Не знам защо всички сме толкова безчувствени... Повечето хора, които писаха тук, казват "Аз не бих постъпил/а така", но в такъв случай защо все пак няма кой да помогне в такава ситуация? Сигурна съм, че почти всички, като се замислят, ще се сетят за подобен случай, в който са действали супер неадекватно.
Веднъж с още едно момиче бяхме попаднали на човек, припаднал до пътя - пиян като дъска, но това няма значение. Отидохме в едно магазинче наблизо да помолим някой да се обади на Бърза помощ, защото нямахме телефони. Казахме на продавача, че има припаднал човек до пътя, а той каза, че сигурно е някой местен пияница и се е напил - и отказа да се обади. Супер много му се ядосах тогава! Пред магазина имаше други тийнейджъри и някои от тях дойдоха с нас при човека, обадиха се на Бърза помощ. Но защо трябваше те за го направят? Нали уж по-възрастните трябва да ни дават пример, а на какво ни учат? На бездушие. Тогава отидох отстрани и се разплаках... не знам точно защо, може би ми стана болно, че хората са такива, че озти тъпак в магазина едва ли не ни се скара, че искаме да помогнем... Не виждам нищо нормално в това, ужасно е!