- Форум
- По малко от всичко
- Фън, фън и пак фън
- Защо? (игра за умни хора)
щото се превземат...
защо не понасям тишината?
защото се чувстваш самотен..
защо има звезди по небето ?
Кажете "НЕ" на всяко чуждо лично мнение, вселената е тъжна има нужда от комично откровение. Светът е сцена, моето сценично поведение е по-различно, защото съм с психично отклонение.
няма звезди... това е на Господ цедака
защо момчетата се опедалчиха?
времет0 тu uztuча
щото има лято.. и тряа на някои да им е гадно, че е студено... Слънцето огрява под малък ъгъл Земята, така че лъчите не могат да затоплят повърхността, както и въздуха... затова е студено.. а що се казва зима.. не ме интересува
защо вярваш/не вярваш в бог?
Вярвам в Бог, защото на хората им е нужна някаква вяра - каквато и да е тя - за да имат надежда в нея и тя да им помага да вървят напред, да се изправят пред предизвикателствата и да им помага в трудностите. Всеки има нужда да вярва в нещо - някои в Бог, други в извънземни, трети в магическото... Но всеки има нужда да изпитва някаква вяра, дори и да не го осъзнава и/или отрича.
Защо има цветове?
"Най-голямото невежество е да отблъснеш нещо, което изобщо не познаваш.” – Хорас Браун
защото вашия бог така е решил...Първоначално написано от Chrissie
защо мислиш/не мислиш, че има извънземни?
офтопик:
ами аз не вярвам в бог и си се справям с предизвикателствата на живота, проблеми, изправям се след всеки удар... не вярвам в извънземните, а знам, че ги има, защото е егоистично и тъпо да мислим, че сме сами в едва ли не безкрайната вселена... наивно и егоистично... айде за бог да не почвам, че не мога да се спра после...
Първоначално написано от Tempest
Не, аз не споря нито се опитвам да създавам теми за спор. Просто изразих мнение, това е всичко. Да, съгласна съм - атеист си, не вярваш в Бог, не вярваш в нищо, свързано с него. Добре, никакъв проблем - всеки си има мнение, това е твоето и аз го оценявам, както предполагам си направил/а /по-скоро без "а"-то, струва ми се/ и ти, предполагам. Но тогава би следвало да вярваш в нещо друго, поне това е моята логика.
А и е доста странно да ми даваш такъв отговор - "защото вашият Бог така е решил". Това, че някои хора са вярващи съвсем не ги прави и глупави. Не винаги вярата заслепява.
По темата... Би трябвало, изключено е да сме сами във Вселената, а и съм убедена, че дори тези същества ще се присмиват на нашия "интелект".
Всъщност, ако трябва да съм честна, твоето обяснение, което даде по-горе за тази тема, е доста по-добро от моето.
Защо планетата ни е толкова малка?
"Най-голямото невежество е да отблъснеш нещо, което изобщо не познаваш.” – Хорас Браун
всичко, което не може да се обясни, се свързва с бог... започна да се използва като оправдание, като средство... и все пак не вярвам нещо да ми владее действията и съдбата... аз сам си я градя тая съдба...
относно темата: защо да е малка, добре си е... прекалено голяма щеше да е рядко населена... прекалено малка - щеше да е гъсто населена.... а и градовете щяха да са по-големи.. знам ли.. такова е устройството
защо ценностната ни система куца?
защото сме материалисти
защо Адам и Ева са се поддали на изкушението ?
Кажете "НЕ" на всяко чуждо лично мнение, вселената е тъжна има нужда от комично откровение. Светът е сцена, моето сценично поведение е по-различно, защото съм с психично отклонение.
Предполагам,за да можем да живеемМного съм зле с физиката
Един въпрос свързан с това което пита Tempest. Защо христианството не признава другите религии.Защо тези хора са толкова вглабени и ограничени?Какво ги кара да вярват в Господ?
Само за Tempest,че ми стана интересно.защо си написал "вярваш ли в бог"?Примерно аз не приемам християнският Бог,но приемам други божества.Това да кажеш,че не вярваш в Бог е като да кажеш,че не приемаш друга религията и си атеист.
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
За мен Бог е един, различни религии - различни имена..
Защо Слънцето иска да угасне?
