.

Виж резултатите на анкетата: Страх ли ви е от смъртта?

Гласували
198. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

84 42,42%
  • не

114 57,58%
Отговор в тема
Страница 6 от 8 ПървиПърви ... 2345678 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 177
    Не, защото смъртта е просто преход...

Страх ме е от неизвестното. Страх ме е, че там може да съм сама.
    „Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал

Град
    with Christopher Drew <3
    не.
    след съмъртта за мен има прераждане.
    но,ако няма нищо след смъртта..нито рай,нито нищо..
    ако изчезна просто така..завинаги..
    наистина ще е безсмислено и сранно
    [size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.

Цитирай Първоначално написано от marin4itu
    Не ме страх толкова от смъртта, колкото от това, че не знам какво следва след нея...
    След нея идва СЪД на който Съдия е сам Бог.

Цитирай Първоначално написано от Li0nesS
    Не, защото смъртта е просто преход...
    Към какво мислиш че е преход ?

повече са писали че не ги е страх? аве еи лъжци или лъжете насам-натам или лъжете самите себеси на тоя въпрос не се отговаря със смелия отговор току-така.... ти се сблъскай със смъртта имаи какво да губиш па тогава пак кажи че не те е страх
    .

Лазерно гравиране на плочки, запалки Zippo и други предмети по избор!
    За повече информация посетете >>> http://gravirane.pulslight.net/ <<<

.

Мен лично не ме страх.Знам че за мен смъртта ще е само преход от времето към вечноста,а през вечноста ще съм с Исус Христос

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Смъртта е интересна само първите 2-3 минути докато не настъпи напълно. По време на нея в мозъка (ако е цял) се отделят едни страхотни химически съединения и процеси, които те карат да изпитваш невъобразимо хубави или лоши неща. Един вид невероятно интересен трип, който не можеш да изпиташ от никакви наркотици приживе и после да бъдеш нормален до края на живота си. (четете за DMT веществото) Онези, които са преживяли клинична смърт обикновено се връщат "просветлени" за цяла цифра работи, които дори не можем да допуснем, че са възможни... Ако приемем, че това е край само за тленното, то можем единствено да спекулираме какво действително става със съзнанието след смъртта. Обяснение за това може да търсим чрез откровенията на някоя религия или в езотериката... Изборът е личен.

anonymous682486
    Guest
    никак нее ме страх и безтова умираме живеем 80години и умираме

Цитирай Първоначално написано от stefan7202
    А после ?

anonymous682486
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от van4o
    Цитирай Първоначално написано от stefan7202
    А после ?
    кво после

Евреи 9:27
    И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд.

Какво мислиш че става на този съд ?

В каквото и да вярваш, съд няма. Наистина. Но няма лошо да живееш както си пожелал да живееш. Само приеми края без да се изненадваш какво има "отвъд". Няма да е нищо от това, което са те подготвяли да очакваш....
    Всъщност няма смисъл да развивам мисълта си нататък. Просто ще е обратното на това, което ти можеш да развиеш. Хубаво е всеки да си вярва в каквото иска, тъжно е (макар и да не ти съчувствам, а и без друго не само на теб, а и на никого не дължа съчувствие...) да вярваш, че ще бъдеш наказан. Капана е в това, в което вярваш прекалено убедено, макар и с цялото си сърце. Не трябва да приемаш смъртта си като време за съд. Истинският съд се намира тук на земята. Говоря за онова, което съдбата ти поднася. Иначе ако има съд, то уроците, които съдбата ти поднася тук ще са напълно безмислена. Според мен всеки си тръгва от тази земя като научи своя урок. Ако не го е научил приживе, то какъв е смисъла от съд?? Замисли се за късо време, може и да е от полза. За всичко останало не съм склонен да споря, а има и цифра други теми...

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    И си така убеден в думите си, защото...? Умирал си и си се завръщал и знаеш какво е...?
    Не знам, но в мен винаги се е будел искрен смях, когато прочета "Това е така!" или "Това не е така!", "Такова нещо няма!". И да, дори ние вярващите в нещо в дъното на душата си не сме убедени в него. Но за това се нарича вяра. Доверието е да разчиташ на някой, за когото не знаеш нищо. Някои го правят, други не.
    Повече от нагло и обидно е да казваш на друг в какво да вярва, избор винаги има. А инак, понеже "атеистите" винаги хвърляте "факти" в лицето на "слепите", я ме замери мен с някой факт, за това, че отвъд ни чака само "Нищото".

Група пъпчасали хлапаци седнали и дискутират смъртта и живота, страх и смелост. Естествено, че всеки го е страх от смъртта. Единствено човек, знаещ най-тъмните и най-сложните тайни на живота не би изпитвал страх. Позволи ми да се съмнявам, че точно тук има такъв човек... камо ли в тази абсурдна цифра "Не".

