- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- БКП-престъпна организация
Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен
Обн., “Държавен вестник”, бр.37 от 05.05.2000 г.
Чл. 1.
( 1) Българската комунистическа партия ( тогава именуваща се Българска работническа партия/комунисти/ ) идва на власт на 9 септември 1944 с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
( 2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 до 10 ноември 1989, довело страната до национална катастрофа.
Чл.2.
( 1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения “Народен съд”;
4.моралния и икономически упадък на държавата;
5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдание на изборенито по-горе действия;
10. безогледното унищожаване на природата.
( 2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразят публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 се присъедини към международни актове по правата на човека;
3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия
б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
в ) лишаване от право на собственост
г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
e) лишаване от гражданство;
5. безнаказано се извършваха престъпление и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.
Чл.3
(1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 до 10 ноември 1989 за престъпен.
(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация , подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.
Чл. 4.
Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.
По времето на БКП не даваха "Улица Сезам", а "Ну Погоди!" Смени си аватара!Първоначално написано от Diam0nD
В градината се слуша само наша музика --> http://www.vbox7.com/play:58df8dfc
Хаха - даПървоначално написано от Diam0nD
Изрод си, найстина
![]()
В градината се слуша само наша музика --> http://www.vbox7.com/play:58df8dfc
Пълни глупости! По-престъпна организация от ЕС няма! ЕС е фашистка организация, под контрола на САЩ и има за целконтролирането на Комунистическите движения в Европа и потъпкване на демокрацията, както и на човешките права и свободи.
Никаква икономическа криза не е имало по времето на Социализма, след изпълнението на плана Ран-Ът България бе върната един век назад в своето развитие.
Ето как България беше напълно планомерно унищожена благодарение на САЩ.
bgsviat точка narod точка ru/
Това е т.н. план "Ран-Ът", който е изготвен по поръчка на превратаджиите от 10-ти ноември и е разработен съвместно с двама икономисти от САЩ - Ричард Ран и Роналд Ът. От там носи и названието си "Ран-Ът". Това е икономически план, който цели прехода ни от Социализъм към пазарна икономика(капитализъм) и в него се описва точната последователност на този преход.
Интересно е да се знае, че той е приет с бурни аплодисменти от народното събрание, а всеки от депутатите получава копие от него. В планът Ран-Ът обаче има специална, поверителна част, за която малцина знаят. Това е в раздела "цената на прехода", където всъщност се споменава каква е целта на този план. Българите трябва да бъдат намалени от 9 до 5млн. Трябва да се направи така, че масово да разпродадат имоти и жилища и буквално да останат на улицата. Още тогава се казва, че ще се появи голяма безработица, хора, които умират от глад и ровят из кофите за боклук. Предвидена също така е и появата на цигари и алкохол ментета.
Някои от българите, участвали в изготвянето на този убийствен план са: Венцислав Димитров(СДС), Иван Костов(добре позната личност) и Андрей Луканов.
Прочетете сайта и ще ви станат ясни много неща.
Ето и нещо по въпроса за "кризисното състояние на икономиката ни" в периода на Социализма.
bgsviat точка narod точка ru/BulgAria_koqto_izgubihme.htm
ТОВА Е БЪЛГАРИЯ, КОЯТО ИЗГУБИХМЕ!!!
Пролетарии от всички страни, съединявайте се!
Първоначално написано от Georgi91
HAHAHA HAHAHAHAh ti si po dobur ot jeff dunham
Първоначално написано от izzy
Поне прочете ли сайта, който написах?
4estno da ti kaja ne, v4era se bqh nasvqtkal na jivotno pro4etoh purvoto izre4enie i zapo4nah da se previvam ot smqh. v momenta me cepi glavata taka 4e i sega nemoga razbera za kvo stava vupros v posta tui 4e po kusno moje pak da pogledna.Първоначално написано от Georgi91
Евала пич, пиенето му е майкатаПървоначално написано от izzy
![]()
Пълни глупости! По-престъпна организация от ЕС няма! ЕС е фашистка организация, под контрола на САЩ и има за целконтролирането на Комунистическите движения в Европа и потъпкване на демокрацията, както и на човешките права и свободи.
