- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Как да се отуча от този гаден навик?
Имам един много гаден навик и съм сигурна, че не съм само аз![]()
Сега сериозно. Когато съм под напрежение или нещо ме притеснява... иии започвам да си пипам лицето и да се чопля.И не само... Ако имам раничка по ръката, също. Знам, че е много лошо, защото така се получава замърсяване и редица проблеми... И затова искам да спра. Как да се отуча от тоя гаден навик
Правя го вече несъзнателно и се усещам след няколко минути, че го правя.
![]()
![]()
Съвети?
ами......контролирай се.друг начин не виждам
Ами помоли някой твой приятел или вашите като почнеш да се "чоплиш" да ти ударят един .. и ше се спреш..![]()
И аз правя същото. По принцип се замислям колко зле изглеждам така отстрани, но след по-малко от минута продължавам да го правя. После пак се замислям и пак спирам докато не си отклоня вниманието с нещо.
Аз го правя от скука.
“Ние сме болен продукт
на своето време и вашия труд.
Градски устроени празни съдби,
със смъкнати гащи, навели глави. От срам.”
това е на нервна основа ... опитаи се да го преудолееш ... просто напук не се чеши .. колкото и да се нервиш докато не го правиш ... от личен опит го казвам ...
emi kato po4ne6 da go pravi6 si pomisli kolko grozni 6te sa ti posle racete dano da se stimulira ot tova![]()
Дам, на нервна основа е.
Аз имам навика да си грижа кожичките около ноктите като съм нервна (най-вече когато съм в нас или в даскало преди контролно).
Аз мисля, че ще е най-добре да помолиш приятелите и родителите си да ти правят забележка като почнеш да го правиш - малко е дразнещо да ти опяват, но по някое време ще ти стане толкова досадно, че ще спреш![]()