Фими-милми, ще е краткият ми коментар :д
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Виж ся.
    Не съм написал никъде, че отвъд няма нищо. Покажи ми къде точно твърдя подобно нещо, но искам да е подчертано с главни букви, оцветено и с курсив!
    Второ, това са единствено мои твърдения, които споделям на общ принцип защото ми е позволено да изкажа и своето мнение свободно все още надявам се. Това не е форум единствено за Християнството, ами тук се обсъжда и философия, разделът си има и име и описание в случай, че си влязъл тук с нагласата, че ще се дискуритат само теологични теми. Аз коментирам в духа на това, че може би има нещо друго освен религията... А и ти самият говориш, че дълбоко в душата си имаш трохичка съмнение, но не си позволяваш друго освен вярата в теб да надделее.
    Трето. Да, може би тук е място където пишат повече пъпчивкоци, но ако това те отвращава си съвсем свободен да пишеш някъде където всиичко, което кажеш ще се приема за доказано. Знам, че можеш да измъкнеш каквото и да е по темата. Включително и аз, но не е там въпроса. Нали разбираш, работата е в това да мислиш гъвкаво, не да приемаш, че обезателно мнението ти тежи над това на останалите тъй като мислиш, че си открил топлата вода и сега всичко останало са абсолютни глупости. Да, може би акцентирам прекалено много върху разни неща, които аз ги приемам точно толкова за чиста монета, колкото и ти приемаш твоето мнение за такава и като гледам заедно сме темерути, а не само аз. Не виждам нещо, което да трябва да те ядосва.
    Пп. На колко години си? Питам просто от любопитство, не в името на това да споря за нещо, споко.

Пп 2. Смятам, че от смъртта се страхува единствено човек, който мисли, че е оставил нещо недовършено в мисията си на Земята. Не съм казал, че знам всичко. Опитвам се да гледам по-разчупено и философки, а и раздела е предназначен за това все пак. Не знам ти какво смяташ, че ще откриваш тук всеки път когато влизаш...

Град
    село Пловдив
    Самият факт, че така категорично отричаш нещо след смъртта, говори сам за себе си. Напълно си свободен да забодеш каквато и да е глуп...ъъъ... мисъл, която таиш в главата си, но бъди така етичен да се изразяваш а ла "Според мен, няма съд понеже...", не като "В каквото и да вярваш, съд няма. Наистина."... наистина? . А какво има приятелю... моля те напиши го с големи букви, подчертано и цветно. Трето... бля-бля-бля... "бъди гъвкав".. бля-бля-бля... "не мисли, че мнението ти тежи над другите", да пиша ли пак гореспоматата ти "истина", оп, май го направих така или инак. Четвърто, далеко съм от яда, точно за това и написах в горния си пост, че будите смях в мен... как направи това заключение, че и пиксално - мистерията драйфус :д. Пето, трошичката съмнение винаги ще ме преследва и винаги ще знам, че е там, няма нужда да й се осланям. Както сам изтълкува, предпочитам да вървя "сляпо" с вяра под ръка. Шесто на 20 съм (чистото лице и гаджетата вече не са илюзия ).
    Седмо, нищо не смятам, че ще открия... както сам каза, това е форум :Р

П.П. Особено ми харесва очеизвадният начин, по който налагаш мнението си, а после ръсиш грозната диря с реплики като "не бе, аз се опитвам да съм широко скроен човек..." ... Със здраве.

Цитирай Първоначално написано от filmimilmi

В каквото и да вярваш, съд няма. Наистина. Но няма лошо да живееш както си пожелал да живееш. Само приеми края без да се изненадваш какво има "отвъд". Няма да е нищо от това, което са те подготвяли да очакваш....
    Всъщност няма смисъл да развивам мисълта си нататък. Просто ще е обратното на това, което ти можеш да развиеш. Хубаво е всеки да си вярва в каквото иска, тъжно е (макар и да не ти съчувствам, а и без друго не само на теб, а и на никого не дължа съчувствие...) да вярваш, че ще бъдеш наказан. Капана е в това, в което вярваш прекалено убедено, макар и с цялото си сърце. Не трябва да приемаш смъртта си като време за съд. Истинският съд се намира тук на земята. Говоря за онова, което съдбата ти поднася. Иначе ако има съд, то уроците, които съдбата ти поднася тук ще са напълно безмислена. Според мен всеки си тръгва от тази земя като научи своя урок. Ако не го е научил приживе, то какъв е смисъла от съд?? Замисли се за късо време, може и да е от полза. За всичко останало не съм склонен да споря, а има и цифра други теми...
    За мен смъртта ще е само преход към вечноста.Вярвам в Исус Христос защото съм го изпитал в живота си ,има съд ,надявам се някой ден и ти да изпиташ Исус в живота си и да повярваш в Него.И все пак ще те попитам защо не вярваш в Исус?

Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Доверието е да разчиташ на някой, за когото не знаеш нищо. Някои го правят, други не.
    Всъщност не е вярно че не знаем нищо за Исус,доверяваме му се точно защото го познаваме, ако не го познавах нямаше да му се доверя.Ти можеш ли да се довериш на някой който за първи път виждаш?Аз не мога.Ние вярващите се доверяваме на Бог точно защото го познаваме,защото сме го изпитали и знаем че Той е жив и че Той наистина е това за което се представя в Библията.

Поздрави на всички

Град
    село Пловдив
    Може би не се изказах правилно. Има разлика м/у доверие м/у 2ма души и доверие като религиозна вяра. В едно от своите произведения отец Павел Флоренски казва, че думата "истина" произхожда от "есть", от глагола "быть" (на старобългарски) т. е. истината е това, което е. В този смисъл тя е пределна реалност. Когато казваме, че вярваме - имаме предвид, че сме уверени в съществуването на някаква крайна реалност. Тя може да ни се разкрие чрез изкуството, природата, любовта, но може да бъде реалност, осеняваща ни като религиозен опит, като усещане за Божието битие. В този смисъл може да кажеш, че познаваш Бог и му вярваш.
    А доверието м/у непознат и непознат е именно доверие, понеже ако го познаваше - щеше да знаеш. Нямаше да има нужда от доверие :Р . Научи значението на думите.

http://vbox7.com/play:142b0705

Човек който е минал през ада.

И все пак ще те попитам защо не вярваш в Исус?
    Не вярвам в него или друг поради много съществени причини.
    Като за начало от вярващия се изисква да няма лични чувства и спадове в ентусиазма, с който той се отдава изцяло на идеологията на своята религия. Той трябва през целия си живот да изпитва несекваща омраза към външните врагове (представителите на други религии), както и към вътрешните предатели, да тържествува при "победите" (възприемайки по правило, че нещастията, които се случват на инакомислещите обезателно са наказания от Бог заради прегрешнията им) и да се прекланя пред мощта и мъдростта на Бог за абсолютно всичко. Неудовлетворението, породено от безперспективното и бедно съществуване, преднамерено се насочва навън и се разсейва, чрез такива уловки като празниците, а размислите, които биха могли да доведат до скептични и бунтарски настроения, се убиват в зародиш чрез възпитаната отрано вътрешна дисциплина. (много от вярващите са такива от малки, те не са могли да изберат свободно в какво да вярват, а родителите им са им предали традицията да вярват...) Най-първият и елементарен урок, който едно дете може да усвои е, че ако не бъде послушно ще отиде в ада. Чрез страха от това, който се внедрява още в детска възраст, у индивида се развива способността да спре сам като по инстинкт точно пред прага на всяка опасна мисъл (съотвено желание за неподчинение например). Индоктиринирането включва умението да не виждаш аналогиите, да не забелязваш логическите грешки, да не разбираш и най-малките аргументи, ако са чужди на Библията например, и да се отегчаваш и отвръщаваш от всякакви помисли, които биха могли да те тласнат към ерес. С други думи предпазна глупост. Но само глупостта не е достатъчна. Напротив, правоверността в пълния си смисъл изисква такъв всеобхватен контрол върху собствените си мисли, какъвто има и над тялото си акробатът. В последна сметка, във вярващите се гради убеждението, че Бог е всемогъщ, а Библията - непогрешима. Да не говорим, че вярващите сами цензурирате това, което четете, гледате и дори до музиката, която слушате (присъщо за евангелистите например) и по този начин се индоктиринирате все по-дълбоко и дълбоко в материята един вид.
    Доказателство за самоцензурата е, че дори няма да поискаш да прочетеш това например... Не, че би променило нещо, но сам ще си кажеш, че това противоречи на всички аргументи в Библията защото самото четене на подобна статия за теб си е ерес...
    http://karutzar.blogspot.com/search/...81%D1%83%D1%81

Голям фен Аватара на D12Respect
    Град
    ин ди гето
    http://vbox7.com/play:142b0705

Човек който е минал през ада.
    За какво го пусна този шит? Пореден пример, че тази иска страхопочитание към Бога и ако това не става отиваме в ада с вечните мъки.Жалка гледка.

Страх ме е да,но след нея може би ни чака нещо по-добро
    Cullens

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ... а може би този живот е всичко, което имаме и затова трябва да го направим възможно най-добър вместо да се надяваме, че като си бъркаме в носа по цял ден и мислим добри мисли ще заслужим вечно съществуване на некво магическо място след като умрем

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си