо, ама от 1 чаша ми става лошо![]()
Ами ако е с по-нисък процент няма проблем. Бих казала, че млякото е полезно![]()
Първоначално написано от BrokenInnocence
Така е,прясното мляко е полезно за малките деца,възрастните също могат да го пият,но не така безразборно,ами римерно по 1 чашка,и то не всеки ден.
Доколкото знам в стомаха на бебета и на децата докато са по-малки има някакви влаканца,които помагат млякото дас е усвоява по-добре.
Но при върастните вече ги няма.
Леле как го обясних![]()
Ама така де,не прекалявай.
А що се отнася за отслабването,прясното мляко съдържа много лактоза,така че не е най-подходящото нещо,ако си решила да сваляш килограми.
oh i az sam pristrastena kam prqsnoto mlqko..piq go studeno bez zahar..a kato mi se priqde sladko si kupuvam mlqko 6oko na fibelai taka ne mi se qde sladko..abe spored men ako ne se prekalqva mnogo,ima dori otslabva6t efekt..na men mi pomogna
Млякото пълнее.
И не е много полезно в големи количества, научно доказано е.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
един съученик постоянно пие прясно млякото е кто в торбичка..мисля че беше 1 литър(или половин)
и госпожата по химия му каза че не било мн хубаво в големи количетсва.. в смисъл да не си купува второ.. не запомних точно кви проблеми създавало
ама като цяло в големи количества не било добре (макс 5-6 чаши) на ден или нещо такова каза
![]()
Cruel Intentions
аз така си понъпълнях тази зима с айранчета и ето ся се чудя как да свалям килограми,. ограничи млякото или го сприПървоначално написано от cherinka
![]()
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
прясно млякооооооооооо![]()
![]()
![]()
Сега ям мюсли с прясно мляко...
Но не мога да си представя как пиеш по литър на ден :О
Не е полезно попринцип. Знам само, че някаква слуз се отделя от някъде, затова е полезно само за деца. Даже по чаша на ден може да е много.
Но съм забелязвала, че когато съм на диета, се вманиачавам по някоя определена храна, на която преди не съм обръщала внимание преди. Даже се пристрастявам :Д
Имала съм такива случаи с мляко, с яйца, с 2 килограма ябълки дневно и други разни![]()
Ако искаш да отслабваш не трябва да пиеш повече от 250мл ниско маслено прясно мляко на ден.И друго.Който ви е казал,че от меда не се дебелее ви е излъгал.В повечето диети меда се отрича и се препоръчват изкуствени подсладители(захарин).
Между другото, натрупването на калций наистина е доста вредно. Може да доведе до проблеми с бъбреците и т.н. А толкова прясно мляко ще ти докара такова натрупване.
друг е въпроса с какво точно е блъскано млякото (ако го купуваш от магазина, разбира се. Бабите са сейф сорс).
Ако решиш да намалиш млякото, не забравяй, че така или иначе 2 литра е МИНИМУМ количество течности за тялото за ден. Колкото повече - толкова по-добре![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
emi to ako 6t ee tyi dai da hakame vodka i 6te gi dokarame 2ta litraПървоначално написано от Boot
![]()
Cruel Intentions
Да, но алкохола е диуретик, което значи, че трябва да добавиш още бая течности към тези 2 литра водка
Saatana vittu perkele hate crew!
colymoly може да си надебеляла от айрани,но все пак не при всички може да се получи такова нещо.Аз пия даже повече мляко от авторката,защото принципно си купувам мляко в големи количества и често замествам водата с мляко и така си се мъкна с бутилки мляко.Обаче и едно кило не съм качила от 2 години насам,даже отслабнах.
Иначе би било добре да намалим млякото,защото е бъкано с какви ли не боклуци...
и аз попаднах на човекПървоначално написано от Boot
професионалист
какво е диуретик
![]()
Cruel Intentions