Щот му писнало да ни топли![]()
Защо вярваш/не вярваш в бог? :P
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Ааа повтаряте се![]()
Проблемът е,че и аз не знам дали вярвам или не.Трудно ми е да повярвам,че има нещо,което управлява животите ни,обаче не мога и да кажа,че не вярвам.
П.С:Снощи имахме дискусия на тази тема в едно бунгало...на не съвсем трезва глава.Забавно се получи
![]()
Защо е създаден алкохолът?
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
offtopic:
ами бог е наименованието на кой да е бог, произволен... независимо коя религия е - мюсюлманство, християнство, будизъм и т.н. ако атеист е да не се кланям пред никакъв бог и да не приемам никаква религия - да, атеист съмПървоначално написано от December
относнооо темата:
защото някой си е забравил компотите на времето и те са ферментирали...
а защо сега да пиеш алкохол е модерно?
кой казал, че е модерно![]()
защо е създадена дъвката![]()
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
да може да се твърди, че Наполеон е бил мултифункционален - дъвчи дъвка и мисли...
защо е модерно да си пушач днешно време?
December написа:
Само за Tempest,че ми стана интересно.защо си написал "вярваш ли в бог"?Примерно аз не приемам християнският Бог,но приемам други божества.Това да кажеш,че не вярваш в Бог е като да кажеш,че не приемаш друга религията и си атеист.
Съжалявам, че се бъркам, след като излишно е написано "само за Tempest" , но темата ми харесва.
Да, той не вярва в Бог, не вярва в никое божество и това реално го прави атеист - той го признава, приема го, не му пречи и очевадно е доволен. Защо това да е проблем? Всеки има право на избор, това е неговият.
А пък това, че ти вярваш в други богове би трябвало да те прави политеист. Това проблем ли е за теб? Проблем ли е за който и да било другиго? Не, нали? Той е направил своят избор, както и ти своят и това е чудесно.
Ох, и... Tempest, обяснението беше супер, благодаря ти.
По темата… Не смятам, че е модерно да се пуши… вече. Сега сякаш всеки се опитва да избягва цигарите – но, по-скоро е заради икономическата криза, отколкото за нещо друго. Предполагам, че повечето хората пушат само защото не могат да спрат.
Защо са създадени наркотиците?
темата ми харесва вече... почваме все по-сериозни въпроси да задаваме![]()
наркотиците са опиати... не знам защо са измислени, с лечебна цел може би.. и вече след това за глупости...
защо има такава жажда да знаем повече...?!
(говоря общо за човечеството)
Защото любопитството е в човешката природа, нормално е да искаме да знаем колкото е възможно повече неща - за щастие, понякога това в наш плюс, но не винаги, защото често пъти знанието може да ни изиграе лоша шега.
Защо хората са емоционални?
Не,нищо не съм му казала.Къде видя да го обвинявам,че е атеист.Аз питах защо е написал само за един Бог,а не съм му казвала нищо за това дали той вярва или не.Аз и затова съм против християнството.Те вярват,че само тяхната релия е истинска,и че всеки които вярва в нещо друго или не вярва,ще отиде в АдаПървоначално написано от Chrissie
![]()
Въпросът на Tempest също е много интересен.Нали и National Geographic имат сега една такава реклама любопитен ли си?Ако хората не задаваха въпроси и не се опитваха да се стремят към повече,сега още щяхме да ходим голи и да спим по земята облечени в кожи.Много неща могат да се каже по този въпрос.Вече ние имаме много неща, но въпреки това учените се стремят да правят всичко възможно за да научат още и още.Това всъшност ме плаши,защото трябва да има и мистерии.А и ако знаем всичко,няма да е интересно и животът ни няма да има смисъл.
Tempest кажи ми какво мислиш и ти по този въпрос(защо има такава жажда да знаем повече...?! )Много ми е интересно как разсъждаваш
Съжелявам за големият офтопик.Дано модераторите да не го забележат.
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Зашото ако не бяхме, щяхме да сме роботи..
Защо не сме безсмъртни ?
иначе щяхме да сме киборги - роботи.. с една цел - да работим, да продължаваме рода и да умрем... трябва ни итрига
защо никой не признава хората, които казват истината в очите?