- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Въпрос относно изречение на английски език
Повтарям, че toll е "бия за умряло".Първоначално написано от protest
![]()
хмм, и толл и ринг стават..
Оффф, казах ви, че беше тест. Не мога да си измислям отговори, баси.
bell rings -аз пък си мисля че е така![]()
The bell rings?!
Това е за училищен звънец, бе, басиии. ПИТАМ ВИ КОЕ ОТ ТРИТЕ Е ВЯРНОТО! Не ви карам да измисляте други работи, които дори не са верни, пф.
Ако трябва да избираме едно от трите, които си казал то 100% е - strikes
Вярното е -The bell hits.Питах американец,так че не се съмнявайте.![]()
The bell tolls. - това е по принцип биенето на камбаната в църквите. Ако е за звънец - the bell rings... ако е за училищен звънец, мисля че беше go - the bell goes - ама май се използва и ring също.
За камбаната е със сигурност toll. В олимпиадата контекста е бил друг, вероятно. Затова и верният отговор е трябвало да бъде ring, вероятно е ставало въпрос за звънец или нещо подобно, а не камбана.
Don't tell me what I can or can't do !
Ооф бе, земете научете малко английски...Естествено е, че е beats! Камбаната да не е футболистjust google it xD
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
^ Оф, айде не казвай кой какво да научи. Може и да не знам това, но това не означава, че си нямам и понятие от английски език, капиш?
Тоя въпрос почва да ме дразни, всеки казва различен отговор. |-(
"To beat the bell" значи "да бия камбаната", ама значението е, че камбаната сама бие, и най-вероятно глаголът е друг. Не знам.Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
не говоря за теб! имаше толкова абсурдни отговори...Първоначално написано от Bianca
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Прочети ми внимателно поста по-нагоре. Ако искаш се консултирай и с даскал, учител, АМЕРИКАНЕЦ или к'вото щеш. Отдавна съм ги гледал тия неща и отговорът ти е там.Първоначално написано от Bianca
Офффффффффффффффффффффффф ффффффффффффффффффф, казах, че трябва да се избира между ТЕЗИ ТРИ НЕЩА. БАСИ, ТЪПИ ЛИ СТЕ, ИЛИ СЕ ПРАВИТЕ НА ТАКИВА?Първоначално написано от Boyd
"TOLL" Е "БИЯ ЗА УМРЯЛО", АКО МЕ НАКАРАТЕ ДА ГО НАПИША ОЩЕ ВЕДНЪЖ, ЩЕ СЕ ВБЕСЯ СЕРИОЗНО.
strikes- ако е в определено време,както часовника,но все пак най-логично ми изглежда beats,за бие.
не мога да разбера защо всяка тема е за америка или английски![]()
Не мислиш ли,че трябва вече да я махнеш тая теме.Получи каквото искаше!![]()
Ш я вземи и ми прочети първо мнението и после плюи! Не искам да те обиждам, защото не е наложително, но явно е, че ти си глупав/а, не ние!Първоначално написано от Bianca
Дал съм ти точно 3 примера, ако не са и 4, за камбани и звънци! Що не прочетеш шибаното мнение и тогава да пишеш !? Написал съм и за биенето за умряло, за звънец в даскало, за звънец на врата и не знам си к'во още! И КАМБАНА ЗНАЧИ В ЦЪРКВА, а не звънец !? Май някой не прави разлика между звънец на врата, звънец в даскало и камбана, а? После ние сме тъпи! Аман от кретени!