Еми тука съм съгласен, обаче май не знаеш, че ЕС си е една комунистическа организация!? Комунистите/интернационалисти/ и либералните космополити/глобалистите/ са си един дол дренки, двете страни на една и съща монета... Ти ги наричаш фашисти, а аз комунисти, но те са си едно цяло! Както много точно казва големият антикомунист Жоро Ифандиев, "Европейският съюз е новият Съветски съюз", тоест формулата е ЕС=СССР и е много точна и правилна... И комунягите-интернационалисти, и глобалистите работят против най-святата идеология-национализма и целят претопяването на нациите по света в една обща световна нация
![]()
Е, и аз обичам да си попийвам.Това обаче не смятам, че е достатъчно за оправдание.
![]()
"Някои от българите, участвали в изготвянето на този убийствен план са: Венцислав Димитров(СДС), Иван Костов(добре позната личност) и Андрей Луканов".
И Иван Костов, и Венци Димитров са "бивши" комунисти... Единият/Костов/ е бил кандидат-член на БКП, преподавател по политикономия на социализма, от комунистическо семейство, а жена му Елена Костова е бивша комсомолска секретарка...
Венци Димитров се доказа, че е бил агент на ДС... А сега е моля ви се, главен съветник на жалкото ни подобие на президент- Гоце Първанов... Тоест, доказва се категорично другата точна формулировка на Ифандиев- "СДС е комунистическо отроче-съюз на Държавна сигурност"...Абе изобщо на сините комунисти от С-ДС и ДС-Б никаква вяра
![]()
Може, аз не знам точно за какво спорите, защото не прочетох всичките коментари по темата, но иначе от време на време в умерено количество е добре да се пийва/поне за настроение/Първоначално написано от Georgi91
! Иначе комунистите са по безразборното пиене, нали знаеш, като другаря Георги Димитров най-вече... Тоя е поркал като за трима, ама те комунягите няма как да са комуняги, ако не пият като донски казаци
![]()
Ааа... ако той е поркал за 3-ма, значи аз поркам за 6-ма.А излиза, че след като ти си попийваш, значи и ти си Комунист по тази логика.
![]()
![]()
Аз пия рядко и за удоволствие, а не по принцип, ама иначе пред ракиения казан всички сме равни- комунисти, фашисти, демократи, националисти, ама колкото вас комунистите никой не може да пие верно, вие сте шампиони в това отношениеПървоначално написано от Georgi91
![]()
4666 nedei taka, nie demokratite sme stari poznati s velikiq grad turgovi6te.Първоначално написано от kristo
Можем да изпием повече от вас, да, но това се дължи на огромното ни числено превъзходство над вас.Първоначално написано от kristo
![]()
Ама и аз нямам нищо лично- ако става въпрос с Diamond от този форум, който симпатизира на комунизма както теб сме приятели, така че никога не съм слагал всички комунисти под общ знаменател- правя разлика между комунистическа номенклатура и идеалисти комунисти, макари за мен лично заблудени, но това си е лично мнение и право на личен изборПървоначално написано от Bimmer
.
Иначе ме мързи в момента да захващам подробен спор по темата, само ще отбележа това, което каза за религията, защото откровено не съм съгласен- религията не проповядва почитане на "не" съществуващ Бог или "човек"(а той е БогоЧовек реално погледнато- Христос имам в предвид). Ако се опитваш да кажеш, че Исус Христос не е реална историческа личност много ще се изложиш, извинявай. Все едно да кажеш, че Херодот не е реална историческа личност или Гай Юлий Цезар ако щеш. Говоря само за Християнството, понеже другите религии не ме интересуват, а и съм убеден християнин. Има редица небиблейски доказателства за историческото съществуване на Христос, за истинността на делото му, учението му. Така че спор дори няма смисъл да се води според мене, понеже ще бъде аисторичен.
А иначе самото Християнство е най-съвършената и истинска религия. Това, което проповядва може да ти се струва утопично до голяма степен, но е нещо невероятно, нещо прекрасно. Така че да отричаш праведността на Християнството и положителните неща, на които то учи хората- не е реално просто![]()
И после е ВъзкръсналПървоначално написано от Bimmer
![]()
Интресно ще ми е какви глупости ще напишат "демократите", ко някога се случи системата да бъде стратократична, но вземе че падне.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]